Sök
Iomega Screenplay HD

Iomega Screenplay HD

I enklaste laget

2008-11-18

Iomega Screenplay HD är en mediehårddisk som ansluts mellan dator och tv för att underlätta uppspelning av mediafiler. Ett minus är att bildkvaliteten inte är på hd-nivå.
Testkälla Betyg Kommentar
Allt om PC 76/100 "Extern mediehårddisk med hög upplösning"
PC för alla 4/10 "Screenplay HD klarar inte äkta hd"
Home cinema choice 3/5 "Although dubbed HD, this box is strictly SD"
IT Reviews - "The Screenplay HD isn't a perfect solution to a problem"
Good gear guide 2,5/5 "As a storage device, the Screenplay HD excels"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Iomega Screenplay HD är en ganska okej produkt som inte sticker ut åt något håll. Ett stort minus är att den inte alls erbjuder den högupplösta bildkvalitet som namnet antyder. Uppskalningen är inte heller något att hurra för. Plus delas ut för att den är lättinstallerad och enkel att använda men gränssnittet kunde ha varit lite snyggare och utförligare. Det finns gott om anslutningsmöjligheter, men det saknas stöd för vissa moderna filformat.

Allt om PC

"Extern mediehårddisk med hög upplösning"

Allt om PC menar att det som får Iomega Screenplay HD att sticka ut i jämförelse med andra mediehårddiskar är att den klarar av att visa högupplösta filmer. Testaren tycker att enheten är lätt att installera och att den är välutrustad när det gäller anslutningsmöjligheter. Gränssnittet anses vara lättförståeligt och gör filhanteringen enkel. Testaren har inte heller några klagomål på kvaliteten på uppspelningen som motsvarar de ganska högt ställda förväntningarna. Bristen på nätverksanslutningar är dock negativt.

Källa: Allt om PC (SE) nr 9 2008

PC för alla

"Screenplay HD klarar inte äkta hd"

PC för alla är inte alls imponerade över vad Iomega Screenplay HD har att erbjuda och menar att den är lika originell som namnet den bär. Testaren tycker annars att den bäst beskrivs med ord som tråkig och funktionsduglig. Konstruktionen anses vara diskret och den snabba och smidiga installationen får pluspoäng. Att det saknas stöd för Mac drar ner helhetsintrycket. Att fjärrkontrollen kan gömmas under hårddiskens underrede och att funktionerna är lättillgängliga och fungerande är bra, men samtidigt är gränssnittet otroligt fult. Uppspelningen är relativt klanderfri men det är synd att den inte klarar av att spela upp film i äkta hd-kvalitet trots de moderna anslutningarna.

Källa: PC för alla (SE) nr 9 2008

Home cinema choice

"Although dubbed HD, this box is strictly SD"

Home Cinema Choice är kortfattade i sin bedömning av Iomega Screenplay HD men menar att det är en välbyggd enhet som med sin enkelhet och funktionalitet blir en ganska bra produkt. Testaren tycker att den spelar upp många olika filformat och att den gör detta riktigt bra. Den stora bristen tycker han finns på hd-sidan där den saknar stöd för mkv, att den inte heller klarar av att spela flac-format är också lite negativt. Testaren är inte heller helnöjd med uppskalningen som enheten erbjuder och gränssnittet upplevs som lite väl simpelt.

Källa: www.homecinemachoice.com (GB)

IT Reviews

"The Screenplay HD isn't a perfect solution to a problem"

Brittiska IT Reviews tyckte att installationen var krånglig, kanske mest beroende på att de inte fick den att fungera med den dator som de använde. Trots att bruksanvisningen uppger att det bara ska vara att koppla in den och sätta igång. När testaren väl fick igång enheten så gick det enkelt att flytta filer, genom att klicka och dra. Designen är snygg och passar in i moderna hem och enheten anses vara rikt utrustad på anslutningsmöjligheter. Uppskalningen kunde ha varit bättre. Eftersom den också saknar stöd för en hel del filformat anses inte Screenplay HD vara en jättebra lösning för vardagsrummet.

Källa: www.itreviews.co.uk (GB)

Good gear guide

"As a storage device, the Screenplay HD excels"

Good gear guide är av uppfattningen att Screenplay HD är en mycket enkel apparat som erbjuder bra med lagringsplats och rikligt med anslutningsmöjligheter. Testaren tycker att den är otroligt enkel att installera och flytta filer till, samt att hdmi-anslutningen gör att den sticker ut bland konkurrenterna. Gränssnittet är lite för enkelt och det ställer till med lite problem när man ska hitta sina filer. Bildkvaliteten upplevs inte som spektakulär och uppskalningen är under all kritik. Testaren är inte heller helt nöjd med filformaten som stöds.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: Iomega Screenplay HD är en hårddisk som kan kopplas direkt till din tv för att spela upp filerna som lagrats på hårddisken. Systemkrav för pc är 350 MHz Pentium-dator, usb, 64 MB RAM, usb samt win 2000 pro/xp/vista. Enheten har hdmi, komposit, komponent, spdif och scart. Ljudmässigt stöds ac3, mp3, ogg, wav, wma. För video stöds mpeg 1,2,4 samt jpeg. Enheten väger cirka 0,91 kg och har måtten 196x58x127 mm. Disken finns med olika hårddiskstorlekar, cirkapriset avser varianten med 500 GB.

Tillverkare: Iomega