Sök
Bose QuietComfort 2

Bose QuietComfort 2

Resenärens bäste vän

2005-11-04

Ett par hörlurar som passar perfekt för den som reser mycket men ändå vill kunna lyssna på någonting annat än motorbuller. Njutning för öronen men plågsamt för plånboken.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 68/100 “Ordentlicher Sound”
PC Magazine 4,5/5 “Nothing outperforms them for sheer noise reduction”
Zdnet “Don’t leave them unguarded”
Playlist “Extremely comfortable”
Pocket-lint 8/10 “Cancels noise dead”

Vad tycker testarna?

Testarna uppskattar att hörlurarna är mycket bekväma att bära, samtidigt som de utestänger omgivande motorbuller och annat väsen på ett mycket effektivt sätt. Ljudkvaliteten är mycket god, men en testare menar att i de lägre frekvensområdena så blir ljudet något ihåligt. Konkurrensmässigt står sig hörlurarna mycket bra, vill man ha ett par bekväma lurar som stänger ute ljud så finns det inte många modeller som kan mäta sig med denna.

Audiovision

“Ordentlicher Sound”

quietcomfort2_man

Audiovision har gjort ett jämförande test på 10 hörlurar. Testvinnare är Philips SBCHD1500U medan Bose QuietComfort 2 hamnar på en delad sjätteplats tillsammans med AKG Hearo 787. Hörlurarna stänger effektivt ute omgivande larm, vilket gör att de är lämpliga att använda i bilen eller i flygplanet. Ljudkvaliteten är bra och såväl bas som diskant fungerar med den äran. Öronsnäckorna trycker lite för mycket på öronen vilket är ett minus, men testaren menar att om man har en bärbar DVD eller möjligen en tv-skärm i bilen så är de här hörlurarna det bästa valet.

Källa: Audiovision, nr 10 2005

PC Magazine

“Nothing outperforms them for sheer noise reduction”

PC Magazine menar att hörlurarna fungerar mycket bra, och då främst med avseende på att de reducerar omgivande brus rejält. De stänger faktiskt ute omvärldens ljud riktigt bra även när de inte spelar musik. Testaren tycker att ljudmässigt så borde frekvensresponsen vara betydligt mjukare och i de lägre frekvensområdena så låter ljudet ibland ganska ihåligt. Annars är hörlurarna både lätta och bekväma, det medföljande fodralet är lite otympligt men skyddar bra mot stötar. Känsligheten är ganska låg hos lurarna och det kan hända att man behöver skruva upp spelaren i botten för att få det ljud som önskas.

Källa: Till PC Magazine

Zdnet

“Don’t leave them unguarded”

quietcomfort2_bag

Zdnet anser att hörlurarna tack vare sina ljudisolerande egenskaper fungerar som rena motmedlet mot jetlag och allmän leda. Hörlurarna är med sina mjuka läderhöljen mycket bekväma att bära samtidigt som de är enkla att ta med sig tack vare den smidiga väskan. Omgivande oväsen stängs ute på ett effektivt sätt. Man kan använda uppladdningsbara batterier men batteriindikatorn fungerar inte väl med dessa, vilket man bör ta med i beräkningen. Ljudkvaliteten är riktigt bra och gör att man faktiskt får en njutbar musikupplevelse när man lyssnar på flygplansradio, något som annars knappast är vanligt förekommande.

Källa: Till ZDNet Australia

Playlist

“Extremely comfortable”

Playlist menar att när det gäller funktionen att utestänga omgivande väsen så är dessa hörlurar en av de absolut bästa modeller man har testat. Även när man inte lyssnar på musik så utestänger de effektivt motorer och fläktar samtidigt som de är mycket bekväma att bära. Hörlurarna är de ljudmässigt bästa med avseende på de modeller som reducerar omgivande ljud. Dessa modeller kan dock inte mäta sig med ”vanliga” hörlurar. Bekvämligheten är mycket hög och är detta en viktig faktor tillsammans med de ljudisolerade egenskaperna så är det svårt att hitta en bättre modell.

Källa: Till Playlist magazine

Pocket-lint

“Cancels noise dead”

Pocket-lint gillar möjligheten att koppla bort kabeln så att hörlurarna kan användas för att enbart stänga ute ljud, om man föredrar det. Modellen är förhållandevis stor och klumpig vilket gör att man bör tänka på hur man transporterar den så att lurarna inte skadas. Ljudkvaliteten är utmärkt och överhuvudtaget gör lurarna allting som de påstås göra. Den enda egentliga nackdelen är priset som kan vara svårt att rättfärdiga om man inte är en mycket frekvent resenär.

Källa: Till Pocket-lint

Cirkapris: 3600 kronor

Produktfakta: Bose QuietComfort 2 är ett par hörlurar som levereras tillsammans med dual adapter samt en väska. Förlängningskabeln är på 1,5 meter. Acoustic Noise Cancelling är en teknik som reducerar störande kringljud. En funktion som kräver batteri. Hörlurarna drivs med ett AAA-batteri som räcker i ca 35 timmar. Vikt inklusive sladdar är ca 0,2 kg.