Sök

Force 530T: Kan sortera kanalordning

2007-09-28

Digitalbox för marknätet med hårddisk på 80 gigabyte. En billig basmodell med halvdan design och användargränssnitt.

Modell Betyg Pris Kommentar
Force 530T 13/25 2800 Kan sortera kanalordning

Sammanfattning

Force 530T är godkänd av Boxer för att ta emot digital utsändning för marknätet. Den har 80 gigabyte hårdisk. Det finns plats för två programkort på framsidan. Detta har ingen betydelse i dagsläget utan är en detalj för framtiden ifall det blir fler distributörer än Boxer som har betalkanaler över marknätet. På baksidan finns antenningång, rf-utgång, två scart, analog ljudutgång, digital optisk ljudutgång samt digital coaxial ljudutgång. Mått 370x240x70 mm, vikt 1,8 kg, färg silver.Digital mottagare med hårddisk

När du köper en platt tv idag finns det modeller med inbyggd plats för programkort så att du kan utöka ditt programutbud med betalkanaler. Om du inte har den möjligheten på din tv behöver du en extern digitalmottagare. Detta behövs också om du har en äldre tv som inte är förberedd för digitala signaler. Om mottagaren har inbyggd hårddisk kan du spela in program. 

Varför Force 530T?
Med boxen kommer bara en snabbguide för att komma igång med de enklaste funktionerna. Är man nyfiken på hela manualen finns den på Force hemsida. Det går att göra en del anpassningar till dina önskemål. Tex kan du arrangera om ordningen på kanalerna, vilket inte alla mottagare tillåter. Dessutom kan du programmera så att de uppdaterar programguiden en viss tid på dygnet, vilket gör att du slipper att mottagaren brummar när det stör dig. Växlingen mellan kanaler sker inte snyggt då bilden hackar i övergången för den nya kanalen. Hårdisken hackar också vid start och stopp av time-shift och inspelning. I programguiden listas pågående och nästa utsändning. Även kanalens symbol visas vilket är trevligt och igenkännande. Man kan göra sökningar i programguiden efter typ av program, tex sport, musik etc. Användargränsnittet är funktionellt men ibland ganska fult presenterat, med rutor man behöver hoppa runt i för att markera valen. Vid omedelbar inspelning behöver man trycka sig igenom en meny istället för bara en rec-knapp. Text-tv funktionen är smidig med snabbval mellan sektioner och mycket snabb sökning efter sidor. Fjärrkontrollen är bullig, men skön att hålla i. Man lär sig snabbt kontrollens funktioner.

Bra köp?
Att man kan organisera om ordningen på kanalerna är mycket positivt. Att installera och använda boxen går enkelt. Vid time-shift och uppspelning så hackar bilden i starten vilket är irriterande. Dessutom är menysystemet krångligt uppbyggt.

Stefan Höglund
 

 Design 2 Intetsägande. Bra att programkort dölj
 Kvalitet 2 Hänger sig då och då
 Kapacitet 3 Endast en tuner. Inget buffertminne
 Funktioner 3 Kan sortera i kanallistan
 Prisvärde 3 Ganska billig basmodell
 Totalt 13/25 Gränssnittet behöver förbättras

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: