Sök
LaCie Sound²

LaCie Sound²

Ljudet riskerar att rulla bort

2010-03-26

LaCie Sound² imponerar med sin spännande och snygga design men som delar testarna i två läger när det gäller ljudkvaliteten.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 ”Impressive presentation”
Pc world 5/6 ”LaCies Sound² Speakers ser bra ut, og låter fint”
Gadget review 2/5 ”Just ok sound quality”
Appletell 2/5 ”The Sound2 system looks great, but I can\'t recommend speakers based on looks alone”

Vad tycker testarna?

LaCie Sound² är högtalare som delar in testarna i två läger, i alla fall när det gäller ljudkvalitet. Designen är alla överens om att den är både snygg och ovanlig. Plus delas här ut till att designen är genomtänkt med små finesser. Minus delas ut till att de är lätta att välta omkull och att strömkabeln är för kort. När det gäller ljudkvaliteten menar två av testarna att den är mycket bra så länge man spelar på låg volym medan de andra två menar att ljudet är under all kritik och saknar både kraft och bas. Testarna är dock ganska överens om att det inte passar till något annat än på ett kontor eller arbetsrum och att det inte är något för musikälskaren.

What hifi

”Impressive presentation”

Lacie Sound2 4 Brittiska What Hi-Fi menar att det är ett genidrag av LaCie att samarbeta med Cabasse och Neil Poulton för att göra dessa högtalare då de både ser otroligt bra ut och låter bra. Byggkvaliteten sägs vara god och designen bedöms vara genomtänkt in i minsta detalj. När det gäller ljudkvaliteten anses den vara klar, detaljerad och överlag mycket bra. Lite minus delas ut till att det saknas lite i både det lägsta registret och i det allra högsta registret. På det stora hela menar What hifi att detta är ett par mycket snygga och prisvärda högtalare som egentligen inte har något alls som talar emot sig.

Källa: What hifi (GB) nr 2 2010

Pc world

”LaCies Sound² Speakers ser bra ut, og låter fint”

Lacie sound2 1
Norska Pc world är av uppfattningen att LaCie Sound² är ett par väldigt ovanliga högtalare med en mycket stilig design. De passar dock inte helt säkert på alla skrivbord. Vidare anses det vara bra att man kan välja mellan 3,5 mm-jack eller usb för att koppla in högtalarna men testaren menar att det blir mycket mer kraft i ljudet om man använder usb. Ljudkvaliteten bedöms inte vara någon stor upplevelse men med tanke på priset så sägs den vara mycket bra. På det stora hela menar Pc world att detta definitivt kan vara ett bra alternativ till kontoret eller arbetsrummet.

Källa: www.idg.no/pcworld (NO)

Gadget review

”Just ok sound quality”

Amerikanska Gadget review menar att vid första ögonkastet så verkar LaCie Sound² vara en mycket bra produkt men säger vidare att man inte kan döma högtalare på bara utseendet. Designen får mycket plus och det sägs vara ett plus att det finns både usb och 3,5 mm-jack. Minus delas dock ut till att strömkabeln är väldigt kort. När det gäller ljudkvaliteten menar testaren att det saknas en hel del kraft och bas och att det bara låter bra på låg volym. Gadget review menar slutligen att högtalarna visserligen är coola och snygga men att högtalares främsta mål är att låta bra, något som de anser att LaCie Sound² misslyckas med.

Källa: www.gadgetreview.com (US)

Appletell

”The Sound2 system looks great, but I can\'t recommend speakers based on looks alone”

Lacie sound2 2 Amerikanska Appletell är av åsikten att designen på LaCie Sound² är mycket speciell, riktigt snygg men med det stora problemet att det är lätt att de börjar att rulla. En bra sak med designen sägs vara att det går att rulla upp överbliven högtalarkabel på en liten spindel i bak. Minus delas dock ut till att strömkabeln är alldeles för kort. När det gäller ljudkvaliteten så anses det bara låta bra på låg volym och det saknas både bas och kraft i ljudet. Slutomdömet blir att högtalarna visserligen är snygga men med ett ljud som inte är särskilt bra.

Källa: www.appletell.com (US)

Cirkapris: 900 kronor

Produktfakta: Typ: Högtalare för dator
Kapacitet: 30 watt
Mått: 200x140 mm
Vikt: 1,51 kg