Sök
Philips SRU8015

Philips SRU8015

Finessrik och prisvärd

2008-02-04

En multifjärr för upp till 15 enheter med färgskärm och roliga funktioner. Testarna anser att SRU8015 på många sätt kan jämföras med dyrare fjärrkontroller.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 75/100 "Besonders einfach Bedienung"
Bild och ljud hemma 5/6 "Bland de bästa traditionella fjärrkontrollerna vi testat."
Trusted reviews 9/10 "Well worth the money"
Pocket-lint 8/10 "Full marks for setup and adaptability"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar designen som är både snygg och gör kontrollen skön att greppa. Installationen är enkel och problemfri. Menyer med ikoner förenklar navigeringen. Man är ense om att färgskärmen är en riktig höjdpunkt. Då SRU 8015 har en inbyggd databas slipper man även koppla den till en dator för att kunna komma igång, vilket testarna tycker underlättar betydligt. Vissa knappar sitter lite för tätt, vilket gör att man lätt nuddar dem av misstag. Detta gäller till exempel scrollhjulet som blir ett irritationsmoment i längden. Dock en genomgående bra och prisvärd fjärrkontroll.

Audiovision

"Besonders einfach Bedienung"

Audiovision tycker att fjärrkontrollen är väl genomarbetad och översiktligt uppbyggd. Med sin färgdisplay som har hög upplösning är den riktigt lyxig för sin prisklass. Tack vare bra belysning går den lätt att avläsa, även i dagsljus och de självlysande knapparna löser problemet med mörker. Programmering och kanalsökning funkade mycket bra och man kan lagra upp till 15 poster vid behov. Knappsatsen är komplett med navigationshjul och nummersats samt ger ett gott översiktsintryck.

Källa: Audiovision (DE) nr 1 2008

Bild och ljud hemma

"Bland de bästa traditionella fjärrkontrollerna vi testat."

Bild och ljud hemma gillar designen men hade gärna sett en underdel av gummi istället för plast, vilket hade underlättat greppvänligheten. Den svarta pianolacken på ovansidan gör sitt, för designen. Knapparna känns också mycket bra, gummerade och lätta att skilja från varandra. Enda missen här är att det inte finns någon knapp för text-tv. Installationen är enkel och den hittar lätt alla apparater. Man kan till och med skilja olika kanaler genom att de får olika logos på skärmen, vilket är smidigt. Även anslutning till datorn går utan problem, helhetsomdömet är att SRU8015 är en mycket bra fjärrkontroll.

Källa: Bild och ljud hemma (SE) nr 10 2007

Trusted reviews

"Well worth the money"

Testaren från Trusted reviews tycker att prestigo-linjen är ett snäpp bort från Philips tidigare fjärrkontroller, som kostade betydligt mer än nu. SRU8015 är lätt att installera och programmera. Till skillnad från andra modeller kräver den inte att man laddar ner databasen från en dator. Att fjärrkontrollen är förprogrammerad underlättar en hel del och gör att man kommer igång snabbare. Utseendet beskrivs som elegant. Displayen är en annan höjdpunkt, bra ljus och många bra ikoner. Displayer av sådan klass hittas ofta på betydligt dyrare modeller. Förutom lite problem för kontrollen att hitta en gammal dvd-spelare flöt användningen på bra, en prisvärd universalfjärrkontroll.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Pocket-lint

"Full marks for setup and adaptability"

Pocket-lint gillar designen på SRU8015, den är både snygg och lätthanterad. Det är en fördel att den till skillnad från närmsta konkurrenten, Logitech Harmony-linjen, inte behöver en PC för att kunna användas, allt sköts genom kontrollen. Navigation bland funktionerna är enkel tack vare ikoner som skiljer kategorierna åt och sköts med hjälp av en utmärkt 2 tums färgdisplay. Användningen funkar smidigt förutom att vissa knappar sitter för tätt. Scrollhjulet kan också i längden bli en liten irritationsfaktor, då det sitter nära pilknapparna och lätt nuddas av misstag. Dessa småfel gör att den inte får högsta betyg, men gällande flexibilitet och installation är den utmärkt.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Cirkapris: 1300 kronor

Produktfakta: Philips SRU 8015 är en universalfjärrkontroll för upp till 15 enheter. Det finns bibliotek för 400 ikoner och 100 programmerbara ikoner. Tvåtums tft-skärmen har upplösningen 220x175 pixlar är i färg och bakgrundsbelyst. Enheten går på tre AA-batterier. Den har ett arbetsavstånd på 10 meter och 4 megabyte flashminne. Måtten är 330x168x99 mm och vikten 0,44 kg.

Tillverkare: Philips