Sök
Philips WACS700

Philips WACS700

Enkelt utan sladdar

2005-12-23

Med Philips trådlösa hemmasystem WACS700 är det enkelt att njuta av sin favoritmusik i hemmets olika hörn. Testarna uppskattar användarvänligheten, det stilfulla utseendet och ljudprestationen.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hifi 4/5 “Versatile, attractive and easy to use”
T3 5/5 “A reality for the non-tech crowd”
Audio 2/5 “Hubsch, aber aukustisk nicht besonderes”
Sound & Vision - “An easy way to enjoy music”

Vad tycker testarna?

Det som främst går hem hos testarna är hur enkelt det är att komma igång med och använda WACS700. En testare skriver att installationsprocessen som tar timmar med andra tillverkares produkter är över på bara några minuter med Philips lösning. Utseendet får också positivt bemötande och tillsammans med användarvänligheten spår flera testare att detta kommer att locka många kunder. De flesta är väldigt positiva till ljudprestation medan en testare tycker att systemet är alldeles för klent.

What Hifi

“Versatile, attractive and easy to use”

What Hifi skriver att WACS700 inte bara är ett stilfullt system, det är också den enklaste lösningen man sett för ett trådlöst musiksystem i hemmet. Att få musiken att följa med i de olika rummen eller spela samma musik i alla rum går lekande lätt med de förberedda programmen ”Follow me” och ”Broadcast”. Ljudet från huvudenheten anses hålla en mycket hög klass och klienten anses inte ligga långt efter även om skillnaden är märkbar. Att lägga in sin cd-samling som mp3 går lekande lätt, och den inbyggda databasen lyckas hitta listorna för alla skivor man matade den med. Testaren är också positiv till att systemet kan byggas ut med fler klienter och en extra hårddisk. WACS700 är en mångsidig, lättanvänd och snygg lösning för trådlös musik i hela hemmet.

Källa: What Hifi, November 2005

T3

“A reality for the non-tech crowd”

Philips WACS700 zoomEn trådlös flerrumslösning som man inte behöver vara tekniknörd för att installera, så beskriver T3 Philips WACS700. Med mer fokus lagt på design och enkelhet så blir det inte mer komplicerat än det är att komma igång med en ministereo. Ljudet från både huvudenheten och klienten anses hålla hög klass, även om huvudenheten producerar lite mer tryck i basen. Testaren tycker också att det går lekande lätt att byta mellan enheterna så att musiken följer en runt om i huset då fjärrkontrollen också följer temat enkelhet. Klienterna är dessutom snabba och när man väljer en låt så spelar den upp utan någon fördröjning. Hårddiskens utrymme på 40 GB anses vara mer än nog och möjligheten att lagra skivor utan att gå via datorn tilltalar testaren. Det enda testaren ogillar är att produkten saknar digital radiotuner, något man hellre sett än fm-mottagaren.

Källa: T3, December 2005

Audio

“Hubsch, aber aukustisk nicht besonderes”

Audio tittar förutom på Philips WACS700 även på Hermstedt Hifidelio Pro och Sonos Zone Player Set som båda tilldelas 90 poäng medan WACS700 endast kammar hem 50. Testaren skriver att beträffande utseende och användarvänlighet så kan det inte bli mycket bättre, men att dessa två attribut kommer på ljudkvalitetens bekostnad. Tyvärr saknas en del för att det skall blir tillräckligt bra och testaren jämför ljudkvaliteten med den hos ett minisystem. För hemmakontoret eller köket är det en bra lösning men testaren tycker att man ska satsa på en lösning med mer krut för vardagsrummet.  

Källa: Audio, nr 11, 2005

Sound & Vision

“An easy way to enjoy music”

Philips WACS700 satellitSound & Vision skriver att produktens huvudenhet producerar ett ljud som är robust, med bra kvalitet över hela repertoaren och med rejält tryck i basen. Ur klientens högtalare låter det också bra, även om man saknar lite bas. Systemets gränssnitt påminner om det hos en Ipod, lika enkelt och rättframt enligt testaren. Man skriver att det enkla användandet och den snygga designen gör det till en väldigt fin produkt att ha som navet i sin hemmaanläggning, speciellt för den som inte vill använda sig av sin dator. Testaren hade dock gärna sett att hårddisken varit något större och att systemet haft stöd för fler format.

Källa: Till Sound & Vision

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Philips WACS700 är ett hemmasystem för trådlös strömning av musik via wlan (802.11g) bestående av en huvudenhet med 40 GB hårddisk och slot-in cd-läsare samt en klientenhet. Effekten hos huvudenheten är 2x40 watt och hos klienten är den 2x10 watt. Cd-skivor kan lagras som wma, mp3 eller pcm på hårddisken Grafiskt användargränssnitt och inbyggd Gracenote CDDB för nedladdning av information om musikspår. Inbyggd fm-radio och stöd för internetradio. Det går också att strömma musik direkt från datorn. Det går att ansluta upp till fem klienter som alla spelar samma eller olika spår. Systemet har två fjärrkontroller, en för huvudenheten och en enklare variant för klienterna. Anslutningar finns även för fm-antenn, hörlurar, Ethernet, aux samt analog ljudutgång. Huvudenheten har dimensionerna 608x175x303 mm, klienten mäter 360x128x283 mm.