Sök
Arcam solo mini

Arcam solo mini

Liten gigant

2008-09-18

Arcam solo mini är en läcker liten stereoanläggning som imponerar stort både när det gäller ljud och funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
Hifi choice 5/5 "Can't recommend it more highly"
Stuff 5/5 "Precise and punchy"
Trusted reviews 10/10 "It´s brilliant"
What hifi 5/5 "Excellent addition to the market"
Bild & ljud hemma 5/6 "Enkel användning"

Vad tycker testarna?

Alla testare utom en ger toppbetyg till Arcam solo mini, de tycker att den bjuder på ett läcker design, magnifikt ljud samt ett stort och bra utbud av anslutningar och funktioner. Den beskrivs även som en av de bästa förstärkarna på länge, att den presterar mycket bra för att vara så liten gör den till ett härligt tillskott på marknaden. En testare tycker dock att basen lämnar mer att önska. Men alla rekommenderar enheten och anser att det är ett måste för musikälskaren.

Hifi choice

"Can't recommend it more highly"

Hifi choice är väldigt imponerade och tycker att Arcam solo mini lyckas prestera ett magnifikt ljud. Den är liten och smidig och lättanvänd, vilket är positivt. Där finns också alla de funktioner man kan önska. Testaren är förvånad över hur fulländad enheten är och ger funktionen väckarklocka som exempel. Avslutningsvis konstateras att Arcam solomini är den bästa ljudprodukten som han har testat på mycket länge och den får starka rekommendationer.

Källa: www.techradar.com (GB)

Stuff

"Precise and punchy"

Arcam solo mini presterar väl när det gäller att få ett stabilt och detaljerat ljud som ger varje musikgenre rättvist ljud, menar Stuff. Förstärkaren får också positiva omdömen för både sitt smarta utseende och det kompakta utförandet. Det finns gott om anslutningsmöjligheter och ett extra plus ges för ipod-dockan, som breddar användningsområdet. Det finns andra förstärkare som ger ett mer realistiskt och detaljerat ljud, men testaren menar att Arcam solo minis goda funktionalitet och prestation resulterar i ett imponerande helhetspaket som är värt högsta betyg.

Källa: Stuff.tv (GB)

Trusted reviews

"It´s brilliant"

Trusted reviews anser att det är en högkvalitativ förstärkare, med ett av de bästa systemen för ipod-dockning på marknaden. Priset avskräcker inte och testaren anser att man definitivt får valuta för pengarna. Ljudsystemet beskrivs som "extraordinärt" och ljudkvaliteten är så bra att den framkallar ett stort leende på testarens läppar. Är man musikälskare och är ute efter kvalitet förpackad i elegant, smidig förpackning så tycker testaren att man definitivt ska skaffa sig en Arcam solo mini.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

What hifi

"Excellent addition to the market"

What hifi tycker att förstärkaren imponerar vid första anblick med sin smarta och attraktiva design. Tillverkarna har även lyckats få in flera olika användningsområden respektive anslutningsmöjligheter, vilket är positivt. Testaren blir än mer imponerad när ljudet kommer igång. Det spelar ingen roll vad man använder den till, ljudet beskrivs som precist och djupt i alla lägen. Förstärkaren är, enligt What hifi, ett härligt tillskott på marknaden som med sitt utseende, funktionalitet och prestation förtjänar toppbetyg.

Källa: What hifi (GB) april 2008

Bild & ljud hemma

"Enkel användning"

Bild & ljud hemma tycker att Arcam solo mini presterar utmärkt och att den lyckas skapa en "stor och luftig ljudbild". Testaren tycker dessutom att användarvänligheten är hög och det borde inte vara några problem för någon att hantera den. Snygg design gör den dessutom än mer attraktiv. Basen beskrivs dock som en aning för tunn. Men sammanfattningsvis imponerar Arcam solo mini på testaren som tycker att den läckra designen och ljudet är de två huvudargumenten för köp.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) augusti 2008

Cirkapris: 8500 kronor

Produktfakta: Arcam solo mini spelar cd, mp3 och wma genom 2x25 watts högtalare. Radiodelen har 30 stationsförval för fm/am-radio och det finns stöd för rds/radiotext samt går även att bygga ut för dab. Anslutningsmässigt finns usb-port på fronten där man kan spela mp3 och wma med id-taggar från usb. I övrigt finns bland annat hörlursuttag, 5xlinjeingång, tape out, pre-out, ir och rs-232. Vikten ligger på 5,3 kg och den mäter 230x90x350 mm.

Tillverkare: Arcam