Sök
Bose Acoustimass 10

Bose Acoustimass 10

Kraftfullt vardagsrumsljud

2003-08-27

Bose har en ny högtalaranläggning med egenhändigt framforskad teknik för ljudåtergivning. Imponerande flerkanalsåtergivning menar testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Entertainment 3/5 "Sound leaves the ears wanting"
Essential Home 4/5 "Great package delivering strong
Video 63/100 "Aktiv-Woofer rauscht"

Vad tycker testarna?

Det råder lite delade meningar om detta system även om de flesta är positiva. En testare är helt klart nöjd med det kraftfulla ljudet, medan en annan tycker att det saknas något. Enheten får plus för sitt utseende och för kraftig bas, även om en testare gärna hade sett att basen hade ett större frekvensomfång.

Home Entertainment

"Sound leaves the ears wanting"

Home Entertainment är besvikna över att hippa Acoustimass 10 inte låter bättre än det gör. Man får mycket utseende för pengarna, men inte mycket prestanda. Tack vare basen och satelliternas storlek smälter systemet väl in i de flesta vardagsrum. Det är relativt lätt att positionera satelliterna, men testaren har större problem med subwoofern då de små högtalarna inte ger ifrån sig någon egentlig bas. Testaren hade önskat mer av ljudupplevelsen. I samma test jämförs Acoustimass 10 med Tannoy FX 5.1, KEF KHT2005AV, Quadral Surround 3200 och Jm Lab TX-32PH40. KEF vinner med fem stjärnor följd av Jm Lab med fem poäng. Bose landar på femte och sista plats med tre stjärnor.

Källa: Home Entertainment dec 2002
Essential Home Cinema nr 20 2003
Video nr 7 2003

Essential Home

"Great package delivering strong

Essential Home Cinema är mycket nöjda med både ljud och design. Testaren skriver att satellithögtalarna är tillräckligt små för att vara trevliga, men "inte tillräckligt heta för att vara coola". Basen däremot liknas vid en stor svart dubbeldäckarbuss. Den vill man gärna ställa i ett hörn. Ljudet är kraftfullt och lämnar inte mycket att önska. Tyvärr blir upplevelsen plattare om man ökar surroundljudet. Testaren påpekar också att basen inte har så stort frekvensomfång. Den låter ungefär likadant oberoende av vad som ger ifrån sig lågfrekventa ljud. Bose Acoustimass 10 passar dock utmärkt i mindre rum, även om prislappen kanske är lite i överkant.

Video

"Aktiv-Woofer rauscht"

Tyska Video låter Bose Acoustimass 10 delta i ett större högtalartest tillsammans med sex andra system. Placeringsmässigt klarar den sig väldigt fint och plockar andraplatsen med 63 poäng, strax före köptipset Quadral Surround 2100 med 59 poäng, men efter testsegraren Infinity Modulus HCS som får 69 poäng. Plus i kanten till Bose för att kablage medföljer. Testaren är kritisk mot att de aktiva baselementen i högtalarna har en tendens att ta över, men uppskattar satelliternas prestanda och design.

Cirkapris: 14000 kronor

Produktfakta: Bose Acoustimass 10 är en 5.1-högtalaranläggning med fem små satellithögtalare som mäter 157x79x102 mm och en subwoofer med måtten 414x206x643 mm. Varje satellit har två 2,5- tums drivelement som kan vridas åt varsitt håll medan basen har två nedåtriktade 5,25-tums drivelement, samtliga magnetiskt avskärmade. Det finns femkanalers ljuduttag på subwoofern och systemet har en input kabel från femkanalig utgång.

Modell: Bose Acoustimass 10