Sök
AKG K701

AKG K701

Vackra, kompetenta och krävande

2009-06-04

AKGs K701 hyllas för sin otroligt snygga design och komfort. Hörlurarna anses leverera en helt magnifik ljudkvalitet till ett billigt pris. Ett litet minus är dock att man måste ha en förstärkare får att kunna få en maximal ljudupplevelse.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "Impressively analytical sound"
Comon 4/6 "Ligner noget astronauten har slæbt med hjem"
Good gear guide 4/5 "Great treble notes, incredibly smooth sound"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att hörlurarna är riktigt snygga till utseendet och väldigt bekväma att använda. Ljudkvaliteten bedöms som riktigt bra med klara och detaljrika toner. Även styrkan i basen uppskattas. Det billiga priset plussas och det medföljande bordstativet likaså. Negativt är att man behöver en hörlursförstärkare för att kunna få maximalt ljudmässigt. Testarna är överens om att AKG K701 är ett par riktigt köpvärda hörlurar.

What hifi

"Impressively analytical sound"

What hifi ger AKG K701 högsta betyg och skriver att hörlurarna kan rent ut sagt vara de bästa som testaren någonsin skådat. De bedöms vara mycket vackert byggda och testaren tycker att det känns som att de går att använda hur länge som helst. Hörlurarna bedöms också vara lätta och extremt bekväma att ha på sig. Ljudet är otroligt detaljrikt och klart. Hörlurarna har också en rejäl bas som levererar maktfulla toner. Testaren anser att högtalarna är billiga med tanke på den magnifika ljudkvalitet som de erbjuder.

Källa: http://whathifi.com (GB)

Comon

"Ligner noget astronauten har slæbt med hjem"

Danska Comon tycker att hörlurarna har ett bra och naturligt ljud. Testaren menar att diskanten kan vara lite skarp men framhåller att höga toner spelas upp med mycket fina detaljer. Basen beskrivs som stark och tydlig, men saknar dock lite bakgrund. Ett litet minus är att det krävs att man har en bra hörlursförstärkare för att man ska få riktigt bra tyngd i musiken och kunna fullt ut njuta av de fina detaljerna i musiken. AKG K701 får beröm för den otroligt snygga designen och för att de är superbehagliga att använda. Plus ges också för att de levereras med ett praktiskt bordstativ samt att de är billiga.

Källa: http://gear.comon.dk (DK)

Good gear guide

"Great treble notes, incredibly smooth sound"

AKG K701 ger mycket valuta för pengarna och är en av de bästa hörlurarna som marknaden har att erbjuda, skriver Good gear guide. Hörlurarna kombinerar en fantastisk diskant med strålande mellanregister och detaljerad bas. Det påpekas att basen inte är lika tung som den är på konkurrerande modeller, men testaren blir ändå imponerad. Ljudet är fullständigt klart och distinkt och det går även att höra separata instrument från en stor orkester. Öppenheten och tydligheten bedöms som hörlurarnas största styrkor. Kritik får de för att de inte är speciellt portabla och för att man måste ha en förstärkare för att kunna få den bästa ljudkvaliteten.

Källa: http://www.goodgearguide.com.au (AU)

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta:

System: Dynamiskt
Design: Runt örat, öppen
Ljudbandbredd: 10-39800 Hz
Känslighet: 105 dB SPL/V
Maximal ingångseffekt: 200 mW
Klassad impedans: 62 ohm
Vikt (utan sladd): 235 gram
Kabel: Dubbeltrådig, 99.99 % OFC, 3 m
Stereoadapter: 6,3 till 3,5 mm

Tillverkare: AKG