Sök
Grado GS1000

Grado GS1000

Förstaklassiga hörlurar

2009-09-10

Grado GS1000 är enligt flertalet testare de bästa hörlurar som någonsin producerats. De erbjuder otroligt bra ljudåtergivning där inget går förlorat i det imponerande stora ljudrummet. De är bekväma, men kanske något för stora för att ta med ut på stan.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "Extraordinarily good"
Audio 90/100 "Sehr weiträumig und detailreich"
Comon - "Proppet med power"
Stuff 5/5 "Astoundingly brilliant sound performance"
PC magazine 5/5 "Perhaps the best ever made"

Vad tycker testarna?

Det är ingen tvekan om att Grado GS1000 är ett utmärkt stycke hörlursteknik. Alla testare som provar produkten menar att de inte tidigare sett dess like och att lyssnarupplevelsen är ett enormt nöje. Det blir genomgående beröm för den stora ljudbilden, precisionen, detaljeringen, basen, dynamiken och sammanhållningen. Detta är helt enkelt ett par hörlurar som har allt. Det som kan verka mest avskräckande är priset men testarna menar att det helt klart är berättigat. En annan punkt som livligt diskuteras är designen. Hörlurarna är något väl stora och mahogneydetaljerna gör att man, som en testare beskriver det, ser ut som en radiooperatör från sent 1800-tal. Att de är så stora gör att portabiliteten blir lidande och dessutom menar testarna att det nästa är fel att para ihop dem med en bärbar musikspelare utan att de ska få jobba med en ordentlig hi-fi anläggning för att komma till sin fulla rätt.

What hifi

"Extraordinarily good"

Med excellens följer ofta excentricitet och Grado GS1000 är enligt What hifi inget undantag då hörlurarna bjuder på en superb ljudprestation men har en något udda design med sina mahognyinslag. De är dessutom något stora men det är inget dåligt då de stora öronmuffarna skapar ett lyssnarrum för öronen och bäddar för att ljudet blir så klart och brusfritt som möjligt. En nackdel är dock att mycket att ljudet läcker ut och personer i närmast omgivningen kommer att höra varje ljudstycke som man lyssnar på. Testaren skriver också att produkten blir bättre ju längre de används och att när hörlurarna väl är inkörda så bjuder de exceptionell lyssnarupplevelse oavsett musikalisk genre. Ljudet är mycket öppet med luftiga diskanter, stämmor och instrument med realism och precision samt en mycket autentisk detaljering. Dessutom är basen också precis och kraftig. Allt detta tillsammans resulterar enligt testaren i en otroligt bra musikåtergivning som är värd varenda krona av vad man får lägga ut. What video kikar också på Sennheiser HD800 som också uppges vara ett prima exemplar, dock inte i samma utsträckning som Grado GS1000 när det kommer till övertygande realism och dynamik hos återgivningen.

Källa: What hifi (GB) oktober 2009

Audio

"Sehr weiträumig und detailreich"

Rymligheten och luftighet i ljudet hos Grado GS1000 är enligt tyska Audio så pass bra att det känns som att kliva in i en konserthall när musiken slås på. Även om det kan ge känsla av att musikerna är lite längre bort så gör den otroligt fina detaljeringen att inte en endaste ton går obemärkt förbi. En riktig nackdel är däremot att produkten mår bäst med låga till mellanhöga volymer, något som märks främst på basen som saknar lite kraft för att övertyga när volymen skruvas upp. Även här jämförs produkten med Sennheiser HD800 och till skillnad från What hifi menar Audio att Sennheisers produkt är den bättre då ljudbilden påminner mer om ett studiorum än en konserthall och då dessa hörlurar klarar av lite högre volymer.

Källa: Audio (De) nr 5 2009

Comon

"Proppet med power"

När du väl drar dessa tekoppsstora lurar över ören blir du likgiltig inför allt du tidigare hört genom ett par hörlurar. Det skriver Comon som menar att hela musiksamlingen som genom en vift med en trollstav får nytt liv. Det är så trovärdigt och detaljerat att det känns som att sitta och lyssna live i en konserthall, skriver testaren. Detta tack vare att basen har suverän respons, att mellantonerna är breda och komplexa samtidigt som diskanterna får fram mycket fina detaljer utan att någonsin låta skarpa. Att hörlurarna dessutom inte är vidare tunga och att de har god passform gör också att de är lätta att ha på huvudet flera timmar i sträck. Det enda som kan verka avskräckande är den stora utformningen och designen som påminner om en krigspryl från andra världskriget, avslutar Comon.

Källa: www.comon.dk (DK)

Stuff

"Astoundingly brilliant sound performance"

Runt 10 000 kronor är väldigt mycket för ett par hörlurar, speciellt när de får en att se ut som en radiooperatör från 1800-talet, skriver Stuff. Men den investerar sina pengar i produkten belönas med en prestation som helt enkelt är gudomlig då rymligheten får det att kännas som att stå mitt i en konserthall när en liveinspelning spelas upp. Med något mer lågmält funkar de lika bra tack vare den höga detaljeringen och precisionen. Hörlurarna är dessutom mycket dynamiska och tillåter att ackord sväva kvar i backgrunden utan att störa under avsnitt med vokala sektioner.

Källa: www.stuff.tv (GB)

PC magazine

"Perhaps the best ever made"

Placeringen av högtalarelementen en bit ifrån örat är vad som gör att Grado GS1000 lyckas producera ett mycket bra ljudrum till skillnad från många andra produkter. Samtidigt gör det dock att mycket att ljudet blir hörbart av omgivningen och produkten lämpar sig därför inte på kontoret, bussen eller tåget. De är dessutom inte de mest portabla lurarna på marknaden och mår kanske bäst kopplade till en rejäl hi-fi uppsättning. Ljudkvaliteten har inga problem att övertyga och testaren skriver att det inte bara är de bäst låtande hörlurar som någonsin testats utan också de bäst låtande vid låga volymer. De producerar en otrolig detaljering, en ordentlig bas och utmärkt sammanhållning även när volymen skruvas upp.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta:

Grado GS1000
Typ: Öppen, heltäckande
Högtalarelement: Stereo 2.0, dynamiska
Effekt: 98 decibel/watt
Frekvensomfång: 8 Hz - 35 kHz
Övrigt: Kabelansluten, 6,3 mm kontakt 200 cm sladd
Vikt: 240 gram

Tillverkare: Grado