Sök
Blaupunkt Velocity 2 Go

Blaupunkt Velocity 2 Go

Bra tryck i snygg design

2008-05-19

Velocity 2 Go kan användas både som bilbas eller som en portabel stereohögtalare. Det saknas vissa ljudinställningar men överlag anser testarna anser att den fungerar utmärkt både till bil och till fest.
Testkälla Betyg Kommentar
Ljud och bild - "Redo för party"
M3 6/10 "Här är det kraft och bas som gäller"
Pc för alla 6/10 "Levererar, trots det portabla formatet, ett bra tryck"

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag mycket förtjusta i både konstruktion och design hos Velocity 2 Go, den mattpolerade metallen ger ett snyggt intryck även om det blålysande loggan inte tilltalar alla. Ljudet är också förvånansvärt bra, basen får utmärkta betyg medan mellanregistret och diskanten får lite olika omdömen. Vissa testare tycker dock att både utbudet gällande inställningar och anslutningar är lite för sparsamt även om modellen är funktionell. Man hade till exempel gärna sett en equalizer.

Ljud och bild

"Redo för party"

Testaren från Ljud och bild tycker att det i vanliga fall är svårt att få bra ljud till både bil och sommarstuga i samma paket, men att det faktiskt går att kombinera med denna högtalare. Det som utmärker modellen och som underlättar musikspelningen avsevärt att det breda utbudet av anslutningar. Den kan lätt kopplas till mp3-spelaren eller musikanläggningen - det finns även smarta inställningar som automatiskt stänger av förstärkaren när musiken slutar spela. Man kan använda den som högtalare eller aktiv bas i bilen. Systemet kan drivas både med adapter och batterier. Ljudet från en musikmobil är en besvikelse, med en mp3-spelare är ljudet mycket bättre. Den ger bra ljud ut när det är bra ljud in, inte annars.

Källa: Ljud och bild (SE) nr 4 2008

M3

"Här är det kraft och bas som gäller"

M3 har testat den större modellen av 2 Go och tycker att Velocitys framtoning är riktigt bra, både konstruktion och design är tilltalande och samtidigt väldigt funktionell. Först kan konceptet med en kombinerad bärbar stereohögtalare och bilbas kanske låta lite konstigt, men det är i slutändan dessa två behov man har - ha den i bilen och ta helt enkelt med den när du går ur. Du anger på ovansidan ifall du vill att systemet skall återge endast bas eller hela frekvensregistret. Man kan även välja olika baslägen. Det märks direkt att tyngdpunkten i systemet ligger i att kunna återge bas. Även om ljudkvaliteten är helt okej är inte testaren riktigt nöjd med diskanten och mellanregistret. Basen är däremot grym och man gillar flexibiliteten att den kan drivas på batterier om ingen nätel finns tillgänglig, då systemet passar bra utomhus.

Källa: M3 (SE) nr 8 2007

Pc för alla

"Levererar, trots det portabla formatet, ett bra tryck"

Pc för alla tycker att det märks att Blaupunkts specialitet är bilstereoprodukter. Även om denna modell marknadsförs som en bergsprängare som även kan användas i bilen, så anser testaren att bilen nog snarare är det primära användningsområdet och som bonus kan du plocka med den in på festen. Den har tyvärr inte så många inställningsmöjligheter och även anslutningarna är endast de nödvändigaste. Det man framförallt saknar är en enkel equalizer. Nu kan man endast reglera ljudets karaktär via ljudkällan. Ljudet är dock mycket bra, alla toner från bas till diskant är förvånansvärt klara. Utsidan är också mycket välgjord och tilltalande i mattpolerad metall.

Källa: Pc för alla (SE) nr 2 2008

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Blaupunkt Velocity 2 Go är ett bärbart stereohögtalarsystem som kan användas till exempel som subwoofer i bilen eller som ett aktivt 2-vägs stereohögtalarsystem. Systemet finns i två varianter 2 Go 5 och 2 Go 6 där den senare har en större låda. Maximal effekt är 160 watt och maximalt frekvensomfång är 50-25000 Hertz (ej när den används som subwoofer). Kan drivas med vanliga AA-batterier, alkaliska eller uppladdningsbara, eller strömadapter. Måtten är 390x181x200 mm, vikt 5,95 kg för 2 Go 5 och 480x220x240 mm, vikt 7 kg för 2 Go 6.

Tillverkare: Blaupunkt