Sök
Monitor Audio Bronze 2

Monitor Audio Bronze 2

Prisvärd Bror Duktig

2002-01-25

Monitor Audio Bronze 2 är en 2-vägs basreflexhögtalare tänkt att monteras på stativ. Bi-wiring stöds och med en känslighet på 90 dB är den lätt att driva.
Testkälla Betyg Kommentar
Hifi Choice 5/5 "Fine allround sonic performance"
Hifi & Musik 18/20 "En av testens bästa högtalare"
What Hifi? 5/5 "One of the class leaders"

Vad tycker testarna?

Högtalaren får mycket goda vitsord av samtliga testare och fler än en anser den vara en av de bästa i sin klass. Ljudet är dynamiskt och förmedlar känslorna i musiken på ett bra sätt. En av testarna skriver att ljudets karaktär kan bli något ansträngd och nasal i vissa lägen. Basen är fyllig och levererar så mycket tryck som testarna förväntar sig i den här prisklassen. En kompetent högtalare som tydligt visar att god kvalitet inte alltid måste kosta skjortan.

Hifi Choice

"Fine allround sonic performance"

Hifi Choice anser att basen är generös med tanke på systemets knappa storlek men att ljudbalansen borde vara något mjukare och plattare. Testaren påpekar att det ser rätt bra ut överlag och det mesta av musikens nerv och känsla framträder som sig bör. Ibland kan ljudet även i detta test bli lite ansträngt och nasalt i sin karaktär, men musiken levereras totalt sett med trovärdighet och dynamik. En mycket bra högtalare till ett bra pris som förtjänar ”Best Buy”.

Källa: Till Hifi Choices hemsida
Hifi & Musik, nr 3 2001
What Hifi?, Jul 2001

Hifi & Musik

"En av testens bästa högtalare"

Hifi & Musik testar 15 stativhögtalare. Av dessa blir Bronze 2 utsedd till en av de bättre i testet. Bronze 2 bjuder på ett välbalanserat och vackert ljud. Basen gör sitt jobb bra med ett gott djup som dock saknar något av de absolut lägsta frekvenserna. Dynamiken samt diskanten får gott betyg och högtalaren erhåller toppbetyg för både ljudkvalitet och prisvärdighet.

What Hifi?

"One of the class leaders"

What Hifi är smått förvånade över att Monitor Audio som normalt sett producerar tämligen dyr utrustning nu har gett sig in på lågprisområdet. Men man gör det naturligtvis riktigt bra. När det gäller byggnadskvalitet och ytans finish märks det tydligt att det är proffs som byggt denna högtalare menar testaren. Vilket för övrigt även gäller ljudet som formligen dryper av detaljrikedom, dynamik och elegans. Dessa högtalare passar för de flesta typer av musik och om du en dag uppgraderar din CD eller förstärkare, så är de transparenta nog att förmedla det utökade utbudet av detaljer och känslor som en sådan införskaffning kan ge, menar What Hifi.

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Monitor Audio Bronze 2 är en 2-vägs basreflexhögtalare med två framåtriktade basreflexportar tänkt att monteras på stativ. Impedansen är 6 ohm och känsligheten 90 dB. Effekttåligheten är 100 W. Diskanten består av en legering av magnesium och aluminium medan baselementet är en så kallad MMP (Metal Matrix Polymer) som mäter 6,5 tum. Frekvensomfånget är 45Hz-25kHz. Yttermåtten är 185x350x275 mm och vikten 5,4 kg.

Modell: Monitor Audio Bronze 2