Sök
Logitech Freepulse Wireless

Logitech Freepulse Wireless

Välfungerande trådlöshet

2007-07-13

Ett par trådlös hörlurar som använder bluetooth. Ljudet är inte i världsklass, men testarna är imponerade över hur lättanvänd den trådlösa tekniken är.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 5/5 "Rena klippet"
Computer sweden 2,8/5 "Vi fortsätter med sladd"
Digital trends 7/10 "A viable alternative"
Pc magazine 3,5/5 "Do the job nicely"

Vad tycker testarna?

Freepulse får blandade recensioner som varierar mellan full pott till att de inte är något att ha överhuvudtaget. Överlag anses ljudkvaliteten vara duglig, men med vissa problem vid bashanteringen. Vilken vikt man lägger vid detta är till stor del vad som skiljer de olika recensenterna åt och vad som påverkar deras slutgiltiga omdömen. Beröm får främst faktumet att de är trådlösa samt hur enkelt tekniken fungerar. Priset, passformen över öronen, batteritiden och storleken får spridda omdömen. Överlag anses Freepulse vara ett bra alternativ för den som inte förväntar sig ljud i världsklass.

Bild & ljud hemma

"Rena klippet"

FILE:\\I:\TESTER\Publiceras\Fredrik\Publicering\bilder\01.jpgBild & ljud hemma är imponerade av Freepulse. Beröm får den minimala och lättviktiga designen samt att de sitter fint runt öronen. Därtill är Freepulse lättdrivna och kan spela högt utan problem. Ljudkvaliteten får fina omdömen med ett extra plus för hanteringen av hårdrock. Den enda kritiken riktar sig mot bashanteringen, som man tycker är lite tunn. Överlag anses Freepulse vara mycket hörlurar för pengarna. De skulle vara värda priset även om de inte var trådlösa, när det nu inte finnas någon sladd är det rena klippet.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 5 2007

Computer sweden

"Vi fortsätter med sladd"

Freepulse konkurrerar inte ut vanliga hörlurar, enligt svenska Computer sweden. Beröm får konceptet trådlöshet, som anses ha många fördelar gentemot sladdar. Att slippa ha sladden i åtanke underlättar mycket. Utförandet lämnar dock en del att önska. Hörlurarna sitter inte helt perfekt runt öronen och batteritiden är endast sex timmar. Ljudet är okej men inte mer än så. Framförallt är det basen som krånglar. Därtill är priset i högsta laget. Det finns vanliga hörlurar som ger mycket bättre ljud i den prisklassen. Överlag anses inte Freepulse vara någon hörlur som konkurrerar ut de traditionella sladdarna.

Källa: www.computersweden.idg.se (SE)

Digital trends

"A viable alternative"

FILE:\\I:\TESTER\Publiceras\Fredrik\Publicering\bilder\01.jpgAmerikanska Digital trends menar att Freepulse är ett helt okej. Att koppla in dem till en ny musikkälla är inget som helst problem och volymen hanteras enkelt via knappar på hörlurarna. Batteritiden får fina omdömen då sex timmar anses vara gott och väl. Ljudkvaliteten är överkomlig, men inte mer än så. Problemen uppkommer främst när basen används. För det relativt höga priset hade det även varit trevligt att kunna fälla ihop hörlurarna för enklare transport. Då de inte sitter speciellt hårt på huvudet är de inte heller ideala att använda vid joggning. Överlag anses Freepulse vara ett par bra hörlurar som passar bäst vid vardagsanvändning.

Källa: reviews.digitaltrends.com (US)

Pc magazine

"Do the job nicely"

Enligt Pc magazine är Freepulse ett utmärkt alternativ för den som inte förväntar sig ljud i toppklass. Ljudkvaliteten är jämn oavsett tonart och duger gott för vardagslyssnande. Så länge man inte har några dörrar i vägen för bluetoothsignalen fungerar det bra. Batteritiden på sex timmar anses dock vara i kortaste laget. Överlag bedöms Freepulse vara ett par enkla och lättanvända hörlurar där främst trådlösheten gör dem intressanta. Den som kan leva med att ljudet inte är perfekt bör titta närmare på dessa.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta: Logitech Freepulse Wireless är ett par hörlurar som använder bluetooth 2.0 för trådlös överföring. Räckvidden är upp till 10 meter. Kontroller för volym och bas är inbyggda i hörlurarna. Ljudet är i stereo och batteritiden sex timmar. Bluetoothsändaren kopplas in via musikspelarens 3,5 mm-stereokontakt. Med paketet följer trådlös mottagare samt adapter för ipod.

Tillverkare: Logitech