Sök
Cambridge 640CV2

Cambridge 640CV2

För alla musiktyper

2006-08-10

En stationär cd-spelare med dubbla d/a-omvandlare som enligt testarna återger musik med riktigt bra ljudkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "Energetic sounding set-up"
Bild & ljud hemma 9/10 "Överlägsen på mer intensiv musik"
Av review 9/10 "Seriously impressive"
Audio 95/100 "Rytmische und räumlich Präzizion"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare parar ihop 640CV2 med tillverkarens förstärkare Cambridge 640A. Kombinationen av dessa anses enligt de fyra testarna bokstavligen ge upphov till ljuv musik. Oavsett vilken musik som spelas så beskrivs återgivningen som väldigt omslutande med hög detaljnivå. Intensiv och kraftig musik hanteras väldigt smidigt utan att det någonsin låter ansträngt. Svåra höga toner som kvinnoröster eller klassiska stycken levereras också enligt utsago smärtfritt.

What hifi

"Energetic sounding set-up"

What hifi anser att kombinationen 640CV2 och förstärkaren 640A ger en utsökt lyssnarupplevelse. Tillsammans skapar de två ett ljud med bra ljudbalans där det inte spelar någon roll vilken musiktyp som återges eftersom hela frekvensomfånget täcks. Det blir aldrig för skarpt och inte heller otydligt samtidigt som det finns kraft nog i paketet att skapa ett rejält, men kontrollerat tryck i basen. Duon uppges fungera som bäst när de paras ihop och vilka högtalare som används till anses inte spela någon större roll, självklart så går det att dra på mer med bättre högtalare, men även med billigare varianter så blir det ett utsökt ljud, skriver What hifi.

Källa: What hifi, jan 2006 (GB)

Bild & ljud hemma

"Överlägsen på mer intensiv musik"

Bild & ljud hemma jämför 640CV2/640A-kombinationen med Marantz spelare CD5001OSE och förstärkaren PM4001OSE. Av de två kombinationerna så är det Cambridges paket som anses prestera bäst. Enligt testaren så är Cambridges återgivning väldigt kraftfull men samtidigt välkontrollerad. Ljudet är dessutom detaljrikt och bjuder på välupplösta mellan- och diskantregister. Testaren tycker dock att det stundtals kan låta som om produkten inte klarar av de allra högsta tonerna.

Källa: Bild & ljud hemma, mars 2006 (SE)

Av review

"Seriously impressive"

Förutom Cambrigde-kombinationen testar Av review ytterligare tre paket, nämligen Denon DCD-1500AE/PMA-1500AE, Marantz CD5001OSE/PM4001OSE och DiVA CD73/DiVA A65+ från Acram. Det är Denons produkter som får högst betyg. Cambrigde, som hamnar på andra plats, beskrivs ha ett väldigt öppet ljud där återgivningen alltid är i toppklass oavsett musiktyp. För den som är både audiofil och har en något sånär stram budget så rekommenderar testaren starkt Cambridge.

Källa: Till Av review (UK)

Audio

"Rytmische und räumlich Präzizion"

Tyska Audio lyssnar också på Cambridge 640CV2 via förstärkaren 640A. Testaren skriver att de tillsammans skapar en rymlig ljudbild där de olika detaljerna lätt kan urskiljas. Kombinationen klarar av att återge både intensiva som kraftiga stycken utan att låta överansträngd och utan att göra avkalla på precision eller kontroll över ljudets olika beståndsdelar. Testaren finner också att användarvänligheten är hög.

Källa: Audio, nr 5 2006 (DE)

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Cambridge 640CV2 är en stationär cd-spelare för hemmets ljudanläggning. Den har två stycken 24-bits/192kHz d/a-omvandlare och ett frekvensomfång på 10 Hz till 20 kHz. Förutom analog stereoutgång finns också digital optisk samt koaxial utgång. 640CV2 väger 4,6 kg och har dimensionerna 430(b)x310(h)x70(d) mm.

Tillverkare: Cambridge