Sök
Logitech Harmony 900

Logitech Harmony 900

Logitech Harmony 900: Ersätter alla dina fjärrkontroller

2009-10-27

Logitech Harmony 900 är en avancerad fjärrkontroll som styr hemmabion genom väggar och stängda skåp. Den motsvarar upp till 15 fjärrkontroller utan att göra jobbet krångligt. Snabbknappar som "titta på tv" gör den lättanvänd för hela familjen.
Testkälla Betyg Kommentar
I4U 9,5/10 "Adds a few very welcomed features"
Cnet 4,5/5 "The best universal remote control we've ever tested"
Dvice - "The last Remote Control you'll ever need"
Allt om pc 86/100 "Harmony 900 ersätter upp till 15 fjärrkontroller"
Hemmabio "Gå genom väggar"

Vad tycker testarna?

Harmony 900 får genomgående bra betyg och uppskattas för sin användarvänlighet. Det är ett flertal funktioner som imponerar på testarna. Framförallt att den kan användas från ett annat rum och även fungerar genom stängda skåpluckor. Installationen och programmeringen som är webbaserad anses vara smärtfri och föredras framför den manuella sifferprogrammeringen. Överlag anser testarna att Harmony 900 är en lyxmodell som är i dyraste laget men för den som har pengar över är den ett bra val.

I4U

"Adds a few very welcomed features"

Enligt I4U kan Harmony 900 kontrollera sina enheter även när dessa är placerade bakom stängda luckor. Fjärrkontrollen anses vara den bästa i serien från Logitech och jämförs med den tidigare topptestade Harmony One. Utav de två har skärmen på 900 bättre skärpa och man har adderat knappar i färgerna röd, grön, gul och blå som ska korrespondera med de som finns på en Blu-rayspelare. Efter att ha programmerat fjärrkontrollen via datorn så fungerar den bra. I likhet med andra Harmony kontroller, har 900 den fiffiga funktionen att istället för att välja ingång för det valda mediet, så väljer man efter aktivitet, till exempel "titta på tv" och kontrollen väljer automatiskt rätt ingång. Detta gör den användarvänlig för hela familjen, något som kan väga upp det dyra priset. Det enda I4U hade problem med var att fjärrkontrollen blev osynkad en stund om apparaterna stängdes av manuellt.

Källa: www.i4u.com (US)

Cnet

"The best universal remote control we've ever tested"

Testaren hyllar rf-systemet som gör att Harmony 900 fungerar även genom stängda skåpluckor. Ett stort framsteg är att rf-modulen inte behöver installeras eller uppdateras separat utan detta sker med ir eller rf via fjärrkontrollen. Installationen och programmeringen gick utan problem, sju enheter kunde styras efter 35 minuter. För att Harmony 900 ska fungera till Playstation 3 behövs ett tillbehör som konverterar ir-signalen till blåtandssignal. Utseendet och ergonomin tilltalar testaren, olika storlek och design på knapparna gör det lätt att känna sig fram och skärmen med pekfunktion bidrar till att den är enkel att använda. Batteritiden uppges vara bra, skärmen stängs av efter en stunds inaktivitet för att spara ström- en inställning som kan justeras. Det uppges inte finnas mycket att klaga på när det gäller Harmony 900. Det som ändå påpekas är att den saknar makroprogrammering, har ett högt pris och att den lätt blir flammig av fingeravtryck.

Källa: www.reviews.cnet.com (US)

Dvice

"The last Remote Control you'll ever need"

Efter en veckas användning anser testaren att Harmony 900 är den bästa fjärrkontroll som testats tills nu. Lösningen med radiovågor är den bästa funktionen en fjärrkontroll kan ha, till skillnad från ir, eftersom man inte behöver vara inom synhåll för att sköta sina apparater. Den webbaserade programmeringen gör installationen lätt och det fungerade perfekt på första försöket. Du kan enligt testaren behöva trycka ett par gånger på pekskärmen för att få respons men funktionsknapparna är logiska. Harmony 900 passar för den som har ett hyfsat hemmabiosystem och som vill ha möjligheten att sköta det från ett annat rum skriver Dvice.

Källa: www.dvice.com (US)

Allt om pc

"Harmony 900 ersätter upp till 15 fjärrkontroller"

Installationen av Harmony 900 är smidig men Allt om pc är inte så förtjusta i att behöva lämna ut namn och e-post vilket krävs för att slutföra konfigurationen. En viktig detalj är att fjärrkontrollen kommunicerar med radiovågor istället för med infraröda signaler. Detta gör att Harmony 900 skiljer sig från mängden och att räckvidden blir betydligt bättre. Enligt tillverkaren ska kontrollen fungera på 30 meters håll från mottagaren men under testet, i en villa med träväggar, tappade kontrollen kontakt efter ca 9 meter. Något som drar ner betyget en aning enligt källan är att den inte riktigt hänger med i snabba vändningar. I övrigt får Harmony 900 goda vitsord, den fungerar i stort sett alldeles utmärkt, är smidig att styra via pekskärmen och anses vara maximalt användarvänlig.

Källa: Allt om pc (SE) nr 11 2009

Hemmabio

"Gå genom väggar"

Hemmabio gillade föregångaren Harmony One som Harmony 900 baseras på. Ett smart drag enligt källan var att addera fyra färgknappar på den senare modellen vilkas motsvarighet finns på många digitalboxar och på text-tv. Några olika placeringar av rf-mottagare och ir-sändare provades innan systemet fungerade klockrent. Radiovågorna gör att fjärrkontrollen fungerar genom skåp och utan att behöva riktas rakt på enheterna. Däremot gick det inte att styra hemmabion på ett avstånd av två rum med stenväggar. Sammanfattningsvis anser testaren att Harmony 900 tveklöst är den bästa multifjärrkontrollen för konsumentbruk just nu.

Källa: Hemmabio (SE) nr 10 2009

Cirkapris: 3700 kronor

Produktfakta:

Logitech Harmony 900
Typ: Universalfjärrkontroll
Kommunikation: IR och RF
Maxkapacitet: Ersätter upp till 15 andra kontroller
Batteri: Uppladdningsbart Li-jon batteri
Övrigt: Aktivitetsbaserade snabbknappar, till exempel "titta på film"Skärm: 2,1 tum lcd, färg, pekfunktion
Datoranslutning: Usb
Tillbehör: Huvudmottagare, usb-sladd, två extra ir-sändare, basstation som laddar batteriet
Systemkrav: Windows 2000/XP/Vista, Mac OSX10,3 eller senare

Tillverkare: Logitech