Sök
Infinity Kappa Subwoofer

Infinity Kappa Subwoofer

Kompakt testvinnare

2003-07-25

Behöver du komplettera din anläggning med distinkt, klar och djup bas är Infinity Kappa Sub en drömlösning enligt flera testkällor.
Testkälla Kommentar
HemmaBio "Fördelarna överväger med råge"
DVD & Hjemmekino "Narmest for godt til å vare sant"
Hifi & Musik "En verklig prakthögtalare!"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Infinity Kappa Sub är en mycket kapabel basenhet. Ljudet upplevs som klart och precist. Infinity har lyckats på alla sätt och testarna tar inte upp någon negativ kritik alls. R.A.B.O.S.-systemet ger ljudet extra skärpa och rensar bort störningar. Kappa Sub får även beröm för den höga kvaliteten i träfaneren och de guldpläderade skruvarna. Infinity Kappa Sub är en testvinnare i två av testerna och omtalas sammantaget i mycket goda ordalag.

HemmaBio

"Fördelarna överväger med råge"

HemmaBio testar Infinity Kappa Sub mot Mirage OM-200, Mordaunt Short MS909W och B&W ASW675. Testaren tycker att Infinity Kappa är en bastant pjäs och uppskattar den äkta träfaneren. Konstruktionen upplevs som tung och dämpad. Konen till 10 tummaren gjord på en blandning av keramik och aluminium som ger Kappa Sub extra bra styvhet. Infinity har jobbat hårt på att få ner distorsionen till ett minimum menar Hemmabio. R.A.B.O.S.-systemet ger en rad intressanta inställningsmöjligheter och högnivå-kontakterna är av osedvanligt hög kvalitet då skruvarna är guldpläterade. Vidare är HemmaBio mycket nöjda med ljudet både när det gäller film och musik. Testvinnare blir Infinity Kappa Sub (hifi) och B&W ASW675 (hemmabio).

Källa: HemmaBio nr 3 2003
DVD & Hjemmekino nr 8 2002
Hifi & Musik nr 9 2002

DVD & Hjemmekino

"Narmest for godt til å vare sant"

DVD & Hjemmekino testar Kappa Sub mot Linn Classic Afekt, Velodyne CHT-15 och Bower & Wilkins ASW-675. Man anser att Infinity har lyckats mycket väl i konstruktionen. Baslådan är gediget byggd, designen är läcker och Infinity har i motsats till många konkurrenter kostat på sig äkta träfaner på utsidan. Ljudet som kommer ur enheten uppges vara stramt och kontrollerat samt levereras med ovanlig precision. Basen agerar precist utifrån givna förutsättningar. R.A.B.O.S.-systemet fungerar med stor tillfredställelse såväl för film som musik. En mycket slagkraftig allrounder och testets vinnare hos DVD & Hjemmekino.

Hifi & Musik

"En verklig prakthögtalare!"

Hifi & Musik gör också en jämförelse mellan olika subbar i segmentet. Den här gången återfinns Infinity Kappa Sub tillsammans med Audio Pro Bravo, B&W ASW650, MJ Acoustics Pro 100 och REL Q150E. Testaren konstaterar att konstruktörerna har tagit i en hel del i byggandet av Kappa Sub, ett kvalitetsbygge där patenterad teknik och robusta material gör underverk. Hifi & Musik tycker att Infinity Kappa Sub är ett formidabelt precisionsverktyg med ett distinkt och rent ljud av en kaliber som annars brukar kräva avancerad servostyrning av element. Ljudet upplevs som fast, djupt och Kappa blir testets vinnare med högsta betyg i alla grenar.

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: Infinity Kappa Sub är en subwoofer med ett 10 tums element monterat framåt och en basreflex portad bakåt. Maxeffekten är 350 watt RMS och delningsfrekvensen har fem fasta lägen i 55-126 Hz samt av/på. Högpassfilter är inkluderat, likaså 1-bands parametrisk EQ 20-80 Hz, ställbart Q- värde (R.A.B.O.S.). Cherry, Maple eller Black Ash. Måtten är 430x450x440 mm, vikten 31,5 kg.

Modell: Infinity Kappa Subwoofer