Sök
Audio Pro Stereo One

Audio Pro Stereo One

Ministereo med fullvuxet ljud

2006-02-03

Minisystem med stort ljud som överraskar testarna. Ljudet har bredd och kvalitet men saknar lite kraft. Om man kan undvika att vrida volymreglaget i botten passar systemet bra i mindre lägenheter.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & Ljud Hemma 9/10 “En minianläggning för musikälskarna”
Audio 75/100 “Technische Intelligenz und feinen Klang”
Hifi & Musik - “För den verklige finsmakaren”
M3 8/10 “Ett ministereosystem som ger mersmak”

Vad tycker testarna?

Testarna är alla förvånade över hur välljudande minisystemet från Audio Pro är. Alla anser de att produkten producerar en ljudbild där alla toner kommer till sin fulla rätt, oavsett vad man lyssnar på. De är alla väldigt imponerade av den djupgående basen som Ace Bass tekniken lyckas få ut av högtalarna. Systemets design går också hem och en testare skriver att den inger en skön retrocool känsla. Det är ett komplett system där alla delar går perfekt ihop, kanske lite för bra då man inte kan nyttja Ace Bass och man väljer att ansluta andra högtalare.

Bild & Ljud Hemma

“En minianläggning för musikälskarna”

Audio Pro Stereo One ovanifrånBild & Ljud Hemma menar att det är få minianläggningar som kan bjuda på en så ren ljudbild som Audio Pro Stereo One. Produkten anses prestera ett ljud som är både stort och precist. Diskanten är den absolut renaste man hört från ett minisystem. Mellansegmentet återger röster mycket bra, men det är basen som imponerar mest. Den är olik övriga produkter i klassen, bestämd och fyllig. Med dessa egenskaper så lyckas produkten tackla all slags musik utan problem skriver testaren, men bara så länge man inte drar på volymen för mycket. Detta är en anläggning som passar mycket bra i köket eller sommarstugan utan att göra avkall på ljudkvaliteten, skriver Bild & Ljud.

Källa: Bild & Ljud Hemma, nr 9 2005

Audio

“Technische Intelligenz und feinen Klang”

Tyska Audio skriver att produkten har de funktioner som man kan förvänta sig av en minianläggning men att ljudet är allt annat än vad man är van vid från den här typen av system. Det är en väldigt ren återgivning som man bjuds på och som fungerar väldigt bra med alla typer av musik, enligt testaren. Vidare skriver man att det inte handlar så mycket om kraft utan mer om en bred dynamik och en djup bas, något som resulterat i ett detaljerat och rymligt ljud. Stereon anses vara perfekt för en liten lägenhet och funkar bra för en mindre fest, men vill man dra på rejält så är det bättre att investera i ett fullvuxet system.

Källa: Audio, nr 11 2005

Hifi & Musik

“För den verklige finsmakaren”

Audio Pro Stereo One sidanHifi & Musik testar tio olika minisystem och konstaterar snabbt att det är Audio Pro Stereo One som låter bäst. Ace Bass tekniken får stort beröm, den anses vara en väl fungerande funktion som får ut mer av högtalarna än vad de fysiska dimensionerna egentligen tillåter. Det hela balanseras med en klart detaljerad diskantåtergivning och den totala ljudbilden blir fullvuxen med väldigt bra stereoåtergivning. Även här påpekar testaren att man inte ska vrida volymreglaget så långt det går, då systemet inte klarar av att gå hela vägen. Utseendemässigt så behöver produkten inte heller skämmas, det är ett välsvetsat system där de olika delarna är väl anpassade till varandra, samtidigt som det inger en retrocool känsla.

Källa: Hifi & Musik, december 2005

M3

“Ett ministereosystem som ger mersmak”

Audio Pro Stereo One svartM3 blir också de imponerade av Ace Bass tekniken, vilken de menar kramar ur så mycket ren bas att det går att blåsa liv i vilken miljö som helst. Med ett mellanregister och en diskant som också håller en mycket hög kvalitet, samtidigt som ljudet är linjärt så blir återgivningen väldigt naturtrogen. Att systemet inte hanterar 5.1 eller mp3-filer tror testaren beror på att det skulle bli alldeles för dyrt, då de ingående komponenterna är sådana som man vanligtvis bara hittar i dyrare pjäser. Det är inte bara ljudet som gör ett gediget intryck, hela bygget inger enligt testaren en härlig känsla av kvalitet. Det enda som upplevs som negativt är att systemet är något dyrt, men smakar det så kostar det, avslutar testaren.

Källa: M3, nr 11 januari 2006

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta: Audio Pro Stereo One är ett minisystem bestående av cd, fm/am-receiver och högtalare på 2x33 watt vid 8 ohm. Medieformat som hanteras är cd, hdcd, och cd-r. Radiodelen har rds och minne för 80 kanaler. Exempel på funktioner är klocka med timer och sleep-funktion. Anslutningar som finns är line-in, digital optisk ljudutgång från cd och subwooferutgång. Audio Pro Stereo One väger 5 kg och har måtten 270(b)x110(h)x320(d) mm. Högtalarna har måtten 160(b)x240(h)x320(d) mm.