Sök
Jamo D6PTX

Jamo D6PTX

Biospecialisten

2004-12-03

D6PTX är ett kompetent och mycket prisvärt högtalarsystem med THX Ultra för hembioanläggningar. Enligt alla testare i en klass för sig, men starkt specialiserat.
Testkälla Kommentar
What Hifi ”Top of your ”must hear” list”
Home Cinema Choice ”Surprisingly accomplished loudspeaker”
What Video ”For the commited home cinema freak”

Vad tycker testarna?

Jamo D6PTX kallas för ”den mest prisvärda anläggningen på marknaden” av en testare. Som högtalarsystem för filmljud är D6PTX oöverträffat i sin klass. Högtalarna är väl anpassade för sitt användningsområde vilket samtidigt betyder att annat ljud fått stryka på foten. Systemet är inte lika lämpat för musikreproduktion. En av testarna vidhåller dock att Jamo D6PTX är fullt tillräckligt för att även fungera bra allround.

What Hifi

”Top of your ”must hear” list”

What Hifi är mycket nöjda med filmljudet. Högtalarna är ett verkligt kap med tanke på sitt låga pris. THX fungerar hur bra som helst för surround i hemmamiljö med Jamo D6PTX. Trots goda specifikationer kostar de inte mer än konventionella högtalarpaket. Hi-fi ljudet är däremot inget att skryta med, men det får man räkna med. Filmljudet är varmt och väl avvägt med verklig biokvalitet. Basen är kraftfull liksom balansen, utan att göra ljudkvaliteten hård vid höga volymer. Nyanser är tydliga. Dipolerna är inte de bästa What Hifi sett, men långt ifrån de sämsta. Stereoljud lider av grumlig bas och bristande precision.

Källa: What Hifi, mars 2004
Home Cinema Choice, July 04
What Video, October 2004

Home Cinema Choice

”Surprisingly accomplished loudspeaker”

D-6LCR

Home Cinema Choice tycker att Jamo D6PTX är det mest prisvärda högtalarpaketet med THX Ultra. Speciellt för det här systemet är att man har valt att använda tre identiska fronthögtalare. I gengäld har diskanten och de två mellanregistren konfigurerats som en linjekälla. Systemet har personlighet utan att vara påträngande. Testaren upplevde diskanten som aggressiv men tror att den blir bättre av mer användning. Basutgångens utrymme är begränsat och satelliterna ger ett positivt och direkt ljud. Arkitekturen passar bra för stort filmljud. Höga volymer är inga problem. Musikreproduktion hanteras bättre än man kan vänta sig av den här typen av högtalare, vilket gör Jamo D6PTX till en bra allroundprodukt. Systemet passar inte bara specialisten utan även familjen menar HCC.

What Video

”For the commited home cinema freak”

What Video påpekar att högtalarna är gjorda för att återge filmljud i medelstora rum med medelhög volym. Systemet är smart men gör inte lika bra ifrån sig när det kommer till musik i stereo, som ibland låter lite osofistikerat. För hembioanläggningar är Jamo D6PTX ett mycket bra köp. Det känns som ett mer helgjutet system än andra i klassen. Mångkanaligt ljud är konsekvent. Allt sitter där det ska. Effekten är kraftfull, levande och biolik. Framför allt är dialogen en av systemets styrkor. Jamo D6PTX är ett första klassens högtalarpaket för filmljud men passar inte för all-aroundanvändning, avslutar What Video.

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Jamo D6PTX är ett högtalarsystem med THX Ultra till hembioanläggningar. Anläggningen har tre identiska fronthögtalare med 1 x 165 mm konbas, 2 x 95 mm mellanregister och 25 mm diskanthögtalare med måtten 290x595x150. Surroundhögtalarna har 165 mm konbas, 2 x 95 mm mellanregister och 2 x 25 mm diskant med måtten 210x435x150. Subbasen är en 380 mm kon med egen drivenhet och måtten 438x452x438. Subbasen har en frekvensrespons på 28-200 Hz, övriga 80 Hz-20 kHz. Impedans 4 ohm. Finns i svart eller stengrått, kan monteras på vägg.

Modell: Jamo D6PTX