Sök
Logitech Harmony 885

Logitech Harmony 885

För elektroniksamlaren

2006-03-23

Testarna är imponerade av Logitech Harmony 885 och menar att den i det närmaste är ett måste om man har ett större antal elektronikprodukter samlade i samma rum.
Testkälla Betyg Kommentar
Digital world - ”Denne fjerrkontrollen er en vinner”
Audiovision 80/100 ”Mit der Harmony stiegt der komfort im Heimkino enorm”
Area dvd 5/6 “Trotz Kunststuff ansprechende Verarbeitung und Design”
Prylfeber - ”Logitech har skapat en fantastisk produkt”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att för den som har en samling av olika prylar i vardagsrummet är en universalfjärrkontroll i det närmaste ett måste. Logitech Harmony 885 är en av de absolut bästa på marknaden just nu. Den har en bra design med välplacerade knappar och är enkel att använda. Den upplysta lcd-displayen i färg fungerar utmärkt. Räckvidden är bra och de tillgängliga funktionerna är i det närmaste otaliga. En nackdel är dock att mjukvaruuppdatering förutsätter att man har tillgång till internet hemma.

Digital world

”Denne fjerrkontrollen er en vinner”

Logitech Harmony 885 upplyst lcdDigital world anser att lösningen för den som gillar att förvara hela sin elektronikutrustning i vardagsrummet är en universalfjärrkontroll. Denna produkt lyckas balansera pris, funktioner och användarvänlighet på ett i det närmaste exemplariskt sätt. All information överförs enkelt till fjärrkontrollen via usb och man har då tillgång till enkla och tydliga makromenyval. Fjärren kan styra alla elektroniska apparater, så länge de har en infraröd mottagare, något som gör den mycket flexibel. En kul funktion är också rörelsesensorn som gör att knappar och skärm lyses upp så snart fjärrkontrollen plockas upp. Produkten är mycket genomtänkt och en av de absolut bästa på marknaden just nu, menar testaren.

Källa: Digital World (DE), nr 4 2005

Audiovision

”Mit der Harmony stiegt der komfort im Heimkino enorm”

Audiovision tycker att fjärrkontrollens upplysta display är en riktig fullträff. Den har en hög upplösning samtidigt som den är ljusstark. Testaren uppskattar också de många tillgängliga programmeringsfunktionerna. Installationen och konfigurationen är förhållandevis enkla och uppdatering av mjukvara är också den mycket enkel eftersom den sköts via en hemsida. Dessvärre förutsätter det att man har tillgång till internet hemma. Fjärrkontrollen har en utmärkt design och ligger skönt i handen. Knapparna är välplacerade och har bra tryckpunkter.

Källa: Audiovision (DE), nr 9 2005

Area dvd

“Trotz Kunststuff ansprechende Verarbeitung und Design”

LogitechArea dvd menar att för den som har flera apparater i vardagsrummet så är möjligheten att använda sig av en enda fjärrkontroll en välkommen möjlighet. Fjärrkontrollen har en snygg och praktisk design samtidigt som knapparna har en bra placering och tryckpunkterna är exakta. Testaren uppskattar fjärrkontrollens display vilken har en hög kontrast, något som gör att den är enkel att läsa av. Fjärrkontrollen är enkel att använda och den hittar snabbt de olika apparater som man vill koppla till. Räckvidden är stor, vilket är bra.

Källa: Till Area dvd (DE)

Prylfeber

”Logitech har skapat en fantastisk produkt”

Logitech Harmony 885 displayPrylfeber anser att en anledning till att denna universalfjärrkontroll är riktigt bra är att den har en utmärkt lcd-display. Knapparna är av hårdplast och framstår som riktigt hållbara. Dessutom är de bakgrundsbelysta, vilket är bra. Det är enkelt att byta mellan olika apparater, dessutom kan man skräddarsy funktionerna som visas på skärmen så att man alltid har relevanta kommandon lättillgängliga. Device-läget styr en enhet åt gången till skillnad från fjärrkontrollens aktiviteter där man kan ha kontroller för flera apparater bundna till olika knappar samtidigt. Produkten är riktigt genomtänkt, knapparna är inte helt optimalt placerade men annars är nackdelarna ytterst få.

Källa: Till Prylfeber (SE)

Cirkapris: 1800 kronor

Produktfakta: Logitech Harmony 885 är en universalfjärrkontroll med dimensionerna 32(h)x58(b)x205(l) mm och en vikt på 157 g inklusive batteri. Den har 16 programmerbara makron. Vidare är fjärrkontrollen utrustad med en lcd-display i färg vars upplösning är 128x160 pixlar. Uppdatering av mjukvara sker via internet. Räckvidd är cirka sju meter. Levereras tillsammans med en docka som även fungerar som laddare för enhetens litiumbatteri. Systemkrav innefattar pc eller mac med usb-port, cd-rom och internetuppkoppling.

Modell: Logitech Harmony 885