Sök
Archos Tv+

Archos Tv+

Medialåda med dolda kostnader

2008-05-19

Denna mediacenter-låda kan spela in direkt från en digitalbox, har inbyggd webbläsare och brett formatstöd. Testarna upptäcker dock att den lider av diverse småbuggar och dolda kostnader.
Testkälla Betyg Kommentar
Din teknik 4/5 "Bjuder på småbuggar"
What video "Less than impressive"
Pc advisor 2/5 "Appear to have been designed by a sadist"
Pocket Lint 5/10 "Something that you should probably avoid"
Cnet 5,3/10 "Doesn't really know what it's trying to be"

Vad tycker testarna?

Archos TV+ är en funktionsrik mediabox som bland annat kan spela in från en digitalmottagare. Kvaliteten på inspelningarna anses dock inte vara vidare bra och beror enligt testarna mest sannolikt på att signalen konverteras fram och tillbaka mellan digitalt och analogt en gång för mycket. Den inbyggda webbläsaren och den udda fjärrkontrollen med qwerty-tangentbord gör att det går smidigt att surfa. Något som ogillas rakt igenom är att inte alla format stöds direkt utan vissa måste aktiveras genom inhandlandet av plugins, något som drar upp kostnaden. Produkten får också kritik för att den enbart stöder upplösningar till 576i trots att den har hdmi. Flera testare menar att denna typ av mediaboxar alltför ofta släpps ut på marknaden innan de är riktigt klara och att så även är fallet med Archos TV+.

Din teknik

"Bjuder på småbuggar"

Din teknik tittar på flertalet olika mediacenter och skriver att gemensamt hos dem är att de lider av buggar och inte har tillräckligt brett formatstöd. Bäst anses Tvix HD M-6500H vara, följt av Archos TV+ och Popcorn Hour A-100 som delar på andraplatsen. Bilden från Archos blir bra, men användandet kunde förenklas. Fjärrkontrollen är något udda men det fulla qwerty-tangetbordet gör att det går enkelt att surfa. Enheten lider av det bristande formatstödet och att upplösningen är begränsad. Uppkopplingen mot datorn tappas lite då och då och testaren skriver att en uppdatering som ordnar till detta är nödvändig. Övriga deltagare i testet var Apple TV och D-Link DSM 510.

Källa: Din teknik (SE) nr 3 2008

What video

"Less than impressive"

Detta är en produkt som utförandemässigt påminner mycket om Apple TV, skriver What video. Den kan göra inspelningar från digitalmottagaren. Just den funktionen är dock en besvikelse, helt enkelt för att kvaliteten inte blir tillräckligt bra, skriver testaren. En annan besvikelse är att hdmi-utgången bara levererar 576i. Att plugin måste inhandlas för full funktionalitet innebär extra kostnader och är också det beklagligt. Installationen är relativt enkel men att få boxen att styra en extern tv-mottagare via ir fungerar inget vidare. What video rekommenderar att Archos TV+ hoppas över och att det bara är att vänta på uppföljaren som förhoppningsvis har hd-stöd.

Källa: What video (GB) nr 332

Pc advisor

"Appear to have been designed by a sadist"

Pc advisor menar att Archos TV+ är en komplett mediacenterlösning då den inte bara verkar som en brygga mellan datorn och teven utan också har ingångar för bland annat digitalmottagaren. Funktionerna är många, men det är dessvärre också problemen skriver testaren. Det är svårt att få en digitalmottagare att fungera tillsammans med enheten och när det väl fungerar så blir kvaliteten på tv-bilden inte alls bra då det bli alltför många konverteringar av signalen. En annan miss är att hdmi-ingången inte stöder hd-upplösningar. Att stöd för flera format måste inhandlas online är sniket och blir dyrt i längden. Användargränssnittet är dessutom svårt att använda vilket ytterligare drar ner betyget på enheten.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Pocket Lint

"Something that you should probably avoid"

Pocket lint anser att menyerna hos Archos TV+ är inte bara tråkiga och fula utan också svåra att använda. Den som klarar att ta sig an dem kommer ändå att bli besviken då enheten inte håller vad den lovar utan att man först köper till en massa extraprogram, skriver Pocket Lint. Men det värsta är enligt testaren att produkten saknar stöd för hd trots att en hdmi-anslutning finns. I dagens läge anses det vara helt oacceptabelt. Det finns vissa ljuspunkter som att det är enkelt att plugga in en kamera och se på fotat material och att det är lika enkelt att föra över inspelat material till en handhållen enhet. Men nackdelarna är ändå starkt övervägande och detta är en produkt som bäst undviks, menar Pocket Lint.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Cnet

"Doesn't really know what it's trying to be"

Archos TV+ har många funktioner vilka ser bra ut på papper men i verkligheten är det inte vidare bra då konceptet inte är bra utfört, skriver Cnet. Att enheten saknar stöd för hd-material är den största missen med produkten. Testaren tycker också att det är irriterande att man måste betala för olika för att kunna använda vissa format. Alla divx och xvid stöds inte, när de strömmas från datorn. Att spela in tv-sändningar via en extern digitalbox ger hyfsad bildkvalitet, men inte mer. Det finns många andra produkter som gör ett bättre jobb än denna och som dessutom stöder hd. Därför finns ingen anledning att skaffa Archos TV+, menar Cnet.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta: Archos TV+ är ett mediacenter med inbyggd hårddisk på 80 gigabyte som kan återge film, musik och bilder. (Finns också med 250 gigabyte hårddisk.) Webbläsare med flash och stöd för exempelvis youtube finns också. Filormat som stöds omfattar vob, mpeg4, mpeg2, h.264, wmv, bmp, png, jpg, pdf, mp3, wma och wav. Det går att göra inspelningar från externa enheter såsom digitalmottagare, dvd och vhs. Produkten har trådlöst nätverk, ethernet, usb och fjärrkontroll med qwerty-tangentbord. Ingångar finns för s-video, scart, komponent och kompositvideo. Utgångar omfattar kompositvideo, s-video, stereoljud, spdif, scart, komponent och hdmi. Väger 1,29 kg och har måtten 250x37x164 mm.

Tillverkare: Archos