Sök
Apple Ipod Hi-Fi

Apple Ipod Hi-Fi

Minimalistisk värsting

2006-05-05

Apple Ipod Hi-Fi är en välbyggd högtalaranläggning specialdesignad för Ipods. Ljudkvaliteten är lysande enligt testarna. Priset är dock något högt.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7,3/10 "Excellent sound quality"
Macworld 7/10 "Utmärkt integration"
Mac1 4/6 "Minimalisme og brukervennlighet"
Pc magazine 4,5/5 "This one's a winner"
Letsgodigital - "Amazing stereo experience"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Apple Ipod Hi-Fi presterar lysande ljudkvalitet. Ett par av testarna påpekar dock att den inte kan ersätta ett fullstort högtalarsystem. Hi-Fi får bra betyg då den är enkel att installera och använda. Den minimalistiska designen är snygg och går i linje med tidigare Ipod-produkter. Åsikterna huruvida den är portabel går isär. Ett par av testarna menar att den är för tung för att bära med sig. Flera av testarna påpekar att priset känns något högt.

Cnet

"Excellent sound quality"

Cnet menar att den välbyggda systemet presterar lysande ljudkvalitet för ett allt-i-ett lösning. Det går enkelt och snabbt att styra anläggningen med hjälp av den minimalistiskt designade fjärrkontrollen. Trist nog är fjärrkontrollen så avskalad att det inte går att navigera i Ipodens menysystem, något som hade varit önskvärt. Vidare hade man även kunnat önska en videoingång, skriver testaren. Negativt är också det höga priset och att Hi-Fi väger en hel del. Vikten tar bort en del av den annars uppskattade portabiliteten.

Källa: Till Cnet (US)

Macworld

"Utmärkt integration"

Macworld tycker att Apple Ipod Hi-Fi är riktigt snyggt designad. Hi-Fi levereras med en bunt adapters vilket gör att samtliga Ipod-modeller från första generationen och framåt går att ansluta utom Shuffle. Fjärrkontrollen som följer med fungerar utmärkt och kan styra ljudvolym, låtar samt ljudkälla. Det finns en digitalljudingång på baksidan, vilket är uppskattat. Ljudet är fylligt och varmt med relativt bra bas. Ljudvolymen imponerar. Det stora minuset är dock priset menar testaren som konstaterar att Hi-Fi inte är någon utmanare till en fullstor stereoanläggning.

Källa: Macworld (US), nr 4 2006

Mac1

"Minimalisme og brukervennlighet"

Mac1 menar att Apple Ipod Hi-Fi är inspirerad i designen av produkten som den fungerar tillsammans med, nämligen Ipods. Anläggningen har en vit blank plastyta med avrundade hörn. Integrationen med bärbara Ipods fungerar utmärkt och användarvänligheten är på topp. Apples så vanligt minimalistiska design slår igenom vilket märks bland annat på den medföljande fjärrkontrollen som endast har 6-knappar. Ljudet är riktigt bra, men det fattas en bit för att Hi-Fi ska bli en fullgod ersättare till en fullstor anläggning. Negativt är också placeringen av dockningsanläggningen för Ipods. Den sitter på toppen och gör anläggningen något klumpigare.

Källa: Till Mac1 (NO)

Pc magazine

"This one's a winner"

Pc magazine rekommenderar helhjärtat högtalaren till den som letar efter en extremt kraftfull portabel högtalare. Det kan inte bli bättre, menar testaren. Anläggningen är förvisso inte ett 5.1 system och kan inte ersätta ett högklassigt sterosystem. Men det är inte meningen att den ska det heller. Hi-Fi är en kompakt monsteranläggning som laddar din Ipod samtidigt som den pumpar ut musik med stark auktoritet. Boxen är tight och läcker inte ljud i någon oönskad riktning. Det som är negativt är att det saknas en videoingång och att priset möjligen är något högt. Det till trots så är Apple Ipod Hi-Fi en riktig värsting, avslutar testaren.

Källa: Till Pc magazine (US)

Letsgodigital

"Amazing stereo experience"

Letsgodigital skriver att Apple Ipod Hi-Fi har en snygg allt-i-ett design. Ljudkvaliteten är utmärkt med en klar och rik ljudbild kombinerat med en fyllig bas. Anläggningen är portabel och möjligheten att använda batterier understryker det. Med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen styr du mycket enkelt låtval och volym. Amläggningen bedöms vara enkel att installera och använda. Apple Ipod Hi-Fi är helt enkelt en riktigt bra och innovativ produkt helt olik sina föregångare.

Källa: Till Letsgodigital (GB)

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Apple Ipod Hi-Fi är en högtalaranläggning speciellt anpassad för Ipods. Strömförsörjningen är inbyggd. En digital ljudingång som finns på baksidan kan ta emot 3,5 mm stereo-minikontakt eller optisk digital S/PDIF-minikontakt. Anläggningen är kompatibel med alla Ipod-modeller med dockkontakt via den inbyggda Universal Dock. Dockadapters och fjärrkontroll följer med vid köp. Dessutom är anläggningen kompatibel med Ipod shuffle och alla övriga Ipods via ljudingången. Anläggningen har två element på 80 mm stort omfång samt en 130 mm subwoofer. Frekvensomfånget på högtalarna är 53 Hz till 16 kHz +-3 dB. Maximalt ljudtryck är 108 dB vid 1 m (växelström). Högtalaranläggningen mäter 167,6x431,8x175,3 mm och väger 7,6 kilo med batterier och ett kilo mindre utan.