Sök
Sony DAV-SR4W

Sony DAV-SR4W

Stilfull och trådlös

2005-06-07

Den trådlösa anläggningen Sony DAV-SR4W faller många i smaken eftersom det är en stilig anläggning med bra musik och bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hifi 4/5 "Stylish and desirable"
What Video 4/5 "Excellent picture"
Bild & Ljud Hemma 9/10 "En ynka scartkontakt"

Vad tycker testarna?

Som trådlös anläggning fungerar Sony DAV-SR4W väldigt fint. Både bild- och ljudkvalitet ligger på topp och det finns inte mycket att kritisera, tycker testarna. Det finns en harmoni mellan bas och diskant i tonen som ger en fin ljudupplevelse. Bilden visar klara färger och skarpa detaljer. Man saknar dock progressiva scan. Flera testare kommenterar att anläggningen är snygg och ser stilig ut. Menyerna är enkla att följa på skärmen och högtalarna kan på ett mycket enkelt sätt finjusteras manuellt.

What Hifi

"Stylish and desirable"

What Hifi tycker att denna allt-i-ett anläggning är verkligen snygg med de slimmade högtalarna. Konstruktionen och designen är det verkligen inget fel på. Det är enkelt att installera hela systemet. Det finns dock inget uttag för komponentvideo, vilket kommer att vara en besvikelse för de som har något äldre kringutrustning att koppla till. Bildkvaliteten över scartkontakten blir mycket fin med dynamiska färger och en utmärkt färgbalans, men ljudet är snäppet bättre ändå. Högtalarna verkar välbalanserade och intensiva. Det är dock lite krångligare att ställa in och justera ljudet än att få den perfekta bilden. Vid höga volymer blir ljudet också mer frenetiskt och det känns inte längre lika sammanhållande dynamiskt. Som trådlös anläggning är den godkänd, förutom att själva elkabeln känns lite kort.

Källa: What Hifi, dec 2004
What Video, nr 292
Bild & Ljud Hemma, mars 2005

What Video

"Excellent picture"

Anläggningen känns sofistikerad, menar What Video. Det är särskilt högtalarna som är riktigt snygga att se på. De olika kopplingarna känns magra, när det både fattas ett komponentuttag och enbart finns en scartkontakt och alltså ingen möjlighet till progressive scan. Det känns lite konstigt eftersom systemet annars verkar ganska kvalitativt. Installationsmenyn sköter kalibrering och är enkel att följa. Högtalarna kan sedan mycket lätt justeras manuellt. Bildkvaliteten är utmärkt med skarpa och fina detaljer och även filmljudet är bra. Musikljudet har en stark men ändå varm diskant och en bas som är rik och mättad. Anläggningen är totalt sett mycket bra förutom att testarna saknar progressive scan.

Bild & Ljud Hemma

"En ynka scartkontakt"

Bild & Ljud Hemma testar flera ljudanläggningar tillsammans med SR4W. Testarna uppskattar den infraröda överföringen och tycker att lösningen verkar både praktisk och elegant. Men varför finns det enbart en scartkontakt, undrar man och menar att det verkar lite snålt tilltaget på den här alltigenom välkonstruerade och snygga anläggningen. Både musik och filmljud är alldeles utmärkt. Det kommer ett friskt och jämt ljud ur högtalarna. Diskanten är mjuk och basen fyllig. Högtalarna gör sitt till och man kan följa var ljudet kommer ifrån. Även bildkvaliteten är god och systemet verkar passa fint till en 32-tums widesceen-TV. Det råder ingen tvekan om att det är stora skillnader mellan SR4W och konkurrenterna. Systemet verkar vara ett bra alternativ om man är ute efter fin ljudkvalitet.

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: Sony DAV-SR4W är en allt-i-ett anläggning för hemmabio och musik med inbyggd dekoder Dolby Digital/Dolby Digital EX/DTS och Dolby ProLogic II-dekoders. DVD:n klarar formaten DVD, DVD-RW, DVD-R, DVD-Video, CD, CD-R/RW, Mp3 samt JPEG. I paketet ligger förutom själva DVD-spelaren, fem högtalare (5x114 W) och en subbas (230 W) samt en digital S-master-förstärkarenhet. Anläggningen sköts trådlöst, med infraröd överföring till surroundhögtalarna S-DIAT (Sony Digital Infrared Audio Transmission). Bland funktioner och finesser finns en RDS-tuner med inbyggd FM/MW radio med 30 inställbara snabbval, program-, shuffle- och repeatfunktion. Denna hemmabioanläggning är designad i borstat aluminium och de anslutningar som finns är 1x Scart, 1x kompositvideo, 1x optisk digital ingång, 2 A/V ingångar samt 1 A/V utgång och hörlursuttag. För anslutning till projektor och plasma- eller lcd-skärmar finns RGB-utgång. I anläggningen ingår även bruksanvisning, högtalarkablar med kontakter, batterier, fjärrkontroll samt antenn. De mindre centerhögtalarna väger 0,95 kg, fronthögtalarna 4,1 kg vardera, bakre högtalarna 5 kg och subbasen 9,5 kg. Själva systemet mäter 430x60x385 mm och väger 4,7 kg.

Modell: Sony DAV-SR4W