Sök
Archos AV320

Archos AV320

Skapligt tidsfördriv

2004-02-11

För att se på film, lyssna på musik, titta på bilder och spara filer från datorn: Archos AV320 har allt och lite till. Produkten får beröm för god kvalitet, även om den också är dyr.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 “A top-notch entertainment centre”
T3 3/5 “Incredibly versatile little machine”
What Hifi 4/5 “In a league of its own”
Mikrodatorn 7/10 “Väldigt trevlig produkt”

Vad tycker testarna?

Testarna är imponerade av anslutningsmöjligheterna, raden av funktioner och kvaliteten på ljudet. Även filmer anses komma fram bra, även om ett par testare upplever vissa eftersläpningar i bilden. Flexibiliteten anses vara hög men flera testare kommenterar att designen känns klumpig och stor. Det höga priset avskräcker också en del. Betraktningsvinkeln är dock bristfällig. Men testarna verkar trots nackdelarna gilla de olika funktionerna.

What Video

“A top-notch entertainment centre”

What Video anser att den här lilla underhållningsmaskinen är ett bra tidsfördriv för film, bilder och MP3. Funktionerna är många, designen tilltalande. Knapparna sitter bra och är lätta att förstå. Anslutningsmöjligheterna är många, vilket uppskattas då det ger ökad flexibilitet. Att spela in film och ljud är enkelt. Menysystemet är trevligt, även om joysticken är svårhanterlig. Produktens funktioner är i det närmaste oräkneliga och What Video imponeras. Ljudet, liksom filmvisningen håller också hög kvalitet även om bildkvaliteten varierar med inställningarna. Man önskar att betraktningsvinkeln varit bättre. Trots nackdelarna är AV320 fantastiskt flexibel och användbar. Med tanke på alla dess funktioner är inte heller priset speciellt högt menar testaren.

Källa: What video and Widescreen TV, nov 2003
T3, sept 2003
What Hifi, dec 2003
Mikrodatorn, nr 1 2004

T3

“Incredibly versatile little machine”

Enligt T3 har AV320 oändligt många funktioner och dessutom en rad extraordinära sådana. När det gäller designen har man både positiva och negativa omdömen att lämna. Å ena sidan känns maskinen välkonstruerad och snygg, å andra sidan väger den en hel del och är dessutom ganska tjock. Man önskar också att den hade haft något form av ställ, som skulle underlätta filmtittandet. LCD-skärmen har godkänd kvalitet så länge man tittar på den rakt framifrån. Men betraktningsvinkeln både horisontellt och vertikalt anses mycket bristfällig. Dessutom går skärmen inte att se på utomhus. Användarvänligheten har sina nackdelar, och framför allt är menyerna svårnavigerade, mycket på grund av joysticken som är svår att hantera. Batteritiden imponerar. Kvaliteten på filmer är relativt god och det är enkelt att pausa och att zooma. Däremot kan man uppleva vissa eftersläpningar i scener med mycket rörelser. När det gäller MP3 är det svårt att hitta den låt man söker, då man får scrolla igenom alla filer. Men ljudet är förvånansvärt bra och det finns många inställningsmöjligheter. Trevligt att också kunna använda maskinen som fotoalbum. Ganska dyr menar dock T3 sammantaget om denna spelare.

What Hifi

“In a league of its own”

What Hifi säger att denna underhållningsmaskin har många fördelar med tanke på att den kan spela upp både musik och videofilmer. Ljudet är imponerande med sin styrka och anslutningsmöjligheterna anses vara goda. Däremot tycker man att maskinen är lite klumpig och att kontrollerna är svårhanterliga. Priset är inte heller direkt lågt. Maskinen kan dock konsten att underhålla med sin stora skärm som håller hög kvalitet. Funktionerna är många och produkten är väldigt flexibel. Hårddisken ger mycket utrymme för både musik, bilder och film. Räcker inte platsen är det bra att man kan köpa till mer. Att föra över musik är enkelt och går smidigt. Däremot är videoanslutningen svårare att få ordning på. Som sagt är ljudkvaliteten god och även filmvisningen får godkänt betyg. Filmkvaliteten är dock mer jämförbar med VHS än med DVD. För den som behöver bärbar underhållning och som inte bryr sig om vikt och pris. What Hifi testar även Apple iPod, Creative Jukebox 3, Creative Zen NX, iRiver iHP-100 och Thomson Lyra där Apple iPod blir testvinnare.

Mikrodatorn

“Väldigt trevlig produkt”

Mikrodatorn tycker att AV320 är välbyggd och känns hållbar i sin konstruktion. Funktionerna är många och det är imponerande att maskinen klarar film, bilder och musik. Hårddisken har gott om plats och batteritiden imponerar. LCD-skärmen har OK bildkvalitet, även om den inte är perfekt. Det är lätt att ansluta maskinen till datorn och föra över filer. Menysystemet är lätt att hitta i. Spelarens viktigaste funktion är förmågan till filmvisning. Tyvärr fick testaren inte div x-filer att fungera även att Archos uppgett att det ska fungera. Anslutningsmöjligheterna är strålande och det är bra att kunna koppla skärmen till en TV för att titta på film, främst för att det är svårt att sitta mer än en person framför skärmen som också har dålig betraktningsvinkel. En kompetent maskin som har mycket att erbjuda men styrkan ligger i anslutningarna. Priset är alltför högt menar Mikrodatorn.

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: Archos AV320 är en underhållningsmaskin i form av Mp3-spelare och filmvisare för MPEG-4 med display på 3,8 tum och 640x368 bildpunkter. Filmer kan t.ex. spelas in från TV eller filmkamera. Upp till 80 timmar video kan sparas. Det finns mikrofon som går att använda till röstmemo upp till 1000 timmar. Maskinen fungerar även som digitalkamera, radiomottagare och kortläsare för compact flash som tillbehör. Den fungerar även som digitalt fotoalbum för upp till 200 000 fotografier i formatet Jpeg eller Bmp. Man kan även spara annan data på den 20 Gb stora hårddisken. USB-anslutning liksom kompositvideo, analog stereoanslutning, S-video. Uttag finns för hörlurar. Uppladdningsbara batterier medföljer. 350 gram med måtten 112x82x31 mm.