Sök
Philips DVDR1000 MK2

Philips DVDR1000 MK2

Det börjar brännas

2003-09-12

DVD-brännare med inbyggd TV-mottagare som spelar in och spelar upp i bästa kvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 4,5/5 "Takes DVD recording to new heights"
Video 76/100 "Ein Kunststück"
Home Cinema Choice 4/5 "Performance is outstanding"

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket imponerade av uppspelningsprestationen hos Philips DVDR1000 MK2. Tidigare stationära DVD-brännare har varit alltför inriktade på inspelningsdelen och inte haft mycket att erbjuda på uppspelningssidan menar testarna, som ger DVDR1000 MK2 höga betyg. Spelaren är mångsidig och klarar att läsa många olika format. Lite kritik får spelaren för att den inte skickar ut progressive scan genom alla anslutningar. Två av testarna tycker också att man ska vara vaksam på att DVDR1000 MK2 använder sig av +R som innebär större kompabilitet med stationära spelare, men samtidigt är sämre än DVD-RAM när det gäller redigeringsmöjligheter.

What Video & TV

"Takes DVD recording to new heights"

What Video & TV skriver att designen är mycket kraftfull utan kurviga linjer och maskinen väger mycket. Det kraftiga utseendet går bra ihop med det tekniska kraftpaketet under skalet. Användandet är enkelt och en enda knapptryckning räcker för att starta inspelningen. Även menyerna är enkla att förstå. Irriterande dock att spelaren inte skiftar över till den inbyggda tv- mottagaren automatiskt när man inte har någon skiva i den. Vad gäller kvaliteten på inspelningar upplevs resultatet som otroligt lyxigt om man spelar in från DV eller digitalbox/RGB. Även vid uppspelning visar spelaren upp sin kraft. Bilden är kristallklar vid uppspelning på TV via SCART-utgången och blir ännu bättre när man tittar via en projektor. Ljudet, om än bara i två kanaler, är utmärkt både vid in- och uppspelning. Den enda nackdelen med denna brännare är att redigeringsmöjligheterna är begränsade med DVD+RW, summerar What Video & TV.

Källa: What Video & TV, december 2002
Video, nr 12, 2002
Home Cinema Choice, januari 2003

Video

"Ein Kunststück"

Tyska Video beskriver sin upplevelse av Philips DVDR1000 MK2 som "ett konstverk". Den teknik som Philips tryckt in för digital bildbearbetning har resulterat i en spelare som levererar en otroligt bra filmupplevelse. Även för inspelning anses spelaren vara mycket begåvad och ligger långt före andra i samma prisklass. Ljudet däremot får bara godkänt. Att spelaren endast levererar progressive scan i VGA är en miss då detta inte kan nyttjas med en vanlig TV. Men tyskarna är inte sura för det. Elektrisk bildförbättring i form av DNM och Active Control går att köra via SCART. Att den inbyggda TV-mottagaren också fungerar som linjedubblare tillsammans med en plasma-TV eller projektor gör det vardagliga TV-tittandet till ett ännu större nöje.

Home Cinema Choice

"Performance is outstanding"

Home Cinema Choice tycker att Philips har lyckats bra i att kombinera en bra brännare med en bra spelare. Medan andra tillverkare går på mångsidighet har Philips optimerat sin spelare för uppspelning. Produkten är otroligt kompatibel tack vare alla sina utgångar. Inspelningsegenskaperna är utmärkta och DVDR1000 MK2 ligger före andra tillverkares toppmodeller skriver testaren. Som spelare är den också mycket bra, både bildkvalitet och ljud upplevs som utmärkta. En spelare som klarar sitt jobb mycket bra och som dessutom klarar de flesta format. För den som gillar +RW och vill ha en DVD-brännare med bra uppspelning är detta "det självklara valet".

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Stationär DVD-brännare som bränner i DVD+R/+RW och läser DVD-R, CD-R/-RW, SVCD och MP3. 6 kvalitetsinställningar med VBR ger mellan 1-6 timmar film per 4,7 GB. 2-kanals DTS och digital kodning till MPEG Audio. Digital bildförbättring med progressive scan (VGA), Digital Natural Motion och Active Control. Exempel på andra funktioner är enknappsinspelning, on-screen meny, Favourite Scene Selection, Safe Record, Auto Record och disc write lock. I anslutningsväg finns i. Link, komposit in/ut, S-video in/ut, stereo audio in/ut, optisk och digital audio ut, aerial in/ut och RGB-Scart in/ut. Enheten har måtten 435(b)x110(h)x330(d)mm och väger knappt 9 kilo.

Modell: Philips DVDR1000 MK2