Sök
JVC EX-A5

JVC EX-A5

Snygg och användarvänlig

2006-02-17

Ett snyggt och litet mikrosystem med en dvd-spelare av högsta kvalitet. Högtalarna som har trämembran ger ifrån sig ett riktigt bra ljud som får höga betyg av testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild och Ljud Hemma 9/10 “Bra ljud från en liten anläggning”
HemmaBio - ”Systemet är kompakt och elegant”
M3 8/10 “Bildkvaliteten är bättre än vi förväntar oss”

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att detta är ett snyggt mikrosystem och anses vara extra exklusivt med tanke på att högtalarkronorna är tillverkade av trä. Ljudet är bra och får höga betyg. Vidare anses att dvd-spelaren faktiskt är bättre än flera dvd-spelare på marknaden. Bildkvaliteten är bra, men där det påpekas att en större tv än 28 tum gör bilden suddig. Det finns vissa brister med anläggningen, som exempelvis vid mp3-uppspelning, men annars är detta en riktigt bra produkt.

Bild och Ljud Hemma

“Bra ljud från en liten anläggning”

JVCBild och Ljud Hemma tycker att denna mikroanläggning ger mycket för pengarna. Trämembranen till högtalarna beröms. Den inbyggda dvd-spelaren klarar både dvd-audio och vanliga cd-skivor. Testaren anser att EX-A5 passar alla som vill ha bra ljud från en liten anläggning. Stränginstrument får en fin kropp och fyllighet medan basregistret inte riktigt kommer upp i samma nivå. Dvd-spelaren passar bäst för tv-apparater som är mindre än 28 tum. På en större yta riskerar bilden att bli suddig. EX-A5 har en snygg design och trämembranen gör den extra exklusiv.

Källa: HemmaBio, nr 7 2005

HemmaBio

”Systemet är kompakt och elegant”

Hemmabio anser att EX-A5 är en användarvänlig anläggning som ser bra ut att ha i hyllan. De två snygga högtalarna som har trämembran spelar upp förvånansvärt bra ljud för att vara i den lilla storleken. Testaren beskriver ljudet som generöst och fylligt vilket gör att ljudet aldrig känns tunt. Ett minus är att det hade kunnat vara ett öppnare ljud. Detta är en kompakt anläggning som är enkel att använda och som har ett trevligt ljud.

Källa: Bild & Ljud Hemma, nr 10 2005

M3

“Bildkvaliteten är bättre än vi förväntar oss”

M3 är förtjusta i EX-A5 som de menar har ett underbart ljud. Ljudet beskrivs som varmt och fridfullt. Dvd-spelaren som klarar dvd-audio kan faktiskt ersätta de flesta dvd-spelarna på marknaden med tanke på den fina bildkvaliteten man får. Enligt testaren läser spelaren av skivor ganska snabbt och problemfritt. En nackdel är att det inte går att bläddra mellan mapparna och lyssna på musik samtidigt när man kör en mp3-skiva. Anläggningen är riktigt snygg och lätt att använda. Betyget sänks lite på grund av att det saknas komponentutgång.

Källa: M3, nr 1 2006

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: JVC EX-A5 är ett mikrosystem med dvd-spelare. Systemet består av två högtalare där högtalarhöljet är av körsbärsträ och konhögtalarna är i björkträ. Enheten kan spela upp dvd-audio/video dvd-r/rw (videoformat), cd, s/vcd, cd-r/rw, mp3 och jpeg. Uteffekt 2x30 watt (rms). Virtuell surround stöds. Dolby digital och dts-dekoder (två kanaler). Scart-utgång. 24-bitars/192 kHz d/a-omvandlare för ljud. 10-bitars/54 Mhz d/a-omvandlare för video. Huvudenhetens mått är 232(b)x100(h)x269(d) mm och högtalarna 143(b)x257(h)x243(d) mm. Vikten är 3 kg för huvudenheten och 3,5 kg per högtalare.

Modell: JVC EX-A5