Sök
Nintendo Game Boy Advanced SP

Nintendo Game Boy Advanced SP

Nintendo i lyxförpackning

2003-09-11

Nintendos succé Game Boy Advanced är tillbaka i ny lyxig förpackning som tar testarna med storm.
Testkälla Betyg Kommentar
PC för alla 9/10 "Liten, snygg och mycket läcker"
Cnet 8,3/10 "Should appeal to both kids and adults"
Geek 5/5 "One of the best portable systems"

Vad tycker testarna?

Trots att detta inte är en ny produkt utan en gammal produkt i ny förpackning så är testarna mycket nöjda. Uppfräschningen av Game Boy Advanced har visat att Nintendo tagit till sig av kritiken från konsumenterna. Det som imponerar mest är det nya utseendet och den inbyggda belysningen som fixat till problemet med att spela under dåligt ljus. Ljudmässigt så är det ingen förändring från förr. När det kommer till spelkontrollen så går åsikterna isär. En av testarna har inga som helst problem med kontrollen, medan de andra två tycker att SP är lite i minsta laget för att vara bekväm att spela på.

PC för alla

"Liten, snygg och mycket läcker"

PC för alla tycker att Nintendo lyckats bra i sin förnyelse av Game Boy Advanced. Den nya designen är mer vuxen och upplevs mer som en teknisk pryl än som en leksak. Den förnyade kontrollen var bra att spela med och den inbyggda belysningen gör att man tydligt ser vad som händer på skärmen. Även ljudet är bra, men testaren rekommenderar dock att man även införskaffar sig hörlurarna som finns som tillbehör. Det som talar emot SP är priset på konsolen och på spelen. Men har man råd ska man definitivt införskaffa sig ett exemplar, summerar testaren.

Källa: PC för alla, nr 7, 2003
Till Cnets hemsida
Till Geek.coms hemsida

Cnet

"Should appeal to both kids and adults"

CNET skriver att Nintendo har fixat Game Boy Advanceds största miss i SP genom att lägga till den inbyggda belysningen. När enheten är hopfälld ser den mer ut som en superliten laptop än en spelkonsol. Att den är mer kompakt gör att den lättare passar i byxfickan. Men litenheten har ett problem. Eftersom SP är så smal kan den kännas som opraktisk att spela på för vuxna. Bra är att det laddbara batteriet är utbytbart utifall det skulle ge upp. Lite dåligt är att man inte kan använda vilka hörlurar som helst till SP utan måste köpa Nintendos egna. De behövs eftersom ljudet kan vara svårt att höra i lite bullriga miljöer.

Geek

"One of the best portable systems"

Geek.com är imponerade av det nya kompakta utseendet. Att man kan vinkla skärmen gör att man nu själv kan anpassa vilken vinkel på skärmen man vill spela med. Den inbyggda belysningen gör att man kan ligga i sängen långt in på natten och spela. Styrkorset och A- och B-knapparna kan upplevas som lite stela och L- och R-knapparna kan vara något för små men konsolen känns ändå naturlig att spela på. Toppbetyg delas ut för kvaliteten eftersom testaren tycker att SP är synnerligen välbyggd. Utmärkelsen "Geek.com pick" utdelas.

Cirkapris: 1300 kronor

Produktfakta: Nintendos GBA SP har en 2,9 tums widescreenskärm som klarar av att visa 32,768 färger. TFT-skärm med upplösningen är 240x160. Inbyggd belysning som kan slås av/på. 32-bitars RISC CPU. Bakåtkompatibel med alla Gameboy och Gameboy Color spel. Multiplayerspel och möjlighet att koppla mot Nintendo Game Cube via Link-kabel. Inbyggt lithiumbatteri som räcker för upp till 18 timmars spelande utan belysning (10 timmar med belysning). Laddare ingår. Ihopfällbar. Mått 82(b)x85(d)x24(h)mm och vikt 143 gram. Finns i färgerna silver, svart och blått.

Modell: Nintendo Game Boy Advanced SP