Sök
Yamaha DVX-S80

Yamaha DVX-S80

Prisvärd rumsavdelare

2003-01-30

Yamaha levererar ett komplett hemmabiopaket som lämnar pengar kvar i plånboken trots att dess intryck imponerar både ljud- och bildmässigt.
Testkälla Betyg Kommentar
What Home Cinema 9/10 "Well-specified and future-proof"
HemmaBio 4/5 "Utan tvekan ett mycket bra köp"
Essential Home Cinema 4/5 "Excellent surround performance"
EyeFi 89/100 "Tilfredstille de flestes krav"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är positiva över ljud- och bildkvalitet, men även över sådana saker som de separata enheternas gemensamma design. En testare påpekar att kraften i förstärkaren inte räcker till en stor sal men väl till vardagsrummet. Ljudet anses vara aningen bättre när man ser på film än lyssnar på CD och prismässigt får man rejält med ljud och bild för pengarna.

What Home Cinema

"Well-specified and future-proof"

What Home Cinema imponeras av färgkvaliteten och detaljnivån i bilden men anmärker på viss avsaknad av kontrast. Detta får följden att viss detaljrikedom försvinner i bildens mörkare områden. Högtalarna och subwoofern kompletterar varandra väl även om högtalarna ibland låter lite vassa. Dialoger blir däremot kristallklara och även musik klarar sig väl. Yamaha har lyckats väl och enligt testaren även sett till att enheterna ska hålla ett bra tag i framtiden. I testet figurerar också JVC TH-V70R, Pioneer NS-DV88 samt Sony DAV-S550. Pioneer NS-DV88 utses till testvinnare med betyget 10 av 10. Yamaha placerar sig på delad andraplats.

Källa: What Home Cinema december 2002
HemmaBio nr 12 2002
Essential Home Cinema nr 18 2002
EyeFi nr 9 2002

HemmaBio

"Utan tvekan ett mycket bra köp"

HemmaBio tycker inte att det finns mycket att anmärka på vad det gäller finish och mängden funktioner, allt testaren önskar finns där. Själva förstärkaren kunde varit lite kompaktare men testaren tröstar sig med att högtalarna istället är väldigt små. Ljudkvaliteten är uppskattad men det är svårt att uppnå väldigt hög ljudnivå. Men det finns definitivt tillräckligt med krut för att reta grannarna. En spännande detalj är att man kan få femkanalsljud i hörlurarna med Silent Cinema DSP. Sammanfattningsvis är Yamaha DVX-S80 definitivt prisvärd. I samma test figurerar också Onkyo DR-L50/Jamo A210 som enligt testaren tveklöst är det bästa kompaktsystemet under 15,000 kronor.

Essential Home Cinema

"Excellent surround performance"

Essential Home Cinema är väldigt positiva till Yamaha DVX-S80 som i testarens ögon är en imponerande kombination till överkomligt pris. Förstärkaren och DVD-spelaren är lika designade vilket skapar en snygg enhetskänsla. De starka djärva färgerna i bilden får testaren att höja på ögonbrynen och helhetsintrycket är varmt, vibrerande och mycket positivt. Ljudet höll också måttet ända fram med väldefinierade detaljer och kraft i basen. Extra bra surroundegenskaper som ökade på upplevelsen av att befinna sig mitt i filmen. DVX-S80 är en allt-i-ett-upplevelse som enligt testaren inte kommer att göra någon besviken.

EyeFi

"Tilfredstille de flestes krav"

EyeFi anser att filmljudet är bättre än CD-ljudet, som så ofta med sådana här system. När testaren lyssnar på CD-skivor irriterar basens karaktär något i början men efter en viss justering av rummet är mycket av problemet löst. Ljudbilden är bred och oberoende av högtalarna när den energiska och sprudlande diskanten samsas med mellanregistrets fyllighet. Ser man till pris, användarvänlighet och design är Yamaha DVX-S80 ett riktig bra köp. Man kan inte få dundrande filmupplevelser i ett större rum, men anläggningen fungerar bra i vardagsrummet menar EyeFi.

Cirkapris: 9500 kronor

Produktfakta: Yamaha DVX-S80 är ett kompakt hemmabiosystem bestående av DVD-spelare, förstärkare och ett antal högtalare. Dekodern klarar DTS, Dolby Digital och Dolby Pro Logic II och systemet spelar DVD, CD-R, CD-RW samt Video CD. Satellithögtalarna matas med en maxeffekt på 5x33 watt medan subwoofern har den specifika effekten 40 W. Det finns uttag för hörlurar, digital koaxial ljudingång samt komposit in och ut. RDS-radio med 40 förval. Levereras med två fjärrkontroller, en som styr hela systemet samt en speciellt för DVD-spelaren. Måtten är 435x67x265 mm samt 435x75x247 mm och vikten är 4 kg för förstärkaren respektive 2,6 kg för DVD-spelaren. Subwoofern väger 11,2 kg.

Modell: Yamaha DVX-S80