Sök
Philips Pronto Pro

Philips Pronto Pro

Färgskärmsfjärr

2002-10-08

Vill man kontrollera alla ljud & bild enheter med en i sanning universell fjärrkontroll som är lika dyr som hela anläggningen är detta rätt köp. Den enda fjärr du lär behöva, enligt flera testkällor.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 6/10 "Dyr, otroligt dyr"
T3 5/5 "Excellent universal remote"
Vnunet 3/5 "The only remote you'll ever need"
Home Cinema Choice 4/5 "Pronto Pro Edit software is a pain"

Vad tycker testarna?

Alla testare är förtjusta i Philips Pronto Pro, men det är också risk för att få en mindre chock över prislappen. En testare klagar också över att programvaran känns märkligt föråldrad. Annars klarar Pronto Pro att styra precis allt och lite till.

M3

"Dyr, otroligt dyr"

M3 skriver att detta utan tvekan är den mest avancerade universalfjärrkontrollen, men testaren förstår inte riktigt hur man ska kunna motivera det otroligt höga priset. Just priset blir annars den enda nackdelen M3 hittar hos Philips Pronto Pro, som verkar vara hur konfigurerbar som helst. Du kan antingen ladda ner färdiga layouter från Internet eller skapa egna i medföljande program. Räckvidden är dessutom utmärkt. Men så mycket pengar för en fjärrkontroll känns knappast rimligt, avslutar M3

Källa: M3 nr 6 2002
T3 oktober 2002
Till Vnunets hemsida
Till Home Cinema Choices hemsida

T3

"Excellent universal remote"

T3 finner skärmen lättläst och fjärren är allmänt en stor uppgradering från föregångaren Pronto. Nu finns även en RF Extender och med maximalt 64 sådana lådor i huset borde det inte vara några problem att sköta all utrustning från vilken plats som helst. Vid testet är det dock RF Extendern väldigt känsligt för störningar från t.ex. sladdlösa telefoner och i ett hus med tegelstensväggar fungerar den inte om man står längre än tjugo meter bort. Det enda som talar emot Pronto Pro är priset, men det hindrade i alla fall inte testaren från att köpa ett eget exemplar.

Vnunet

"The only remote you'll ever need"

Vnunet ser det som en klar fördel att man kan lära Pronto Pro beteendet även hos mindre kända fjärrkontroller. Detta plus att man kan styra allt som tar emot en infraröd signal gör att detta är den enda fjärrkontroll du någonsin kommer att behöva, slår Vnunet fast. Det komiska i historien är bara det att själva fjärrkontrollen troligtvis kostar mer än anläggningen man vill kontrollera med den. Enheten är absurt dyr och dessutom något obekväm att hålla i handen.

Home Cinema Choice

"Pronto Pro Edit software is a pain"

Home Cinema Choice uppskattar att Pronto Pro kan styra i princip vad som helst som kan ta emot signaler från en fjärrkontroll, men tycker inte alls att den medföljande programvaran för att skapa egna layouter är något att ha. Pronto Edit Software känns gammalmodig och är väldigt svårt att förstå. Det är definitivt lättare att ladda ner en befintlig fjärrkontrollslayout från Internet än att skapa en egen. Har du väldigt många elektroniska prylar hemma så är det här ett bra köp. Egentligen klarar man sig med den tidigare versionen Pronto som har lite mindre minne, men man kommer definitivt att vilja ha färgskärmen som finns på efterträdaren menar HCC.

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Philips Pronto Pro är en universalfjärrkontroll med 256 färgers LCD-touchscreen med 240x230 pixlars upplösning. Använder du inte touchscreen finns nio direktknappar för snabb åtkomst av programmerbara macros m.m. Fjärrkontrollslayouter nedladdade från Internet eller sådana som skapas i medföljande Pronto Edit Software lagras i internminnet på 8 MB. Enheten drivs av uppladdningsbara AAA NiMH-batterier och går att använda i mörker eftersom skärmen kan lysas upp bakifrån. Som tillbehör finns s.k. RF Extenders som gör att du kan styra utrustningen från olika rum i huset. En RF-låda tar emot en signal från fjärrkontrollen och skickar vidare en IR- signal till enheten som ska kontrolleras. Storleken är 92x140x33 mm och vikten är 255 g.

Modell: Philips Pronto Pro