Sök
Sony HTP-BD36SF

Sony HTP-BD36SF

Utmärkt bild och godkänt ljud

2010-02-09

Sony HTP-BD36SF är ett komplett 5.1-hemmabiosystem med förstärkardel och separat blu-rayspelare som levererar utmärkt bildkvalitet. Men det finns även en del klagomål.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 68/100 "Nicht wirklich kompakt"
Lyd og bilde 4/6 "Et helt greit surroundanlegg"
Hifi test 5/5 "Heimkinoset mit sehr guter Bildwiedergabe"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att systemet är enkelt att komma igång med tack vare smidig montering av högtalarna och den automatiska högtalarkalibreringen. Det finns inget ont att säga om medföljande blu-rayspelare. Alla menar att den levererar utmärkt bild med blu-ray och uppskattar uppskalningen av dvd till 1080p även om det senare skulle kunna skötas aningen bättre. Ljudmässigt anses systemet kunna bjuda på höga volymer och en fullt påtaglig surroundkänsla. Men att centern är något tunn medför att dialoger kan kännas tunna och vissa testare menar även att basen känns monoton samt att diskanter vid höga volymer kan upplevas som diffusa.

Audiovision

"Nicht wirklich kompakt"

 Att Sony valt en lösning där förstärkardelen och blu-rayspelaren har separerats innebär att systemet tar mer plats än andra allt-i-ett produkter. Men Audiovision ser också fördelar i tillvägagångssättet då det går att nyttja spelaren separat samt att den kan bytas ut mot en nyare modell om behovet uppstår. Systemet uppges vara enkelt att komma igång med tack vare markerade högtalaringångar samt den automatiska kalibreringen. Enbart tre hdmi-ingångar, där en direkt tas upp av spelaren och att något lagringsminne för bd-live inte medföljer är det enda som anmärks på i specifikationslistan. Med blu-ray uppges systemet få till en mycket bra bild som inte går att kritisera på något sätt. Men uppskalningen av dvd-filmer kunde ha gjorts något bättre. Ljudmässigt blir surroundkänslan fullt påtaglig och dialoger framträder mycket tydligt. Men skarpa diskanter och överdriven bas drar ned på helhetsintrycket. Därför hamnar produkten på sista plats när Audiovision jämför den med Samsung HT-BD1255, Panasonic SC-BT205 och testvinnaren LG HB954PB.

Källa: Audiovision (DE) nr 10 2009

Lyd og bilde

"Et helt greit surroundanlegg"

Norska Lyd og bilde uppskattar den enkla monteringen av högtalarna och den smidiga autokalibreringen som är utmärkt för nybörjare inom hemmabiosammanhang. Anläggningen uppges producera en öppen ljudbild där alla högtalarelement integreras mycket väl. Det går att spela riktigt högt utan problem, men vid höga volymer låter basen något barsk och dialoger saknar fyllning. Diskanterna är dessutom överenergiska. Därför menar testaren att det kan lämpar sig bästa att spela främst på lite lägre volymer. Dynamiken är något snäv och stereoprestationen kunde ha varit bättre, men för ett komplett system i den här prisklassen är det ändå godkänt. Bilden från blu-ray är det inga problem med utan den blir helt enkelt sjukt bra, skriver Lyd og bilde. I jämförelse med Samsung HT-BD7255R, LG HB354BS och Panasonic SC-BTX70 så placerar sig produkten på andra plats. Testvinnare blir Samsungs system.

Källa: www.lydogbilde.no (NO)

Hifi test

"Heimkinoset mit sehr guter Bildwiedergabe"

Med automatisk högtalarkalibrering, lan, usb och tre hdmi-ingångar menar Hifi test att Sony BD36SF är en välspecificerad hemmabioanläggning. Satellithögtalarna som följer med i paketet är något stora och kanske inte lämpar sig för ett mindre rum och konstigt nog ser centern i motsats liten och klen ut. Bilden från blu-ray blir enligt testaren skarp och detaljrik och uppskalning av dvd till 1080p uppskattas. Med stereoljud skapar systemet en rymlig ljudbild som övertygar men i surround märks det att centern är något klen i dialogerna. I övrigt menar testaren att surroundljudet är ordentligt bra.

Källa: www.hifitest.de (DE)

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: Effekt: 5x143 watt + 285 watt subwoofer (vid 3 ohm)
Formatstöd urval: Blu-ray, dvd, jpeg, dolby truehd, dts-hd
Anslutningar urval: Hdmi, komponent, optiskt ljud, koaxialt ljud, digital media port, lan
Elförbrukning: 22 watt (standby 0,19 watt)
Övrigt: Ipod-docka som tillbehör, fm-radio med 20 förval, stöd för hd-ljud endast som lpcm, blu-ray profil 2.0
Mått: 440x216x56 mm (huvudenhet), 430x56x216 mm (blu-ray spelare), 113x830x83 mm (främre högtalare), 108x540x78 mm (bakre högtalare), 380x50x64 mm (center), 220x395x325 mm (subwoofer)
Vikt: Huvudenhet 2,1 kg, blu-ray spelare 2,1 kg, främre högtalare 1,6 kg, bakre högtalare 1,1 kg, center 0,38 kg, subwoofer 5,6 kg