Sök
Panasonic NV-FJ630

Panasonic NV-FJ630

VHS som bäst?

2002-12-10

Videobandspelaren Panasonic NV-FJ630 spelar både VHS och S-VHS med Long och Extended Play. Testarna utdelar fina betyg för det mesta.
Testkälla Betyg Kommentar
Hemmabio 5/5 "Panasonic har den bästa bilden"
Home Entertainment 4/5 "Excellent visuals"
Video 68/100 "Bestes Preis-Leistungsverhältnis"
What Hifi 4/5 "Fine recordings"

Vad tycker testarna?

Testarna är relativt positivt inställda till Panasonic NV-FJ630. Spelaren anses erbjuda bättre bildkvalitet än de flesta konkurrenter. Även användarvänlighet och funktionalitet får höga betyg men testarna är inte eniga om fjärrkontrollen, som anses riktigt bra av vissa och plottrig av andra. Priset sägs vara riktigt bra med tanke på vad man får för pengarna. En trevlig VHS- spelare som gör jobbet utan några problem är en sammanfattning av testarnas åsikter.

Hemmabio

"Panasonic har den bästa bilden"

Hemmabio testar tre VHS-spelare i form av Panasonic NV-FJ630, LG LV2743 och Philips VR730. Alla tre har en likadan uppsättning in-/utgångar på baksidan. På framsidan saknar Panasonic dock en kameraingång vilket de andra två har. Panasonics fjärr anses dock bäst, där viktiga knappar är nedsänkta, bland annat för att minimera risken att trycka på "record" av misstag. Att programmera videon har blivit en barnlek men Panasonic bedöms även här vara snäppet bättre tack vare överskådliga menyer och ShowView. Vad gäller bildkvaliteten drar Panasonic återigen det längsta strået med välbalanserad skärpa och detaljrika bilder. Panasonic vinner testet och rekommenderas till alla som inte behöver frontplacerade ingångar (för kamera).

Källa: Hemmabio, Nr 5 2002
Home Entertainment, Okt. 2002
Video, Nr 10 2002
What Hifi, Nov. 2002

Home Entertainment

"Excellent visuals"

Home Entertainment genomför ett test med 6 olika VHS-spelare. Panasonics spelare anses ha en av de bättre bilderna i testet och ljudkvaliteten bedöms vara ännu bättre, klart över genomsnittet. Något testaren inte gillar är fjärrkontrollen där knapparna är ologiskt placerade och sitter för nära varandra. I övrigt menar testaren att NV-FJ630 inte direkt sticker ut ur mängden. Det är en bra videobandspelare med några nackdelar och en hel del riktigt bra funktioner. Testvinnare blir dock Toshiba V852UK.

Video

"Bestes Preis-Leistungsverhältnis"

Video menar att användarvänligheten hos NV-FJ630 är hög. Testaren stöter inte på några problem varken vid inställning eller programmering av videon. Bildkvaliteten anses bra och främst vad gäller Long Play, som blir bättre än hos de flesta av konkurrenterna. Ljudmässigt blir betyget också bra och endast vid väldigt höga toner kan det låta konstigt. Video jämför tio VHS- spelare i detta test där Panasonic NV-FJ630 får titeln "köptips" eftersom den anses ha bästa pris/prestanda förhållandet. Sharp VC-FH 310 utses däremot till bästa produkt överlag.

What Hifi

"Fine recordings"

What Hifi kommenterar att det finns betydligt billigare VHS-spelare än NV-FJ630 men att priset är berättigat genom att man får mycket för pengarna. Spelaren är klart bättre än billigare modeller både vad gäller bild- och ljudkvalitet samt funktionalitet. Inställning och programmering av videon är en enkel match. En prisvärd video som ger högkvalitativa inspelningar utan krångel. Däremot skriver What Hifi att VHS inte kan anses vara ett fullgott alternativ till DVD, som ju ger klart bättre bild och framförallt bättre ljud.

Cirkapris: 2400 kronor

Produktfakta: Panasonic NV-FJ630 är en VHS-spelare som även klarar av S-VHS band. Spelaren har LP som ger 8 timmar film på ett 4 timmars band samt EP, som ger 12 timmar film. PAL och NTSC kompatibel. På baksidan finns två scartkontakter och analog audioutgång. Bland funktionerna finns ShowView och barnlås samt automatisk kanal-, klock- och datuminställning. OSD menyer låter användaren ställa in det mesta via TV-skärmen. Måtten är 430x89x277 mm.

Modell: Panasonic NV-FJ630