Sök
Sony DAV-SC8

Sony DAV-SC8

Heldigitalt hemma

2004-02-18

En aluminiumbeklädd hemmabioanläggning med heldigital ljudbehandling. Bra men något varierade betyg i testerna.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 69/100 "Tolle Verarbeitung"
Essential Home Cinema 5/5 "Spatially accurate surround"
DVD & Hjemmekino 94/100 "Bra lyd i lekker innpakking"
Audio 68/100 "Die Kraft der Endstufen ist enorm präsent"

Vad tycker testarna?

Även om samtliga anser att Sony DAV-SC8 utseendemässigt är mycket snygg, saknar en testare stöd för komponentvideo, medan en annan anser att priset är lite väl högt. En testare tycker det är lite svårt att navigera i menyn. Samtidigt påpekas det att ljudet i de flesta fall är underbart, att bilden är skarp som bara den och att enheten med fördel kan placeras synbart.

Video

"Tolle Verarbeitung"

Video placerar Sony DAV-SC8 sist i ett jämförande test med fyra andra anläggningar. Testaren tycker att återgivningen och stödet för SACD är en stor fördel och anläggningen som sådan är väl genomarbetad. Utseendemässigt finns inget som hindrar testaren från att ställa enheten mitt i rummet. Men priset är högt. Å andra sidan är bilderna från DVD-spelaren mycket skarpa och kontrastrika. I testet vinner Loewe AURO/TREMO framför Denon ADV-M 71P som blir testets köptips med 78 respektive 73 poäng. På delad tredjeplats hamnar JVC QP-ES9 och Panasonic SC-HT 1000 med 72 poäng, först därefter kommer Sony med 69 poäng.

Källa: Video nr 12 2003
Essential Home Cinema nr 28 2003
DVD & Hjemmekino nr 1 2004
Audio februari 2004

Essential Home Cinema

"Spatially accurate surround"

Essential Home Cinema skriver att Sony DAV-SC8 är en av de snyggaste hemmabiopaketen, men insidan lever också upp till utsidan. Ljudet är mjukt och naturligt, ackompanjerat av en bild som är extremt skarp och färggrann. Testaren uppskattar denna modell mer än andra från Sony, mycket på grund av stödet för SACD. Vi pratar inte råkraft utan snarare en livlig och öppen ljudbild som bidrar till att man inte tänker på att ljudet bara kommer från fem högtalare. Samtidigt är bilden utmärkt med god kontrast, hög svärta och inte ett spår av distorsion eller kornighet. En nackdel är att det saknas stöd för komponentvideo. Ljudet från SACD är naturligtvis fantastiskt, även om det saknas en del för att det ska nå samma realism som ett liveframförande. DAV-SC8 belönas med Editor's Choice och är varmt rekommenderad.

DVD & Hjemmekino

"Bra lyd i lekker innpakking"

DVD & Hjemmekino klagar över att ljudet från mellanregistret bitvis upplevs som lite slappt, men är i övrigt fullt tillfredsställda med ljudet från DAV-SC8. Fördelen med en paketlösning som denna är att den kan växa i ögon och öron samt att den är lätt att sköta och installera. Nackdelen är att du själv inte kan växa med anläggningen. Köps varje del separat är de lättare att byta ut och anpassa. Mest imponerad blir testaren av s-masterteknologin som tillåter allt att vara heldigitalt, alltså inga fler kondensatorer eller transistorer. Detta leder till bättre ljud, mindre värmeutveckling, samt att mindre utrymme krävs. Testaren hade gärna sett mer bas i ljudet och anser att klassisk musik inte kommer till sin rätt förrän SACD kommer in i bilden, men även ljudbilden från DVD-film är beundransvärd.

Audio

"Die Kraft der Endstufen ist enorm präsent"

Audio utser Sony DAV-SC8 till delad testsegrare i ett omfattande test med sex hemmabio- anläggningar. Testaren är mycket positiv till vad han upplever som en inneslutande ljudbild, kraftig bas och bred dynamik. Tyvärr är det aningen omständligt att navigera i menyn men bortsett från detta är det en ypperlig anläggning som väl förtjänar att hitta hem till var mans vardagsrum. Sony DAV-SC8 delar förstaplatsen med Pioneer NS-DV 990, båda får 68 poäng följda av Marantz Hollywood med 65 poäng och Denon ADV-M 17 HP med 58 poäng.

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta: Sony DAV-SC8 är en hemmabioanläggning med stöd för SACD/CD-RW/DVD-RW/MP3/JPEG och som kodar Dolby Digital, DTS och Pro-Logic II. 100 W genom fem kanaler och aktiv subwoofer på 135 W. S-Master heldigital förstärkare med FM/AM RDS. I kontaktväg finns 5-kanals ljud, subwoofer, SCART RGB, 2 kompositvideo plus en utgång, 2 utgångar för analogt ljud och en ingång, digital optisk ingång samt FM/AM. Måtten på DVD-mottagaren är 380x60x337 mm och subwoofern 230x390x475 mm.

Modell: Sony DAV-SC8