Sök
B&W DM303

B&W DM303

Smågodis

2002-04-03

B&W DM303 högtalare har en maxeffekt på 100 W och en känslighet på 88 dB. Testarna anser den vara välbyggd och den presterar bra i de flesta situationer vilket ger höga betyg.
Testkälla Betyg Kommentar
Hi-Fi Choice 5/5 "Best Buy"
Soundstage "Well finished for the price"
WHAT HI-FI, October 4/5 "Stylish and highly capable"
WHAT HI-FI, July 5/5 "Emerge as worthy winners"

Vad tycker testarna?

Att B&W DM303 är ett par mycket bra högtalare är något testarna är överens om. Ljudet får beröm, liksom högtalarnas design och utformning. Några av testarna nämner även det fördelaktiga priset som något bra. Någon önskar varmare och rikare ljud och en annan testare anser att man bör vara noggrann med hur man placerar högtalarna.

Hi-Fi Choice

"Best Buy"

Hi-Fi Choice menar att B&W DM303 har en traditionell och kraftig design. Testaren är ytterst imponerad av basen även om balansen känns lite lam. Mellanbandet känns trovärdigt och detaljrikt. Man önskar dock att ljudet var något varmare och rikare och man menar att högtalaren är allt annat än neutral. Det är ändå en väldigt lockande budgethögtalare som klart förtjänar ”Bästa köp”-utnämnelsen. Hi-Fi Choice testade även Aegis Evo One, JPW 201, Mission M71, Tannoy MX1, Wharfedale Diamond 8.2 där Aegis blev Best Buy tillsammans med B&W DM303, och man rekommenderar även Wharfedale och Mission.

Källa:

Hifi Choice april, 2002
Till Soundstage hemsida
WHAT HI-FI October 2001
WHAT HI-FI July 2001

Soundstage

"Well finished for the price"

Soundstage anser att B&W DM303 har en bra storlek och verkar vara traditionella högtalare i de flesta avseenden. Vidare tycker testaren att högtalaren ger väldigt mycket värde för pengarna och att basen är välartikulerad och musikalisk. Ljudet är kristallklart och jämnt. Man är också imponerade av de olika funktionerna som exempelvis Flowport. Sammanfattningsvis anser testaren att B&W DM303 är en högtalare med både karaktär och personlighet.

WHAT HI-FI, October

"Stylish and highly capable"

WHAT HI-FI testar högtalarna vid två tillfällen och tycker i oktobernumret 2001 att B&W DM303 är ordentligt gjorda och presterar fint. Högtalarna är överhuvudtaget av bra kvalitet även om de kan kännas något klumpiga. Designen lämpar sig bättre för musik än för surround-ändamål. Inlevelse och exakthet är exemplariskt bra, men filmer fungerar också bra då ljudet är realistiskt och livfullt. Högtalaren är musikalisk, stilfull och har hög kapacitet men passar inte i alla rum. What HI-FI testar här DM303 tillsammans med centern B&W LCR3 och subwoofern ASW500.

WHAT HI-FI, July

"Emerge as worthy winners"

Enligt samma tidning presterar B&W DM303 bra ljudkvalitet rakt igenom även i ett jämförande test (juli 2001). Högtalarna är bra byggda men högtalarens tweeter borde skyddas bättre då den är lätt att skada. Testaren menar att DM303 har en rad fantastiska talanger och inga direkta nackdelar, men att för att högtalarna ska låta som bäst bör man tänka över placeringen. Det är en fördel att högtalarna klarar av alla typer av musik och du får mycket för pengarna. What HI-FI testar också ALR Jordan Entry S, Infinity Alpha 20, JM Lab Chorus 705, Klipsh SB-1, Mission m72, Monitor Audio Bronxe 2, Quadral QLX-115, Wharfedale Diamond 8.2, Yamaha NS-90. B&W DM303 blir dock testvinnare i detta kvalificerade sällskap med högst betyg.

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta:

B&W DM303 är en stativhögtalare som drivs av en 25 mm ”tweeter”. Maxeffekten är 100 W och högtalarna skyddas av en 16 cm stor vävd fiberglasdel. Känsligheten ligger på 88 dB och nominell impedans 8 ohm. Frekvensomfång 72-20000 Hz (+/- 3dB). Högtalarna har även något som kallas ”Flowport”, en öppning som är formad som en golfboll som ska jämna ut flödet av luft i högtalaren och därigenom reducera oönskade störningar. Högtalarna är 330x200x240 mm och vikten är 5 kg. Finns i utförandet svart eller lönn och priset avser ett par högtalare.

Modell: B&W DM303