Sök
Philips Streamium MC-I200

Philips Streamium MC-I200

Flera överraskningar i ett ägg

2003-02-07

Philips Streamium MC-I200 är ett stereopaket med nätverksanslutning och ett försök att integrera stereon med internet, inte tokigt alls anser flera av testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 6/10 “Helt klart snygg”
T3 5/5 “A damn good one”
Ljud & Bild “Standardiserat och framtidssäkert”
Cnet 8/10 “Worth serious consideration”

Vad tycker testarna?

Den allmänna åsikten är att systemet har en snygg design och öppnar upp för många nya möjligheter. Någon påpekar att bredband är ett krav för att systemet skall fungera bra. Om användarvänligheten råder delade meningar då någon anser att fjärrkontrollen är en aning krånglig och att navigeringssystemet knappast är anpassat för stora mängder musik. En annan testare anser att fjärrkontrollen är fullt tillräcklig och att navigeringen går utan problem. Ljudet är inte helt tillfredsställande men bra på det hela taget.

M3

“Helt klart snygg”

M3 påpekar att stödet för olika typer av nätverksanslutningar inte är heltäckande, vilket kan bli ett problem. Man är något kritisk till att tvingas ladda ner Pc-link då det borde finnas vid köp. Programmet är dock snabbt och bra att använda. Stereon är snygg och displayen likaså även om kontrasten kunde varit bättre. Det blir sällan bra när funktionaliteten får ge vika för designen. M3 anser vidare att det är för krångligt att manövrera i menyerna och bland spellistorna med knapparna på fronten. Ljudet är en aning burkigt och kraftlöst men man hade inte väntat sig en fantastisk ljudupplevelse. Idén känns fräsch men det finns en del arbete kvar. Priset är lite högt.

Källa: M3 nr 10 2002
T3 Christmas 2002
Ljud & Bild nr 12 2002
Till Cnets hemsida

T3

“A damn good one”

T3 påpekar att antalet radiostationer är begränsat men i framtiden bör det kunna bli fler. Det är överraskande enkelt att manövrera bland spellistor och menyer. Om man hör något man gillar kan man trycka på ”info” och få ett e-mail med låt, artist och album. Det är även möjligt att spara sina favoriter. Den enda kritik man har är att scrollhjulet och displayen inte är anpassade för stora mängder musiksamlingar. Bortsett från detta ligger denna produkt före sin tid, och gör det riktigt bra dessutom menar T3.

Ljud & Bild

“Standardiserat och framtidssäkert”

Ljud & Bild menar att för att få fullt utbyte av internetuppkopplingen krävs bredband. Vid lägre överföringshastigheter blir kvaliteten lidande. Utan bredband går det dock bra att spela musik från hårddisken. Utbudet på nätet är stort även om det styrs via Philips och omfattar portalerna Live 365 Com, Music Match, Andante Radio, mp3.com och Radio Free Virgin. Systemet är intressant och nyskapande men nackdelar finns. Testexemplaret var instabilt och kopplade om till radio utan att man bett om det. En del funktioner gick ibland inte att styra med fjärren och en gång låste sig hela maskinen. Programvaran skall gå att uppdatera från Philips hemsida. Fjärrkontrollen är något rörig i vissa funktioner. Ljudkvaliteten är inte oerhört bra men väl anpassad till kraftigt processad musik med tendenser till mullerbas samt en tydlig diskant.

Cnet

“Worth serious consideration”

Cnet menar att enkel installation och ett överraskande rent utseende ger systemet en trevlig känsla. Stereon kategoriserar efter titel, artist, album, genre och spellista så det är enkelt att hitta musiken man söker. Det är inte särskilt krångligt att navigera tack vare bra fjärrkontroll och en tydlig display som även går att läsa på avstånd. Det enda man saknar är bakgrundsljus på fjärrkontrollen. Ljudet är helt OK och basen är bättre än hos de flesta mikrosystem. Testaren är också imponerad över systemets förmåga till höga volymer utan att störningar uppstår.

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Philips Streamium MC-I200 är ett stereopaket med nätverksanslutning och dimensionerna 175(B)x244(H)x366(D) mm och vikten 5 kg. Måtten på högtalarna är 180(B)x244(H)x227(D) mm och vikten 3 kg. Effekten ligger på 2x100 W. Som musikkälla kan användas CD (med eller utan Mp3), RDS-radio, internet samt hårddisk. Uppkoppling till nätet via Ethernet. Medföljande mjukvara är Musicmatch Jukebox 7.2.

Modell: Philips Streamium MC-I200