Sök
Humax PVR-9200T

Humax PVR-9200T

Bra digitalbox med många funktioner

2007-05-04

Humax PVR-9200T är en digitalbox som står sig bra i konkurrensen. Den ger möjlighet till parallella inspelningar samtidigt som den är snabb och tekniskt avancerad.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4,5/5 "It's the simple things"
Ljud & bild - "Tekniskt avancerad"
What video 5/5 "Colors are impressively vivid"

Vad tycker testarna?

Humax digitalbox drar hem höga poäng hos alla testare som inte hittar några större fel på produkten. Den har fått de uppgraderingar som förväntats från föregångaren och den står sig bra i konkurrensen. Utseendemässigt är den ingen större skönhet men de många funktionerna gör PVR-9200T till något extraordinärt. Alla testarna ger tummen upp för de dubbla mottagarna och både bild- och ljudkvaliteten på det inspelade materialet är utmärkt. Den beskrivs av några testare som tekniskt avancerad och kan således vara svår att bemästra om man är ovan.

Home cinema choice

"It's the simple things"

Home cinema choice gillar att spelaren har dubbla mottagare vilket gör det möjligt att se på ett program samtidigt som man spelar in ett annat. Testaren menar också att boxen står sig mycket bra från föregångare samt nuvarande konkurrenter, då den är otroligt snabb samt har smidiga menysystem. Inspelningsfunktionen är enkel nog att skötas med ett knapptryck och inspelningen sker automatisk i det format som programmet visas. Det vill säga om programmet visas i widescreen, så blir också inspelningen därefter. Den praktiska designen är överlag smidig, smart och enkel. Det saknas dock komponent eller digital videoutgång på spelaren, men det är ett litet problem när denna spelare i övrigt imponerar stort på testaren.

Källa: Home cinema choice (GB) februari 2006

Ljud & bild

"Tekniskt avancerad"

Ljud och bild noterar att PVR-9200T tar cirka 14 sekunder på sig att starta upp. På den tiden hinner hårddisken att börja spela in programmet som visas. Förutom att enheten är otroligt snabb i allt från uppstart till kanalbyte är det flera andra funktioner som gör intryck på testaren. De parallella inspelningarna, de tekniska möjligheterna och snabbknapparna på fjärrkontrollen är stora plus. För den tekniskt intresserade är spelaren definitivt ett bra val. Bild-i-bild funktionen, som innebär att man i det pågående programmet kan få upp en mindre ruta på en annan kanal, är en rolig detalj. Testaren tror ändå att det krävs ett tekniskt engagemang från användaren för att alla möjligheter som spelaren erbjuder ska bli fulländade. Boxen beskrivs därför som svår att bemästra.

Källa: Ljud & bild (SE) november 2006

What video

"Colors are impressively vivid"

What video har jämfört fem digitalboxar och Humax PVR-9200T blev bäst i test. De övriga testdeltagarna var Sharp TU-R160H, Digihome PVR160, Evesham PVR160 samt Sony SVR-S500. Formgivningen är mindre påfallande men innehållet ger mer nöje menar testaren. Listan på de många funktionerna är superb. Enheten är enkel att installera och de olika menyerna är tydliga och lätta att hantera. På fjärrkontrollen finns en del snabba genvägar till bland annat inspelningslistan. Dessvärre är dessa gömda vilket är ett minus men i övrigt är fjärrkontrollen användarvänlig. Bildkvaliteten är kanon och genom rgb-scarten blir bilderna livliga, färgrika och detaljrika. Likaså är ljudkvaliteten på nivå med den fina bildkvaliteten. PVR-9200T slår sina konkurrenter med hästlängder, avslutar What video.

Källa: What video (GB) issue 319

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Humax PVR-9200T är en digitalbox för det markbundna nätet med 160 gigabyte hårddisk. Enheten har också dubbla mottagare. Detta möjliggör att spela in två program samtidigt som man tittar på ett tredje program (max två muxar). Det finns även 2 timmars timeshift, pip och split screen. Bland anslutningarna finns två scartuttag (rgb tv scart), usb 2.0 för bilder och mp3 samt spdif. Måtten är 380x70x281 mm och enheten väger 3,7 kilo.

Tillverkare: Humax