Sök
Arcam Solo Movie 2.1

Arcam Solo Movie 2.1

Utmärkt stereoupplevelse

2009-01-14

Arcam Solo Movie 2.1 får beröm för sin minimala design och det enkla användandet men framför allt för sin utmärkta bild- och ljudkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 5/6 "Hög bild- och ljudkvalitet"
Video 90/100 "Maximalen Spass bei minimalem Platzbedarf"
Stuff 5/5 "One of the finest players of its kind"
Home cinema choice 4/5 "You'll find it hard to better"

Vad tycker testarna?

Testarna är alla nöjda med Arcam Solo Movie 2.1 när det kommer till prestation då enheten anses leverera ett förstaklassigt ljud likväl som en förstaklassig bild. Men en blu-rayspelare istället för dvd-spelare anses unisont vara mer berättigat för det höga priset. Det höga priset gör också att testarna menar att det gäller att veta vad det är man som köpare är ute efter då enheten inte går att uppgradera senare för att platsa i ett 5.1-system. Att det finns en inbyggd dab-radio samt stöd för sacd uppskattas. Enheten anses dessutom vara minimalistiskt snygg och enkel att använda.

Bild & ljud hemma

"Hög bild- och ljudkvalitet"

Bild och ljud hemma skriver att Arcam Solo Movie 2.1 har en ren och fyllig klang som passar mycket bra till både cd-musik och film. Oavsett genre så uppges enheten bjuda på en engagerande återgivning. Den rena framtoningen behålls dessutom även när volymen dras upp ordentligt. Som dvd-spelare så är den riktigt bra och testaren uppskattar att det finns ett uppskalningsläge. Svärtan är exemplarisk med exakta graderingar samt att färgerna blir mycket starka utan att kännas överdrivna. Att den saknar blu-rayspelare samt att det inte går att bygga ut systemet till en 5.1-produkt gör att den inte känns särskilt framtidssäker. Men att det faktiskt går att ansluta en blu-rayspelare via hdmi-ingången och få ut ljudet är alltid något. Arcam Solo Movie 2.1 tillgodoser fina ljud- som filmupplevelser och gör det på ett enkelt och minimalistiskt sätt och är därför en lyckad produkt, avslutar Bild & ljud hemma.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 4 2008

Video

"Maximalen Spass bei minimalem Platzbedarf"

Arcam Solo Movie är enligt Video imponerande på alla sätt och vis. Det är en minimal pjäs som lyckas producera ett mycket respektingivande ljud, detta med bra kontroll över hela frekvensomfånget. Ljudet blir lika bra med musik som med film, där också den virtuella surroundkänslan imponerar. Att användarförfarandet är mycket enkelt och att bildkvaliteten har mycket hög klass gör detta till en imponerande pjäs. Men för det höga priset så hade tillverkaren kunnat kosta på sig en blu-rayspelare istället för enbart en dvd-spelare, skriver Video. Testaren tittar på ytterligare fyra ljudsystem och placerar däribland produkten på första plats tillsammans med Bose 321 GSXL. Deltog gjorde även Canton DM70, KEF Five two 11 och Yamaha YSP-3000.

Källa: Video (DE) nr 1 2009

Stuff

"One of the finest players of its kind"

Det gäller att veta vad man vill innan man ger sig på Arcam Solo Movie 2.1, skriver Stuff. Detta då enheten inte går att uppgradera och bara passar den som även i framtiden inte kommer att övergå till en 5.1-uppsättning. Den som väljer att inhandla produkten kommer dock att märka att den har mycket att erbjuda och att anslutningsmöjligheterna är riktigt bra. Dvd-spelaren uppges leverera glänsande, intensiva bilder där starka färger hanteras mycket bra. Kontrasten är utmärkt, bruset dämpat och rörelsehanteringen är också mycket bra. Den enda invändningen testaren har är något mjuka kanter på bilden. Ljudet beskrivs som stort och kraftigt, varmt och omsvepande. Även om en ren surroundeffekt saknas så lyckas enheten producera en bred och väldefinierad ljudscen. Även musik på cd hanteras mycket bra och testaren gillar små finesser som att det själv går att välja om subwoofern ska vara aktiverad eller inte under musikuppspelningen. Ett mycket välpresterande system där uppgraderingsmöjligheten är det enda negativa enligt Stuff.

Källa: www.stuff.tv (GB)

Home cinema choice

"You'll find it hard to better"

Även om surroundspår saknar lite djup så finns det inget att klaga på hos ljudet när det kommer till tyngd, renhet eller stereobredd, skriver Home Cinema Choice. Dessutom så har bilden från dvd-spelaren superb kontrast, naturtrogna färger och låga brusnivåer när den skalas upp till 720p. Enheten är dyr men anses vara välbyggd, ha ett snyggt utförande och flexibla anslutningsmöjligheter. Det är svårt att hitta något 2.1-system som presterar lika bra, menar Home cinema choice. Men att det inte går att uppgradera till 5.1 är en begränsning som man måste ta i beaktande innan ett eventuellt köp.

Källa: Home cinema choice (GB) juni 2008

Cirkapris: 19000 kronor

Produktfakta:

Produktnamn: Arcam Solo Movie 2.1
Effekt: 2x50 watt (8 ohm)
Formatstöd (exempel): Dts master audio, dts hd, dolby truehd, dolby digital plus
Anslutningar (exempel): 2xhdmi in, 1xhdmi ut, komponent in, komponent ut, koaxial in, 2xoptisk in, optisk ut
D/a-omvandlare: 192 kHz/24-bit
Övrigt: Dab samt Ipod-dockningstationen rDock finns som tillval.
Mått: 430x79x350 mm
Vikt: 7,8 kg

Tillverkare: Arcam