Sök

Philips SHN9500: Bruce, inte brus

2007-03-29

Philips SHN9500 har brusreducering och ska enligt tillverkaren ta bort 85 % av utomstående ljud på till exempel tåget. Hörlurarna känns dock lite för stora för att vara en riktigt bra resepartner.

Modell Betyg Pris Kommentar
Philips SHN9500 16/25 1500 Skön lur, tveksam brusreducering

Sammanfattning

Ett par lättdrivna lurar med klart godkänd ljudkvalitet. Storleken på hörlurarna gör dem dock otympliga att ha med på resan och begränsar användningsområdet. Dessutom är priset relativt högt. Vill man ha hörlurar till datorn hemma finns det bättre alternativ utan brusreducering i denna prisklass. Vill man ha hörlurar till mp3-spelaren finns det både smidigare och billigare alternativ som är utrustade med brusreducering. Pluspoäng måste dock ges till komforten som är riktig hög.

Inledning

Dessa hörlurar kommer från Philips och ligger i den lite högre prisklassen. De är utrustade med brusreducering och ska enligt tillverkaren ta bort 85 % av utomstående ljud. Funktionen fungerar faktiskt i viss mån men man ska inte förvänta sig underverk. Dessutom förlorar man en hel del i ljudkvalitet då brusreduceringen används.

Bortser man från brusreduceringen är ljudkvaliteten överlag bra och har en klart godkänt återgivning tonmässigt. Basen går djupt och mellanregistret är klart. Är man kräsen kan man dock anmärka på att lägre frekvenserna ibland sviktar lite, särskilt vid högre volymer. Diskanten låter klar utan att vara stickig. Totalt sett en jämn ljudbild som dock kunde ha varit ännu lite tightare i basregistret med tanke på prisklassen.

Designen på lurarna känns lite retro och får pluspoäng. Komforten över öronen är riktigt bra och byglarna design funkar också. Kåporna är riktigt bekväma men är tämligen stora och sticker ut ganska mycket. Detta gör att det inte riktigt känns som ett par hörlurar man använder till mp3-spelaren på bussen, utan mer som ett par hörlurar man har hemma till datorn eller stereon. En del av storleken beror förstås på att hörlurarna är utrustade med brusreducering som bland annat kräver ett batteri i ena kåpan, men om lurarna är för stora för att ha på resan och brusreduceringen inte behöver användas hemma kan man ifrågasätta om detta verkligen är ett nödvändigt tillskott. Man skulle dock kunna tänka sig att de passar bra på till exempel ett lan-party.

Hörlurarna är annars lätta att driva och det är positivt att man får med en adapter för en 6,3 mm stereoplugg och en 2 pinnars flygplansadapter. Batteri och bärväska är också inkluderat.

Fredrik von Braun

Funktioner

4/5

Brusreducering och muteknapp
Design

4/5

Väldigt bekväma lurar med retrodesign
Ljudkvalitet

3/5

Klart sämre ljud med brusreducering aktiverat
Hanterbarhet

2/5

För stora att ta med på bussen
Prisvärde

3/5

Finns lurar med bättre ljudkvalitet i prisklassen
Summa

16/25

 

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: