Sök
Koss MV1

Koss MV1

Otympliga och missvisande

2009-05-29

Koss MV1 är framtagna för studioarbete men testarna menar att detta är ett par hörlurar som inte bara är obekväma att bära utan som också är en miss vad gäller ljudkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 2/5 "Not hugely comfortable"
Audio 45/100 "Mit einer etwas eigenwilligen Interpretation"
Pc för alla 4/10 "Rörelse med lurarna på huvudet är mer eller mindre utesluten"

Vad tycker testarna?

Koss MV1 är enligt testarna något av en besvikelse, de uppges ge ett billigt intryck, sitter inte vidare bekvämt och har dessutom inte tillräckligt bra ljudegenskaper för priset. Basen upplevs som tung och djup men när det gäller höga- och mellantoner så menar testarna att de återges lite luddigt även om detaljåtergivningen ändå är ganska bra. Slutkommentaren från testarna blir helt enkelt att det kan och bör låta långt bättre i den här prisklassen.

What hifi

"Not hugely comfortable"

What hifi ogillar den guldfärgade plasten hos Koss MV1 och menar att de ger ett billigt intryck. Vinylkuddarna som ska omsluta öronen för att eliminera omgivningsljudet är inte heller något som går hem. Testaren skriver att de gör hörlurarna obekväma att ha på sig samtidigt som det blir ganska varmt om öronen. Ljudmässigt produceras ordentligt med djup och tyngd i basen som dock är något slö. Toner i mellan- och högområdet är dåligt definierade och något luddiga. What hifi tittar på ytterligare sju par hörlurar och utser Grado SR60i samt AKG K701 till bästa produkter. Koss MV1 hamnar på sista plats.

Källa: What hifi (GB) juni 2009

Audio

"Mit einer etwas eigenwilligen Interpretation"

Koss MV1 har enligt tillverkaren tagits fram speciellt för studioarbete, något som Audio uppger sig ha svårt att greppa då detta är allt annat än ett par neutrala hörlurar. Istället upplevs de tolka ljudet på ett eget sätt och förvränger alltför ofta höga toner, något som är riktigt synd då detaljåtergivning i övrigt är mycket bra och basen skönt tung. För ett par hörlurar i den hör prisklassen är det oacceptabelt och konfunderande för att vara från en tillverkare som Koss som tidigare gång på gång visat just hur bra det kan och bör låta.

Källa: www.audio.de (DE)

Pc för alla

"Rörelse med lurarna på huvudet är mer eller mindre utesluten"

Det bästa med produkten är enligt Pc för alla att kåporna är behagligt mjuka mot öronen och dessutom svala. Men däremot så är det en tung pjäs som känns av i nacken efter bara en låt. Vikten är så pass hög att det i princip blir omöjligt att röra sig. Ljudet är inte heller imponerande och testaren skriver att basen förväntades vara kraftigare och överlag klarare. Pc för alla jämför sex par hörlurar och utser däribland Bose Quiet Comfort 3 till bästa produkt. Koss MV1 får finna sig i att hamna på sista plats.

Källa: www.pcforalla.idg.se (SE)

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta:

Koss MV1
Typ: Sluten, heltäckande
Högtalarelement: stereo 2.0, dynamiska
Effekt: 98 decibel
Frekvensomfång: 10 Hz - 25 kHz
Övrigt: Kabelansluten, 3,5 mm kontakt med 6,3 mm adapter, 240 cm sladd
Vikt: Iu

Tillverkare: Koss