Sök
Logitech Wireless Music System

Logitech Wireless Music System

En enkel lösning

2006-04-20

Ett användarvänligt trådlöst musiksystem som finns i modeller både för dator och ipod. Testarna är överlag nöjda. Datorvarianten har dock problem med ljudkollisioner.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild och ljud hemma 8/10 “Ljudet är inte dumt alls"
Cnet 7,7/10 “Works as advertised”
PC för alla 4/10 “Lösningen känns krystad och inte genomtänkt”
Pocketnow 3,5/5 “The audio quality is high”

Vad tycker testarna?

Två testkällor har testat ipod-modellen och två har testat datorvarianten. Testarna tycker överlag att detta är en hyfsat bra produkt. Den är enkel att använda och den främsta egenskapen är den fina ljudkvaliteten. Vid datoranvändning störs testarna av att systemet tar över som ljudkort i datorn, vilket gör att flera användare på en och samma dator kan bli bekymmersamt. Vill man spela upp musik i ett rum samtidigt som man vill kolla på en film i datorn uppstår en ljudkollision. Detta gör att Logitech Wireless Music System för pc inte känns helt fullständigt. Flera testare tycker ändå att detta är en prisvärd produkt.

Bild och ljud hemma

“Ljudet är inte dumt alls"

Logitech Wireless music system med ipodBild och ljud hemma har testat ipod-modellen men konstaterar att den fungerar utmärkt även för bärbara datorer och andra bärbara spelare. Testaren menar att detta är en ganska enkel trådlös apparat. Det behövs inga drivrutiner, utan den överför musik till både förstärkare och datorhögtalare utan några större problem. Den passar bäst till en ipod med tanke på sändarens vita färg. Ljudet låter klart och rent men testaren tycker att ljudbilden saknar lite bredd och djup. Den största fördelen med denna trådlösa överföring är att ipoden kan fungera som en fjärrkontroll.

Källa: Bild och ljud hemma (SE), mars 2006

Cnet

“Works as advertised”

Logitech Wireless music system ipod trådlöstCnet har provat ipod-modellen och tycker att produkten är prisvärd och är särskilt imponerad av den fina ljudkvaliteten. Ljudet låter lika bra som det skulle ha gjort ifall stereon inte vore kopplad till en ipod eller dator. En annan stor fördel är att systemet är enkelt att använda, mycket tack vare den lättförståliga bruksanvisningen. Att den klarar av att ansluta bärbara spelare såsom mp3-spelare och trådlösa hörlurar är beundransvärt och ett bevis på en stor mångsidighet med produkten. Musiksystemet fungerar utan något krångel och uppfyller de förväntningarna som testaren hade.

Källa: Till Cnet (US)

PC för alla

“Lösningen känns krystad och inte genomtänkt”

Logitech Wireless music system remotePc för alla har testat datormodellen och anser att Logitech misslyckats med detta trådlösa system. Lösningen är helt enkelt inte genomtänkt. Det enda positiva är att det inte behövs något nätverk för att kunna använda systemet. Problemet är bara att systemet tar över som ljudkort i datorn vilket innebär att all musik som spelas upp kommer att låta i stereon. Detta innebär att när en låt spelas upp från högtalarna kommer inte bara musiken från låten höras utan även alla varningsljud och liknande som kommer från datorn kommer att höras samtidigt. Testaren tycker att det finns helt klart bättre alternativ än denna om man vill överföra musik trådlöst från datorn till stereon.

Källa: Pc för alla (SE), nr 2 2006

Pocketnow

“The audio quality is high”

Logitech Wireless music system for pcPocketnow har provat pc-modellen och är nöjda med denna variant av ett trådlöst musiksystem. Produkten bedöms vara användarvänlig och enkel att komma igång med. Ljudet har hög kvalitet och är man ensam användare till datorn passar denna produkt utmärkt. Men även Pocketnow irriteras över ljudkollisioner. Detta gör att betyget dras ner en del och att produkten inte känns helt färdigutvecklad. Testaren konstaterar ändå att Logitech är på rätt väg.

Källa: Till Pocketnow (US)

Cirkapris: 1200 kronor

Produktfakta: Logitech Wireless Music System är ett trådlöst system som kan spela upp musik från datorn eller ipoden till en stereo med rca-stereoingångar. Systemet finns både som ipod och pc-variant. Systemet är kompatibelt med mediespelare som real player, winamp, itunes och musicmatch. Garantitiden är på två år och produkten finns i både svart och silver. Cirkapriset avser såväl pc som ipod-modellen.

Modell: Logitech Wireless Music System