Sök
Nevo SL

Nevo SL

För lyxig kontroll

2006-05-19

Med tryckkänslig skärm, processor, uppladdningsbart batteri, ir och trådlöst nätverk är Nevo SL en mäktig fjärrkontroll. Priset avskräcker dock de flesta.
Testkälla Betyg Kommentar
Sound & vision - ”Sleek, sexy, and so programmable”
Dvd & hjemmekino - ”Vilt begeistret for alla mulighetene”
Good gear guide 3/5 “It does everything”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att fjärrkontrollen har många trevliga egenskaper och inställningsmöjligheter för att göra den personlig. Men kontrollen kostar också därefter. Med tanke på alla möjligheter kontrollen har så anser testarna att den kan vara lite svåranvänd men att det finns bra dokumentation och program för att få hjälp med programmering. 

Sound & vision

”Sleek, sexy, and so programmable”

Sound & vision beskriver fjärrkontrollen som dyr men mycket kapabel. Det går att göra ett otal inställningar för att få allt precis som man vill ha det. Kontrollen är snygg och rolig att använda och ser dessutom lockande ut liggandes i sin hållare. Det går att ställa in varje knapp på kontrollen efter sina egna preferenser, så inställningarna tar tid. Man får dock hjälp av den välskrivna manualen liksom programvaran. Kontrollen är lätt att hålla i en hand och knapparna är välplacerade. Den stora skärmen imponerar. Testaren tycker att kontrollen fungerar bättre med ir än med trådlöst nätverk.

Källa: Sound & vision, jan 2006

Dvd & hjemmekino

”Vilt begeistret for alla mulighetene”

Nevo SL framDvd & hjemmekino anser att många kan ha användning för en fjärrkontroll som kan sköta mycket av den elektroniska utrustningen i hemmet. Fjärrkontrollen är relativt stor men snygg och välbyggd. Kontrollens stora tryckskärm är iögonfallande, har bra upplösning och är lätt att att använda. Knappar och inställningar finns utspridda över hela kontrollen. Nevo har uppladdningsbart batteri, som är enkelt att ladda i den medföljande hållaren. Mycket bra att det finns inbyggt trådlöst nätverk som gör att kontrollen kan användas även till produkter som är utanför räckvidden. Programvaran som medföljer är smidig att använda och hjälper till att korrekt programmera kontrollen. De många möjligheter och finesser som finns kan verka svåra till att börja med, men testaren anser att det är en vanesak. En ganska dyr fjärrkontroll som dock har många möjligheter och som bedöms vara enkel att programmera.

Källa: Dvd & hjemmekino, nr 3 2006

Good gear guide

“It does everything”

Nevo SL sidanGood gear guide säger att fjärrkontrollen gör allt som en kontroll ska kunna göra, och dessutom går den att anpassa helt efter egna behov. Däremot är kontrollen väldigt dyr och alla inställningsmöjligheter gör att den kan vara svår att förstå. Testaren tror att det framför allt är priset som kommer avskräcka eventuella köpare. I övrigt bedöms fjärrkontrollen vara väldigt spännande och den mest kraftfulla modell som testats. Manualen är omfattande och bra uppbyggd. Den tryckkänsliga skärmen är användbar, detsamma gäller den medföljande hållaren med batteriladdare. Att kunna ställa in skärmen efter egna önskemål beröms. Tillgången till trådlöst nätverk uppskattas också. Negativt är dock att alla tillbehör för detta inte medföljer. Dessutom verkar det som att det trådlösa nätverket drar mer batteri än ir. Kontrollen är lätt och smidig att hålla i. Trots det dyra priset så är kontrollen funktionell och mycket attraktiv även om dessa egenskaper också går att finna hos billigare kontroller.

Källa: Till Goodgear guide

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Nevo SL är en fjärrkontroll som väger 210 gram och har måtten 188(l)x78(b)x30(h) mm. Nevo har en 3,5 tum stor tryckkänslig skärm med 320x240 bildpunkter som hanterar 64.000 färger. Enheten har 17 programmerbara knappar. Den har en Samsung 203 Mhz-processor och uppladdningsbart batteri. Operativsystemet är Windows CE.NET 4.2. Dockningsstation för förvaring samt laddning av batteriet medföljer. Det finns 32 megabyte ram (64 megabyte sdram). Inbyggt trådlöst nätverk (802.11b) och stöd för ir. Det finns även usb 1.1.