Sök
Cambridge Audio Azur 640H

Cambridge Audio Azur 640H

En mångsidig och prisvärd produkt

2006-04-05

En musikserver med cd-spelare, inbyggd hårddisk på 160 gigabyte och cd-brännare. Testarna är imponerade över mångsidigheten och tycker att detta är en prisvärd produkt.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 5/5 “Good value for the money”
What Hifi 4/5 “A step in the right direction”
Av Review - “An amazing piece of kit”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att 640h är snygg och enkel att använda. En prisvärd produkt som passar utmärkt som cd-spelare. Den har en hel del funktioner vilket är den främsta egenskapen med produkten. En nackdel är att cd-brännaren är något högljudd. Det stora diskutrymmet på 160 gigabyte är imponerande och en annan fördel är att det går att överföra musikfiler trådlöst från datorn direkt till hårddisken. Vill man samla hela sin musiksamling på ett och samma ställe är detta ett utmärkt alternativ.

T3

“Good value for the money”

Cambridge audio azur 640h bakT3 är förtjusta i 640h som fungerar utan några som helst krångel. Diskutrymmet är imponerande och designen är traditionell och stilren. Med fjärrkontrollen är det enkelt att sortera och spela upp musiken så som du vill ha det. Mångsidigheten är den största fördelen med produkten och trots en rad olika finesser är användarvänligheten hög. Cd-brännaren fungerar utmärkt men en nackdel är att den kan låta väldigt mycket när låtarna bränns över på en cd-skiva. Testaren tycker helt klart att detta är en prisvärd musikserver.

Källa: T3, feb 2006

What Hifi

“A step in the right direction”

What hifi ger 640h ett bra betyg. Designen är fin och musikserven passar utmärkt om man vill lagra all musik på ett ställe. Cd-spelaren bedöms som okej men ljudet kunde ha varit lite bättre, vilket sänker betyget något. Cd-brännaren gör ett bra jobb och diskutrymmet är imponerande. En annan positiv sak är att det utan några som helst problem går att överföra musikfiler trådlöst från datorn direkt till musikserven. Visst uppfyller 640h en rad olika funktioner vilket gör att den känns ganska komplett, men testaren tycker att produkten kunde ha varit aningen vassare.

Källa: What Hifi, jan 2006

Av Review

“An amazing piece of kit”

Cambridge audio azur 640h frontsideAv review tycker att produkten är snygg och har en hög flexibilitet. Cd-spelaren är bra och ljudet är alldeles utmärkt. Ett stort plus är att det är lätt att överföra musik till en bärbar spelare. Fjärrkontrollen är lätt att förstå sig på och musikserven är överlag väldigt enkel att använda trots en mängd olika finesser. Den egentliga enda nackdelen med 640h är att cd-brännaren är lite väl högljudd när låtarna bränns över på en cd-skiva. Via nätverksmöjligheten kan man dessutom få tillgång till en rad internettjänster exempelvis webbradio, vilket uppskattas. Testaren tycker helt klart att detta är en prisvärd produkt som är värd att satsas på.

Källa: Till AV Review (UK)

Cirkapris: 7500 kronor

Produktfakta: Cambridge audio azur 640h är en cd-spelare med inbyggd hårddisk och cd-brännare (cd-r/rw). Den kan lagra musik från både analoga och digitala källor. Diskutrymmet är på 160 gigabyte. Den hanterar bland annat ljudformaten mp3, aac, wav, wma, aac och snd. Spelaren är bland annat utrustad med trådlös nätverksanslutning, usb, mus, tangentbord och s-video. Den väger 7,5 kg och har måtten 430x315x80 mm. Produkten finns i svart och silver.