Sök
Panasonic SC-PM91D

Panasonic SC-PM91D

Kompakt och prisvärd

2006-02-14

Panasonic SC-PM91D är en mikrostereo som klarar av en mängd musikformat och dessutom kan spela dvd-filmer. Testarna skriver att SC-PM91D är prisvärd och överlag har bra ljudkvalitet men saknar stöd för id3-taggar.
Testkälla Betyg Kommentar
HiFi & Music - "Prisvärt till tusen"
Cnet 7/10 "Better-than-average"
M3 7/10 "Ljudkvaliteten är bland testets bästa"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att SC-PM91D är en prisvärd mikrostereo som har bra ljud. Det finns produkter med bättre ljudkvalitet men då kostar de också klart mer. Funktionsmässigt presterar SC-PM91D bra och stereon har stöd för många olika ljudformat. Negativt är att spelaren inte läser id3-taggarna på mp3-filerna. Uppspelning av dvd fungerar överlag bra och att SC-PM91D har en progressiv komponentutgång är ett stort plus. Utseendet är av klassiskt maner och utmärker sig egentligen inte åt något håll. En testare anser dock att fjärrkontrollen och knapparna hade kunnat vara bättre designade.

HiFi & Music

"Prisvärt till tusen"

HiFi & Music har testat tio kompakta system i olika storlekar och prisklasser. Panasonics modell beskrivs som en extremt prisvärd stereo som låter riktigt bra och dessutom tål att spelas relativt högt. Ljudbilden är detaljrik och öppen med en fast och ganska kraftig bas. Positivt är att man driver basen och diskant/mellanregister för sig. Speciellt bra blir ljudet med dvd-audio eftersom man då får en ännu renare diskantåtergivning skriver testaren. Det finns produkter med bättre ljudkvalitet men de är bara specialiserade på audio och har ett klart högre pris. SC-PM91D är ett allt-i-ett paket som är prisvärt till tusen sammanfattar testaren.

Källa: HiFi & Music, dec 2006

Cnet

"Better-than-average"

Panasonic SC-PM91D fjärrkontrollCnet skriver att SC-PM91D är den första mikrostereo de testat med biamp-möjlighet. Med detta menas att man driver bas och diskant/mellanregister separat vilket i sin tur ska bidra till bättre ljudkvalitet. Om detta verkligen har någon betydelse är svårt att säga men ljudet ligger i alla fall något över medel anser testaren. Basen kunde dock ha varit lite starkare. Spelaren har bra stöd för olika format men negativt är att den inte kan läsa id3-taggar vid mp3-uppspelning. Utseendet på stereon är helt okej men fjärrkontrollen och knapparna är inte helt logiska enligt testaren. Uppspelning av dvd fungerar bra och ett plus i kanten är att den klarar progressiv uppspelning via komponentutgången. Sammanfattningsvis är SC-PM91D ett bra alternativ för sovrummet eller kontoret.

Källa: Till Cnet

M3

"Ljudkvaliteten är bland testets bästa"

M3 har testat nio olika produkter. Panasonics stereo är en av de testade som låter allra bäst. Basen har ett bra tryck och både mellanregister och diskant kommer väl till sin rätt. När det gäller filformat står sig Panasonic bra i konkurrensen men negativt är att den inte kan visa id3-taggar i teckenfönstret. Uppspelningen av dvd-skivor är bra och duger gott för alldagliga bruk även om spelaren hade vissa problem med besvärliga ljusförhållanden. Designen är inte direkt unik men smälter bra in i de flesta omgivningar. SC-PM91D är en stereo väl värd sitt pris sammanfattar testaren. Bästa produkt gick dock till JVC EX-A5 och bästa köp till Philips MCD708.

Källa: M3 (SE), nr 1 2006

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Panasonic SC-PM91D är en mikrostereo med kassettdäck och cd/dvd-växlare med plats för maximalt fem skivor. Högtalarna ger en maximal effekt på 2x80 watt rms. Stereon stöder cd/dvd-audio och brända skivor med mp3 eller wma. Det finns också rds-radio med stöd för 30 förvalsstationer. Förutom olika ljudformat stöder stereon också dvd-uppspelning i 480p och bildvisning av jpeg. De finns såväl s-video, som scart samt rca in. Huvudenheten har storleken 175(w)x248(h)x388(d) mm och väger 5,8 kg. En högtalare mäter 145(w)x249(h)x225(d) mm och väger ca 2,3 kg.

Modell: Panasonic SC-PM91D