Sök
D-link DSM-510

D-link DSM-510

Minimalistisk mediastreamer

2008-11-19

D-link DSM-510 är en liten mediastreamer som hanterar film, musik och bilder samt stöder hd-format upp till 720p. Testarna menar att det är en lättskött enhet men har problem med vissa typer av videofiler.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 64/100 "Platzsparende Lösung"
Bild & ljud hemma 3/6 "Påfrestande för tålamodet"
Din side "Er ikke 100% stabil"
Pocket lint 8/10 "Impressive streaming performance"

Vad tycker testarna?

Det blir blandade intryck när testarna tar sig an D-link DSM-510. Alla menar att enheten har ett minimalt utförande, goda anslutningsmöjligheter och är relativt enkel att komma igång med. Men när det gäller det praktiska användandet så går meningarna isär. Vissa menar att det går segt att bläddra bland filer och att det hackar med videoåtergivning samt att kvaliteten inte är den bästa. Andra skriver att enheten är snabb på att navigera bland utdelat material samt att återgivningen av videofiler upp till 720p flyter på utan problem samtidigt som bildkvaliteten är mycket bra. Ljud och bilder anses fungera felfritt utav alla, även om någon testare anmärker på att det inte finns några mer avancerade funktioner.

Video

"Platzsparende Lösung"

Tyska Video gillar att D-link DSM-510 är en relativt liten produkt. Anslutningsmöjligheterna anses vara mycket bra, även om det blir trångt när alla anslutna kablar skall samsas om utrymmet. Testaren berömmer enhetens lättförståeliga meny och snabbheten med vilken det går att navigera i densamma. Även fjärrkontrollen får beröm och anses ligga bekvämt i handen. Att det går att återuppta återgivningen där den senast avslutades är en bekväm funktion i menyn men testaren saknar möjligheten att kunna ändra bildformatet under uppspelning. Bildkvaliteten uppges dessutom bli bra med god detaljåtergivning med hdmi. Video tittar på ytterligare tre produkter och utser däribland Archos Tv+ till testvinnare. Medverkade gjorde också Zyxel DMA-1100P och Pinnacle Show Center 250HD. D-link DSM-510 hamnar på fjärde och sista plats.

Källa: Video (DE) nr 5 2008

Bild & ljud hemma

"Påfrestande för tålamodet"

Menysystemet i D-link DSM-510 är enligt Bild & ljud hemma riktigt snyggt med stilfulla ikoner för de olika medieformaten som går att återge. Men det uppges gå segt att bläddra i innehållet och funktionen för att hitta ljudspår efter artist eller album fungerar inte heller speciellt bra. Det är ofta som enheten hakar upp sig och kräver en omstart, erfar testaren. Det uppges gå enklare att hitta filer som finns på en ansluten usb-enhet eller som delas ut via Windows media player. Fjärrkontrollen är inte den bästa då den har små och svampigt mjuka knappar. Visning av bilder fungerar men förutom att visa bildspel så går det inte att göra mycket mer. Även musikspelaren får kritik, men videospelaren är sämst av alla, skriver testaren. Den har uppenbara problem med att öppna de flesta videoformaten och när det väl lyckas så må upplösningen vara god men bildkvaliteten i övrigt uppges lämna mycket att önska.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) november 2008

Din side

"Er ikke 100% stabil"

Även norska Din side uppskattar det minimala formatet hos D-link DSM-510 och menar att enheten har goda anslutningsmöjligheter med tanke på just storleken. Det uppges vara enkelt att komma igång med produkten och nätverksansluta den. D-link hittar alla filer som delas ut av Windows media player och när väl den första sökningen gjorts så går det enkelt att bläddra bland filerna även om det kan gå lite segt med miniatyrvisningen av större bilder. Att lyssna på musik och titta på bilder går smärtfritt, video hanteras inte lika bra. Med trådlös anslutning hackar bilden ganska mycket och även med kabelanslutning så försvinner hackandet aldrig helt. Men bortsett från problem med överföringen så menar Din Side att kvaliteten är utmärkt.

Källa: www.dinside.no (NO)

Pocket lint

"Impressive streaming performance"

Pocket lint imponeras av hur enkelt det är att komma igång med enheten och hur enkelt det är att använda enheten när den väl konfigurerats. Fjärrkontrollen är inte den bästa då den inte har optimal design och inte heller är speciellt responsiv, men den funkar. Testaren menar att det går imponerande smidigt att bläddra bland utdelade filer och att återgivningen av material i 720p sker oproblematiskt. Det är inga problem att pausa eller snabbspola en film som återges. Formatstödet och bildkvaliteten anses båda vara mycket bra. 1080p fungerar inte och inte heller vissa obskyra format, men annars är allt frid och fröjd menar Pocket lint.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: D-link DSM-510 är en mediastreamer som återger film, musik och bilder från nätverksanslutna datorer eller usb-anslutna enheter. Filformat som stöds omfattar mpeg1, mpeg2, mpeg4, xvid, divx, avi, wmv, wma, mp3, wav, ogg vorbis, jpeg, tiff, bmp, png och gif. Produkten har trådlöst nätverk, ethernet, usb och fjärrkontroll. Anslutningar omfattar hdmi, kompositvideo och analog ljudutgång samt optisk digital ljudutgång. Väger 275 gram och har måtten 145x140x33 mm.

Tillverkare: D-link