Sök
Sony HT-IS100

Sony HT-IS100

Högtalare i golfklassen

2009-02-10

Sony HT-IS100 är ett litet kompakt och smidigt hemmabiosystem som är lätt att installera. De flertaliga anslutningarna imponerar även om det finns lite delade åsikter om ljudkvaliteten.
Testkälla Kommentar
Hemmabio “Neutral och lugn framtoning”
Hd review “Worth a look”
Good gear guide “Great treble reproduction”

Vad tycker testarna?

Testarna är positiva till mycket när det gäller hemmabiosystemet. Anslutningsmöjligheterna är många, systemet är lätt att installera och designen snygg. Systemet anses passa bra i det mindre rummet och den diskreta designen gör högtalarna lättplacerade. Ljudet är klart godkänt, men några testare noterar brister i återgivningen av bas och mellanregister. Andra tycker att ljudet är strålande och bara har några få mindre missar.

Hemmabio

“Neutral och lugn framtoning”

Hemmabio testar sammanlagt 14 hemmabiosystem i olika storlekar och prisklasser. När det gäller Sony HT IS100 säger testaren att systemet är lämpat för små utrymmen och för de som vill ha bra högtalare som inte syns så mycket. Designen är snygg, ovanlig och mycket tilltalande. Det finns gott om anslutningsmöjligheter. Ljudet är strålande och får bara några mindre anmärkningar då ljudet inte fullständigt håller ihop. Kvaliteten då högtalarna används vid film är mycket bra och ljudet känns behagligt och engagerande.

Källa: Hemmabio (SE) nr 11 2008

Hd review

“Worth a look”

Hd review säger att det tydligt märks på designen att hemmabiosystemet är tänkt att användas i mindre rum. Ljudet är klart och kraftfullt och dialoger framkommer väl. Alla nödvändiga anslutningar finns. Systemet anses vara lättanvänt och smidigt att installera. Priset känns relativt högt men testaren poängterar samtidigt att köparen får ett stabilt system med fin ljudkvalitet och snygg design för pengarna.

Källa: Hd review (GB) nr 15 2008

Good gear guide

“Great treble reproduction”

Good gear guide menar att Sony HT-IS100 är litet, tufft och genomtänkt. Det finns bra anslutningsmöjligheter. Systemet är smidigt att installera och fungerar utmärkt i det mindre vardagsrummet. Designen gör också att högtalarna inte tar över rummet. Ljudet är klart och tydligt men i övrigt begränsar just storleken på högtalarna en del, då basen inte når full kraft och även mellanregistret känns för svagt. Inte det optimala valet för avancerade musiklyssnare men fungerar utmärkt för film- och surroundljud.

Källa: http://www.goodgearguide.com (AU)

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta:

Produkt: Sony HT-IS100
Effekt: 5x50 watt + 100 watt subwoofer med inbyggd förstärkare
Formatstöd urval: Dolby digital, dts (7.1 lpcm via hdmi)
Anslutningar urval: 3xhdmi (1 ut), a/v, 2xkomponent (1 ut)
Övrigt: Bravia Sync, Sony Digital Media port
Mått: 238x440x434 mm (subwoofer), 45x55x40 mm (satellithögtalare)
Vikt: Satellithögtalare 0,7 kg, subbas 14,5 kg

Tillverkare: Sony