Sök
Marantz PM7001KI

Marantz PM7001KI

Förädlad klangkaraktär

2006-08-07

Marantz PM7001KI är en optimerad version av stereoförstärkaren PM7001 där olika delar i elektroniken bytts ut under överseende av ljud-gurun Ken Ishiwata. Testarna menar att ljudbilden som återges är detaljerad och välsammanhållen.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 9/10 "En mycket öronvänlig förstärkare"
What hifi 4/5 "A very capable product"
Audio 85/100 "Kraftvoller und Klangfarbenreicher"

Vad tycker testarna?

Testarna skriver att Marantz PM7001KI är en förstärkare som levererar en behaglig ljudupplevelse. Den anses vara mjuk eller varm i sin klangkaraktär med god detaljåtergivning samtidigt som den har styrkan att hantera mer intensiva stycken. Av de tre testarna så är den en som tittar på PM7001 och inte den förädlade KI-varianten. KI-versionen bedöms framförallt erbjuda ett bättre grepp om basen.

Bild & ljud hemma

"En mycket öronvänlig förstärkare"

Bild & ljud hemma skriver att Marantz PM7001KI har en bred ljudbild där de olika instrumenten i ett musikstycke lätt kan urskiljas. Samtidigt anses produkten ha stenkoll på den totala presentationen. Därför är det lika lätt att följa ett enskilt instrument som det blir att lyssna på det sammansatta resultatet. Mellanregistret är mycket bra. Basens fyllighet och rytmiska engagemang förvånar testaren, som skriver att basen brukar vara svag hos Marantz. Testaren tittar också på Denon PMA-1500AE och Onkyo A-9555. PM7001KI är inte den som ljuder högst, men däremot den förstärkare som bäst anses sätta helheten i musikpresentationen och utses därför till bäst i test.

Källa: Bild & ljud hemma, mars 2006 (SE)

What hifi

"A very capable product"

What hifi testar fyra olika stereoförstärkare där Marantz PM7001KI hamnar på en delad andra plats tillsammans med Cambridge Audio Azur 640A V2. Till bästa produkt utses Rotel RA-05 och man tittar också på NAD C325BEE. Marantz bidrag beskrivs som ett fysiskt imponerande exemplar med sin vikt och dimension, men undviker att bli stor och ful. Ljudmässigt anses förstärkaren stå ut från de övriga tre med sitt mjuka mellanregister. Tillsammans med en jämn tonbalans ger det en behaglig återgivning. Detaljerna kommer fram bra och den goda timingen gör att det inte är några problem med mer intensiva musikstycken. Det enda som testaren anmärker på är att basen som är i kraftigaste laget. För den som önskar en balanserad och mjuk stereoförstärkare så rekommenderar testaren ändå en provlyssning av Marantz PM7001KI.

Källa: What hifi, augusti 2006 (GB)

Audio

"Kraftvoller und Klangfarbenreicher"

Tyska Audio testar Marantz PM7001 i grundutförande utan KI-tillägget mot Onkyo A-9555. Båda anses vara väldigt bra förstärkare men med olika klangkaraktär. Marantz klang beskrivs vara av den lenare typen där en utmärkt röståtergivning gör gott för opera och folkmusik. Ljudbilden anses dessutom vara väldigt bred och kraftig. Gäller det hårdrock lyssnar testaren hellre på Onkyos förstärkare då denna erbjuder bättre tryck och har mer kontroll över ljudet vid högre volymer.

Källa: Audio, nr 6 2006 (DE)

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Marantz PM7001KI är en stereoförstärkare med uteffekt på 2x70 watt vid 8 ohm. Den väger 10,5 kg och har dimensionerna 440(b)x364(h)x12(d) mm. Anslutningar omfattar sex analoga stereoingångar och två ut, phono-ingång och pre-amp utgång.

Tillverkare: Marantz