Sök
Creative Gigaworks HD50

Creative Gigaworks HD50

Snyggt ljud

2008-09-24

Creative Gigaworks HD50 är ett litet 2.0-högtalarpaket med påkostad design för den bärbara datorn eller musikspelaren. Testarna menar att det låter bra men att det saknas tryck i basen.
Testkälla Betyg Kommentar
Din teknik 3/5 "Maffigare än man tror"
Pc för alla 8/10 "Ljudförbättrare för bärbara datorer"
M3 6/10 "Löjligt små"
Allt om pc 57/100 "Låter lite burkigt "

Vad tycker testarna?

Trots att Creative Gigaworks HD50 är ett nätt litet högtalarpaket så imponeras testarna av hur vällåtande det kan vara. Ljudkvaliteten anses vara riktigt bra men det minimala utförandet innebär att baselementen är begränsade och därmed så har också högtalarpaketet problem med att återge segment med mycket bas. Utförandet prisas av alla testare. Att högtalarskydden sitter fast med små magneter och går att ta bort uppskattas stort. En testare klagar dock på att basen inte går att reglera separat samt att utgång för hörlurar saknas. En annan ogillar att det blå ljuset som markerar att högtalarna är påslagna inte går att stänga av. Något som alla testare ogillar är det höga priset med tanke på att det går få högtalare som spelar lika bra för bara en bråkdel av samma summa.

Din teknik

"Maffigare än man tror"

Gigaworks HD50 1Din teknik ser Creative Gigaworks HD50 som en liten uppgradering av de inbyggda högtalarna i den bärbara datorn eller musikspelaren. Högtalarparet levererar ett stort ljud i förhållande till sin storlek och ljudkvaliteten är bra men bastrycket är påtagligt frånvarande. Det som dock drar ner betyget är att de är alldeles för dyra samt att volymknappen har en blå lysdiod som inte går att stänga av. Det är ok på dagen, men på natten så kan ljuset vara irriterande.

Källa: Din teknik (SE) nr 4 2008

Pc för alla

"Ljudförbättrare för bärbara datorer"

Gigaworks HD50 2Utormningen och storleken hos högtalarna gör att det inte råder någon tvekan om att de är ämnade att användas tillsammans med en bärbar dator. Det skriver Pc för alla som dock påpekar att de fungerar lika bra till mp3-spelaren som till den stationära datorn. Ljudet som levereras är riktigt bra med hyfsad tung bas och klar och tydlig diskant. För storleken är det riktigt imponerande. Att produkten inte går att driva med batteriet utan kräver nätanslutning samt att prissättningen är ganska hög är det som drar ned på betyget.

Källa: Pc för alla (SE) nr 4 2008

M3

"Löjligt små"

M3 tycker att Creative Gigaworks HD50 är ett nästan löjligt litet högtalarpaket som dock levererar ett allt annat än löjligt ljud. De hanterar alla moment i ljudet riktigt bra och låter riktigt bra, förutom när det gäller basen där storleken blir ett hinder för att levererar ordentligt med tryck. Testaren berömmer den lyxiga designen och gillar att fronten går att ta av. Men priset är alldeles för högt, speciellt när det går få ett högtalarpaket som spelar i en helt annan liga för samma pengar.

Källa: M3 (SE) nr 4 2008

Allt om pc

"Låter lite burkigt "

Gigaworks HD50 3Creative Gigaworks HD50 har en riktigt snygg design som går väl ihop med en laptop. Det menar Allt om pc som också gillar att högtalarskydden kan tas bort för att en silverfärgad och annorlunda front. Men att det inte finns någon hörlursutgång samt att basen inte går att reglera separat är något som testaren saknar. Högtalarna uppges producera ett fint och fylligt ljud som lämpar sig mycket väl med lugn och melodiös musik samt filmer. Tung dödsmetall och lugnare meallmusik hanteras inte vidare bra utan låter enligt Allt om pc snudd på förskräckligt. Det som ställer till det är att basen saknar tyngd samt att ljudet rent allmänt upplevs som burkigt. Det är brister som får räknas med när det gäller högtalare av denna storleken och som datorhögtalare är Creative Gigaworks HD50 ett bra men alldeles för dyrt alternativ. Allt om pc avslutar med att konstatera att det finns massvis av billigare konkurrerande modeller som gör ett lika bra jobb.

Källa: Allt om pc (SE) nr 6 2008

Cirkapris: 1200 kronor

Produktfakta: Creative Gigaworks HD50 är ett 2.0-högtalarpaket med uteffekt på 2x18 watt. På högtalarna finns volym och av/på-knapp och en blå lysdiod som visar när högtalarna är påslagna. Ansluts till dator eller bärbar musikspelare med 3,5 mm kabel (2 m ingår) och drivs via medföljande strömadapter. Högtalarna har måtten 70x91x141 mm och paret väger 2 kg. Kan uppgraderas med X-30 Docking Station och användas tillsammans med Ipod.

Tillverkare: Creative