Sök
Marantz AV8003

Marantz AV8003

Första steget mot ett kraftfullt ljud

2008-10-03

En receiver är inte den enda vägen till ljud i hemmabion. Marantz AV8003 är ett surroundförsteg som kan nätverksanslutas och som levererar ett kraftfullt och väldetaljerat ljud som imponerar.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 5/5 "Value for the money is unbeatable"
Hjemmekino 5/5 "Et av årets aller mest spennende produkter"
Ultimate av "A wonderful experience"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att man får mycket ljud för pengarna då Marantz AV8003 återger en väldetaljerad ljudbild som fungerar väl både för film och musik. Enheten anses vara snygg med användarvänlighet i centrum. Det finns dessutom gott om anslutningar där nätverksanslutningen står ut. Hög kvalitet överlag och en av årets mest spännande förstärkare.

Home cinema choice

"Value for the money is unbeatable"

Home cinema choice menar att man får otroligt mycket valuta för pengarna med AV8003. Ljudet innehåller mycket detaljer och beskrivs som precist och sofistikerat. Det finns gott om användbara funktioner och testaren tycker att Marantz AV8003 är rent beroendeframkallande, både när det gäller film och musik. Designen är urläcker med dess stiliga kurvor och en mattsvart finish. Avslutningsvis menar testaren att ljudet är nästintill perfekt och med tanke på det låga priset är Marantz därför värda en stående ovation.

Källa: Home cinema choice (GB) oktober 2008

Hjemmekino

"Et av årets aller mest spennende produkter"

Norska Hjemmekino beskriver musiken från Marantz AV8003 som drömlik. Likaså anser testaren att det är en snygg produkt med ett relativt lågt pris, vilket är positivt. Användarvänligheten anses vara hög då AV8003 är enkel att både installera och att använda. Plus ges även till det inbyggda nätverket, det bastanta intrycket och dess tyngd. Testaren tycker att detta är en av årets mest spännande produkter och beskriver att den är så pass tilltalande att han ibland får behärska sig för att inte börja slicka på den.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 8 2008

Ultimate av

"A wonderful experience"

Ultimate Av gillar enhetens hantering av analoga och digitala videosignaler. Testaren tycker också att AV8003 håller hög kvalitet överlag med ett kraftfullt ljud och bra prestation. Det finns dock brister med videobearbetningen och fjärrkontrollen är alldeles för komplex, anser Ultimate av. Detta till trots menar testaren att det är en fantastisk produkt som har kompetens för att ge en ljudupplevelse av högsta grad.

Källa: www.ultimateavmag.com (US)

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: Marantz AV8003 är en surroundförstärkare som är thx ultra II-certifierad. Bland formatstödet finns dolby digital, dpl IIx. Bland anslutningarna märks fyra hdmi-ingångar och två utgångar, samt komposit (4 in, 3 ut), komponent (4 in, 2 ut), s-video (4 in, 3 ut). Ljudmässigt finns 7.1 multikanal samt tre digitala optiska och tre digitala koaxiala ingångar (samt vardera en ut). Måtten är 11,3 kg och måtten är 440x386x184 mm.

Tillverkare: Marantz