Sök
Logitech Z-10

Logitech Z-10

Läcker design och schyssta funktioner

2007-04-03

Läckra datorhögtalare från Logitech med tryckkänsliga multimediakontroller. Fyra av fem testare säger att högtalarna producerar ett mycket bra ljud.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 (SE) 7/10 "Riktigt skönt ljud till datorn"
Pc för alla 4/10 "Klädd med klass – Låter kass"
The tech lounge - "These speakers really sound great"
Digital trends (US) 8/10 "Excellent sound quality"
Cool tech zone - "Logitech knows how to impress"

Vad tycker testarna?

Fyra av fem testare är mäkta imponerade av Logitechs högtalare till datorn. Designen är otroligt läcker och lcd-skärmen, som indikerar vilken artist och låt som spelas, gör produkten ännu lyxigare. Ljudkvaliteten anses överlag vara bra men vissa brister märks i basen som inte är optimal vid hårdare musik. Ett minus är att högtalarna inte tillåter att man kopplar in en separat subwoofer, men testarna menar ändå att högtalarna räcker till för sitt ändamål. De tryckkänsliga knappfunktionerna anses av flera testare vara något tröga och otympliga. De många funktionerna kan också dra ned tempot på datorn.

M3 (SE)

"Riktigt skönt ljud till datorn"

M3 gillar den läckra designen på högtalarna. De går att ansluta till datorn via usb-kabeln, men högtalarna kan även kopplas till en annan ljudkälla förklarar testaren. Det finns många praktiska funktioner, bland annat en lcd-skärm som visar information om vilken musik som spelas samt minnes- och processoranvändning. Testaren framhäver de knappfunktioner som finns på högtalarna vilka gör det möjligt att starta program utan att behöva använda musen. Ljudkvaliteten är över testarens förväntningar med klart, kraftfullt ljud och tung bas. De många funktionerna har en tendens att sega ned datorn något, men Z-10 är totalt sett ett par mycket kompetenta datorhögtalare.

Källa: M3 (SE) nr 11 2006

Pc för alla

"Klädd med klass – Låter kass"

Pc för alla är mäkta imponerad av Logitech Z-10s fräsiga utseende. Skärmen på den högra högtalaren är cool eftersom den anger information om spelande låtar. Dock är ljudkvaliteten undermålig då basen är fladdrig och det inte blir något direkt tryck i ljudet. Diskanten och mellanregistret beskrivs som skrikiga. De tryckkänsliga pekskärmsknapparna är väldigt tröga och otympliga. Kort och gott anser testaren att Logitechs Z10 inte ger ett ljud man njuter av.

Källa: Pc för alla (SE) nr 2 2007

The tech lounge

"These speakers really sound great"

Logitech Z-10 har goda förutsättningar skriver The tech lounge. Läcker design samt rikligt med funktioner, och dessutom bra ljudkvalitet gör att dessa tryckkänsliga usb-högtalare riktigt grymma. Testaren påpekar att det förvisso är bristande djup i basen vilket märks när man lyssnar på hårdrocksmusik, men för den som inte kräver en tung bas är dessa högtalare värd varenda krona. Testaren rekommenderar högtalarna och tilldelar högtalarna utmärkelsen Editors Choice Award.

Källa: www.thetechlounge.com (US)

Digital trends (US)

"Excellent sound quality"

Digital trends menar att Logitech Z-10 ska tas för vad de är, men att de faktiskt är bra. Med en snygg lcd-skärm, utmärkt ljudkvalitet och fräscht utseende är dessa högtalare av god kvalitet. Lcd-skärmen gör dessa högtalare något lyxigare, men dess funktion känns meningslös för testaren. Förutom den något störande subwoofern är ljudet behagligt. Den tillkommande mjukvaran är något buggig anser Digital trends, som också är besvikna på att det krävs en extern energikälla för att strömförsörja högtalarna. Logitech Z-10 passar bäst på kontoret.

Källa: reviews.digitaltrends.com (US)

Cool tech zone

"Logitech knows how to impress"

Cool tech zone får en aha-upplevelse från Z-10 i och med dess snygga design. De tryckkänsliga knapparna kräver dock lite känsla i fingrarna hos användaren, menar testaren. Lcd-skärmen med funktionen som visar låt och artist imponerar. Möjligheten att programmera in din favoritradiostation finns, vilket också är en bonus. Ljudet beskrivs som fräscht, klart och generellt utomordentligt över musikgenrerna, men presterar inte optimalt för hårdrock. Tyvärr saknar högtalarna också möjligheten att ansluta en separat subwoofer. Allt som allt är högtalarna användarvänliga och presterar det som förväntas ljudmässigt. Om man skruvar upp volymen till max blir dock ljudet skrikigt, varför detta bör undvikas.

Källa: www.cooltechzone.com (US)

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: Logitechs Z10 är ett högtalarsystem på 30 watt som ansluts via usb till dator. Programvara medföljer och systemkravet är 256 megabyte i ramminne samt operativsystemen Windows XP eller Windows Vista. I paketet medföljer en rengöringsduk, högtalarkabel, usb-kabel, nätkabel samt stereokabel. Samtliga kablar är 2 meter. Högtalarna har måtten 246×114×119 mm och väger 2x3,1 kilo. Windows media player, apple itunes eller musicmatch jukebox krävs för fullt stöd för alla mediespelarfunktioner.

Tillverkare: Logitech