Sök
Cambridge Megaworks 510D

Cambridge Megaworks 510D

Örongodis för spelsugna

2002-05-24

Cambridge Soundworks MegaWorks 510D är ett multimedialt ljudsystem som röner många glada tillrop i testerna. En kandidat för dataspelande ljudälskare med stor plånbok.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Magazine 4/5 "Formidable strengths"
Tom's Hardware "Technological showcase"
3d Soundsurge "Top of the line"

Vad tycker testarna?

Cambridge SoundWorks MegaWorks 510D är något av en vinnare i samtliga tester där källorna är eniga om att detta är det bästa multimediala ljudsystemet på marknaden just nu. Den fantastiska ljudkvaliteten och effekttåligheten framhävs, tillsammans med ett bra mellanregister. En något svag diskant kan ligga systemet lite i fatet vid vanlig musikavlyssning.

PC Magazine

"Formidable strengths"

PC Magazine korar MegaWorks 510D till det perfekta alternativet för dataspel, filmvisning och Mp3. Basenhetens högeffektiva BASH-förstärkare genererar tillsammans med de fem satellithögtalarna ett nära nog fulländat ljud med ren och bra basgång samt ett detaljerat mellanregister upp till 150Hz. Systemet har en frekvensrespons på över 15 KHz och klarar att spelas på hög volym, men på de allra högsta volympinnarna förlorar ljudet sin klarhet. För att avhjälpa knastret finns en Treble Roll-Off mekanism som testaren gläds lite extra över.

Källa: Till PC Magazines hemsida
Till Tom's Hardwares hemsida
Till 3d Soundsurges hemsida

Tom's Hardware

"Technological showcase"

Tom’s Hardware delar PC Magazines uppfattning och hävdar bestämt att MegaWorks 510D är ett av de allra bästa ljudsystemen för datoranvändning. Man påstår att ingen annan anläggning har så hög maxeffekt och ljudstyrka på 107 dB. Dess stora förtjänster beror på att man använder BASH och PDC-teknologin som digitalt kontrollerar och ställer in ljudsignalen så att den alltid ligger på rätt nivå utan att förvränga ljudet. Systemet platsar gott i finrummet med DVD-spelaren och 510D anses vara bästa produkt i testet. Logitech Z-560 utses till mest prisvärda produkt och designpriset går till Altec Lansing 641. I testet ingår 13 ljudanläggningar.

3d Soundsurge

"Top of the line"

Hos 3d Soundsurge får MegaWorks 510D också bra omdömen, inte bara på grund av den kraftfulla subwoofern utan också för att de digitala ingångarna klarar hela 24bit/96kHz samt att det finns både digitala och analoga ingångar. Ljudet är i det närmaste perfekt med ovanligt bra basgång och ett mjukt mellanregister med en något sämre diskant än närmaste konkurrenten Crossfire. Cambridge MegaWorks 510D lämpar sig bäst för multimediala användningsområden som spel och DVD medan musikälskaren kan bli besviken på diskanten.

Cirkapris: 4750 kronor

Produktfakta: MegaWorks 510D inkluderar fem satellithögtalare med maxeffekten 70 Watt och en subwoofer med integrerad förstärkare på 150 Watt. På subwooferns framsida finns baskontroll, diskantknapp med lägena ”normal” och ”reducerad” samt strömbrytare. Frekvensområdet är för subwoofern 32Hz-150Hz och 150 Hz-18 kHz för satelliterna. Satellithögtalarna mäter 160x108x143 mm och väger 539 gram inklusive stativ. Subwoofern mäter 325x290x305 mm och väger 9,1 kilo. Anläggningen levereras med sladdförsedd fjärrkontroll, kablar till alla högtalare med mini-jack samt enkel väggmonteringsanordning.

Modell: Cambridge Megaworks 510D