Sök
Philips SHE-9850

Philips SHE-9850

Kraftfulla småttingar

2008-09-30

Philips SHE-9850 är ett högtalarpar av typen in-ear som klarar av att spela riktigt högt. Testarna menar att ljudåtergivningen bjuder på klarhet och känsla av rymd. Men när det gäller höga och låga toner går åsikterna isär.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc för alla 9/10 "Låter förträffligt"
Audio 2/5 "Musikspass kommt nicht zu kurz"
What hifi 3/5 "Painfully trebly"
Cnet 4/5 "Sleek and comfy design"

Vad tycker testarna?

Alla testare tycker att detta är ett snyggt hörlurspar som dessutom sitter bra i öronen. Ljudmässigt så är intrycken delade men återkommande är att återgivningen är kraftig, detaljerad och med känsla av rymd. När det kommer till bas och diskant så börjar åsikterna däremot gå isär. En testare har inget att klaga på medan två anmärker på att höga toner inte hanteras speciellt bra och den fjärde testaren menar istället att det är basen som produkten har problem med.

Pc för alla

"Låter förträffligt"

Detta är enligt Pc för alla ett par lättdrivna hörlurar som levererar en utmärkt ljudupplevelse. Testaren skriver att det är en välbalanserad ljudbild som förmedlas ut där tydligheten är ovanligt hög. Basen är under strikt kontroll och blir aldrig grötig och det är lika bra på andra sidan av frekvensomfånget där diskanten aldrig blir skrikande gäll. Det enda som egentligen talar emot produkten är enligt testaren det höga priset.

Källa: Pc för alla (SE) nr 7 2008

Audio

"Musikspass kommt nicht zu kurz"

Tyska Audio skriver att det transparenta utförandet av hörlurarna ger dem ett ovanligt och tilltalande utseende. Det uppges vara ett par lurar som klarar av att spela riktigt högt. Det går att lägga ifrån sig dem på bordet med uppspelningen från mp3-spelaren igång och fortfarande höra musiken klart och tydligt, skriver testaren. Dessutom så återges bas, grundtoner och mittensegmentet klart och dynamiskt. Men med de högre tonerna så menar Audio att högtalarparet tappar både detalj och upplösning.

Källa: Audio (DE) nr 6 2008

What hifi

"Painfully trebly"

Philips SHE-9850 är ett par välbyggda hörlurar som sitter bekvämt i örat, skriver What hifi. Kopplad till en Ipod så upplever testaren ett ljud som är detaljrikt med klar känsla av rymd. Men när en basfattig låt spelas så konstateras att diskanten är väldigt stark och det är ett intryck som följer med när fler låtar spelas. Detta kan enligt testaren bli snudd på obehagligt vid långvarigt lyssnade. Den upplevelsen tillsammans med det höga priset gör att What hifi inte känner sig manade att rekommendera produkten.

Källa: What hifi (GB) oktober 2008

Cnet

"Sleek and comfy design"

Enligt amerikanska Cnet så är SHE-9850 välsvarvad i dubbel bemärkelse då det är ett snyggt hörlurspar som också sitter mycket bra i öronen och ger en bra ljudisolation. Att det följer med tre gummisnäckor gör att i princip alla kan använda lurarna. Cnet menar att återgivningen karaktäriseras av ett varmt och mjukt ljud med tydliga detaljer. Balansen är bra och basen är påtagligt tydlig men kan stundom vara något slapp.

Källa: www.cnet.com (US)

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta: Philips SHE-9850 är ett par in-ear hörlurar dynamisk högtalarelement. Täcker frekvensomfånget 20 -20000 hertz, har impedansen 12 ohm och känslighet på 115 dB SPL/mW vid 1 kHz. Ansluts till 3,5 mm ljudkälla. Sladden är 1,2 m lång sladd. Med paketet medföljer tre gummisnäckor, en skumpropp och metallfodral.

Tillverkare: Philips