Sök
Harman Kardon TC 30

Harman Kardon TC 30

Lättlärd och lättanvänd

2006-12-14

TC 30 är en universalfjärrkontroll som lånar Logitechs Harmonykoncept, något som uppskattas av testarna som anser att just Harmony är det bästa systemet för produktkategorin.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 80/100 "Für mehr Komfort im Heimkino"
Sound and vision "This is a great remote"
Hemmabio "Helt enkelt det bästa"
Cnet 8,3/10 "Great features and ease-of-use"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att det är klyftigt av Harman Kardon att använda sig av Logitechs Harmony koncept då det är det mest användarvänliga universalfjärrkoncept som finns tillgängligt idag. Den medföljande mjukvaran gör enligt uppgift installationsprocessen smärtfri, skulle problem uppstå så är hjälpfunktionen uppskattad. Själva fjärren anses vara snyggt utformad och ligger väldigt bekvämt i handen. Den stora skärmen och knapparna som ändrar funktion beroende på vad som styrs får mycket beröm.

Audiovision

"Für mehr Komfort im Heimkino"

Audiovision anser att det är behändigt att installation och konfigurering av Harman Kardon TC 30 görs via datorn. Databanken med program för olika kontroller som finns tillgänglig är omfattande och skulle något saknas så går det lätt att lägga in kommandon från originalfjärren. Att kunna lägga in kommandon för att flera apparater ska slås på samtidigt upplevs som praktiskt. Det är en snygg universalkontroll och testaren menar att displayen är både tydlig och klar. Att ikonerna kan ställas in efter eget behag är positivt. Knappsatsen är tillfredsställande, testaren menar att tryckpunkterna kunde varit något bättre definierade. Nackdelarna som tas upp med TC 30 är att den enbart styr 15 enheter och att datormjukvaran är något långsam att arbeta med samt kräver en aktiv internetuppkoppling.

Källa: Audiovision (DE) nr 8 2006

Sound and vision

"This is a great remote"

Även Sound and vision skriver att det är enkelt att programmera TC 30 med den medföljande programvaran och uppger att det går relativt snabbt att lägga in enheter som ska kontrolleras, samt att göra egna kedjekommandon. När knappen för att titta på dvd-film trycks ner så kör fjärren igång alla enheter som krävs och väljer automatiskt rätt ingångar. Testaren uppskattar att alla nödvändiga kommandon går att skicka trots att flera enheter är involverade. Utformningen får stort plus och det anses dessutom vara en bekväm fjärr att hålla i handen. Den platta baksidan anses dessutom vara praktisk eftersom kontrollen ligger på sin plats när den parkeras i biosoffan.

Källa: Sound and vision (US) augusti 2006

Hemmabio

"Helt enkelt det bästa"

Harman Kardon TC30 framSvenska Hemmabio ser mer på Logitechs Harmonykoncept än på en specifik fjärrkontroll. Testaren skriver att med Harmony så har det äntligen blivit riktigt enkelt att programmera sin fjärrkontroll. Det är mycket tack vare den stora databasen med kommandon för olika apparater, som dessutom ständigt uppdateras. Men också tack vare den intuitiva mjukvaran som ställer frågor under installationsprocessen och dessutom föreslår lösningar på eventuella problem. Den mer fysiska delen i konceptet, själva fjärrkontrollen, är också intuitiv menar testaren. Detta då knapparna som sitter runtom displayen ändrar funktion beroende på vad som styrs. Testaren gillar att det med modeller som TC 30 går att skräddarsy informationen på skärmen och välja mellan olika utseenden.

Källa: Hemmabio (SE) nr 10 2006

Cnet

"Great features and ease-of-use"

Hos Cnet låter det till största del som hos de övriga testarna. Mjukvaran som följer med TC 30 anses vara omfattande och välgjord. Själva kontrollen får beröm för sin stora och tydliga display. Användarvänligheten beskrivs som hög tack vare det enkla installationsförfarandet och kontrollens utformning. Signalen som skickas ut har rejäl styrka och produkten behöver därför inte pekas direkt mot enheten som ska styras. Testaren har några få synpunkter, däribland att fjärren kunde ha suttit lite säkrare i dockningsenheten. Som det är nu så räcker det att dockan stöts till för att förskjuta fjärren och avbryta laddningen. Dessutom så menar testaren att mjukvarans gränssnitt kan vara avskräckande för den som inte är så van vid tekniska nymodigheter.

Källa: www.cnet.com (US)

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Harman Kardon TC 30 är en universalfjärrkontroll med dimensionerna 224(h)x52(b)x24(d) mm och en vikt på 130,5 g inklusive batteri. Den kan styra 15 olika enheter och programmeras för 255 olika aktiviteter. 2,5 tums lcd-display i färg med upplösningen 128x160 pixlar. Vidare är kontrollen utrustad med en rörelsesensor som startar kontrollen när den plockas upp. Programmering görs med medföljande mjukvara eller nos-mot-nos inlärning från originalfjärr. Räckvidden är på tio meter. Levereras med docka som även fungerar som laddare för det utbytbara litiumbatteriet. Systemkrav innefattar usb-port, cd-rom och internetuppkoppling.

Tillverkare: Harman kardon